صفحه اقتصاد گزارش می دهد:

پیش بینی بورس در صورت مذاکره با آمریکا | بورس به قله ۳ میلیونی خواهد رسید؟

پیش بینی بورس در صورت مذاکره با آمریکا را در این گزارش بخوانید. بورس به کدام سو می رود؟

پیش بینی بورس در صورت مذاکره با آمریکا | بورس به قله ۳ میلیونی خواهد رسید؟
صفحه اقتصاد -

در نخستین روز هفته بورس تهران با ریزش قابل‌توجهی در شاخص‌های این بازار شروع به کار کرد. با توجه به انتظاراتی که از تحولات سیاسی و تاثیر آن بر بازارهای مالی، وجود داشت شاخص‌کل بورس با ریزش بیش از ۵۰‌ هزار‌ واحدی در محدوده ۲.۸ میلیون واحد ایستاد و شاخص هم وزن هم با ریزش ۱۲‌ هزار‌ واحدی روبرو شد.

بورس به کجا کشیده می شود؟

بازار سرمایه در یک شرایطی به استقبال ماه آینده می‌رود که از دیدگاه تحولات سیاسی هفته مهمی را در پیش خواهد داشت. روز شنبه رفتار معامله گران بازار سرمایه نشان دهنده ی این بود که در شرایط فعلی فتح کانال ۳ میلیونی با دو چالش روبرو است. بازار سرمایه در حالی روند اصلاحی را پیش می برد که روز گذشته همه شاخص‌ های سهامی قرمز شدند و بازار با سقوط  ۱.۷۶ درصدی در کف کانال ۲.۸ میلیون واحد ثابت شد.

همچنین خروج پول دوباره سرعت گرفت و ارزش معاملات خرد در سطح ۷ هزار میلیارد تومان قرار گرفت.

براساس بررسی ها، همان‌ طور که از تحولات سیاسی و تاثیر آن بر بازارهای مالی، انتظار می‌رفت شاخص‌ کل بورس با افت متوقف شد. با نزدیک‌ شدن به حضور ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا در کاخ‌ سفید و ریسک‌های سیاسی که ممکن است‌ بین ایران و آمریکا پیش آید، به طور طبیعی بازار سرمایه وارد یک فضای رکودی در کوتاه‌مدت خواهد شد.

نمادهای بورسی با توجه به این که در معاملات مشخص است پس از آنکه به‌طور میانگین در هفته گذشته حدود ۱۳‌ هزار‌ میلیارد‌ تومان مورد خرید و فروش قرار گرفتند، ارزش این معاملات در روز نخست بورسی این هفته به محدوده ۶ هزار و ۸۰۰‌ میلیارد‌ تومان رسید. گفتنی است که این مقدار کم‌ترین میزان از بیست و هفتم آبان سال‌ جاری می باشد، و ‌هزار و ۸۰۰ میلیارد‌ تومان پول حقیقی از چرخه ی معاملات خارج شده‌ است که عدد قابل‌ توجهی محسوب می شود.

شاخص کل بازار سهام به کدام سو می رود؟ 

شاخص‌ کل بازار سهام در یک سناریوی بدبینانه  در کوتاه‌ مدت تا نیمه کانال ۲.۵ میلیون واحد می‌تواند اصلاح کند و پس از آن یک روند جدید رخ می دهد، اما اگر ربسک میان ایران و آمریکا مدیریت شود و با یک توافق، P/E بازار در بلندمدت می‌تواند به‌طور متوسط به حوالی ۱۵ واحد رشد کند. و این روند اصلاحی صورت گرفته در بازار صرفا یک واکنش به محدوده مقاومتی ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار واحد تا ۳ میلیون واحد در شاخص‌ کل باشد. 

آنچه که در ارزش معاملات بازار سرمایه می گذرد؟ 

سقوط شدید میانگین ارزش معاملات در کوتاه‌مدت در کنار افت این سنجه آماری به زیر ۷ هزار‌ میلیارد‌ تومان موجب شد تا ارزش دلاری معاملات بورسی از مرز حساس ۱۰۰ میلیون دلار کم تر شود. انتظار می‌رود که این ارزش معاملات به‌طور میانگین در هفته‌ جاری و شاید حتی هفته بعد و تا اتمام هیجان ناشی از تحولات سیاسی پایین تر نیاید، که این موضوع می‌تواند موجب افزایش نگرانی‌ ها در بازار شود، اما متغیرهای اقتصادی احتمالا به کمک بورس خواهند آمد. و شاخص‌ کل بورس به محدوده حمایتی ۲‌ میلیون و ۶۰۰‌ هزار واحد نیز واکنش نشان دهد.

براساس وضعیت بازار سرمایه هرقدر روند اصلاحی ما شدیدتر شود و حتی در یک سناریوی بدبینانه، P/E بازار همزمان با گزارش‌های ۹ماهه که در حال منتشر‌ شدن هستند، تعدیل می شود و ممکن است حتی دوباره این نسبت دوباره به محدوده ۷ تا ۷.۵واحد بازگردد.

اگر شرایط سیاسی بین ایران و غرب ثابت شود چه اتفاقی در بازار سرمایه می افتد؟ 

با ثبات شرایط سیاسی بین ایران و غرب می‌توان شاهد تقاضای جدیدی در بازار به واسطه ارزندگی بیشتر بود. اکنون عوامل سیاسی مهم‌ ترین متغیری است که وزن بالایی به نوسانات بازار می‌دهد، و در صورتی که تنش و درگیری‌ های سیاسی منتفی شود، خطر خاصی بازار سرمایه را به احتمال تهدید نخواهد کرد، اما برخلاف سناریویی یادشده اگر رخ دهد، دوباره نسبت P/E بازار به محدوده ۶ واحد هدایت خواهد شد. یعنی بازار نمی‌خواهد P/E بالای ۶ واحد را به سود خالص بازار نسبت دهد.

گفتنی است که با توجه به نرخ ارز توافقی و سیاستی که به سرعت به سمت تک‌‌‌‌‌‌ نرخی‌‌‌‌‌‌ شدن ارز حرکت می کند، احتمال این که P/E بازار در کوتاه مدت به بالای ۱۲ برسد، بیشتر می شود. و همچنین اگر بین ایران و آمریکا یک توافق گسترده انجام شود، در این‌ صورت می‌‌‌‌‌‌توان برای بازار P/E حدود ۲۰ را هم مدنظر قرار داد. و در بلند مدت پس از مذاکره می‌توانیم شاهد آن باشیم که شاخص‌ کل از محدوده ۳‌میلیون نیز عبور کند.

وضعیت بازار سرمایه چه می شود؟ 

براساس آنچه در بازار سرمایه روز شنبه گذشت، در نخستین روز معاملاتی این هفته، بیست و نهم دی ماه، یک اصلاح مناسب به میزان ۵۰‌ هزار واحد در شاخص‌کل و بیش از ۱۲‌ هزار واحد در شاخص هموزن به‌ ثبت رسید، اما پیش رفتن بازار در ادامه به سمت یک تغییر سنگین و عمیق از حد انتظار دور است و آنجه که از شاخص ها به‌نظر می‌آید که در دو یا سه هفته آتی، بورس ایران به یک روند صعودی مانند آنچه که در ماه‌های گذشته صورت گرفت، بر می گردد. 

به گزارش پایگاه خبری صفحه اقتصاد، بازار سرمایه به طور طبیعی نیازمند یک حرکت جدید است و این حرکت باید با متغیرهایی که در گذشته دیده شده متفاوت باشند. و باید به صورت واقعی حمایت شود زیرا بازار سرمایه به محرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی که در گذشته به حرکت درآمد، قانع نمی‌شود.

در ماه های گذشته چه مسئله ای به بورس قدرت داد؟ 

طبق بررسی ها آنچه که توانست در گذشته به صعود بازار سرمایه قدرت ببخشد و آن را به سمت حرکت جدیدی پیش ببرد، نگاه و دیدگاه و رویکرد متفاوت تیم اقتصادی دولت جدید بود. بنابراین نیاز است که بازار سرمایه این حمایت‌ها را مانند حمایت‌ هایی که در این مدت مشاهده کرد، دوباره لمس کند.

همچنان بازار چشم انتظار برای ریزش نرخ بهره

با توجه به اتمام موعد تاریخ گواهی‌سپرده‌های خاص با نرخ بهره ۳۰‌ درصدی، تصمیم بانک‌ مرکزی مبنی‌بر کاهش نرخ بهره می‌تواند یک حمایت عملی و واقعی از بازار سرمایه به حساب آید و تفاوتی با حمایت‌های گذشته دولت جدید داشته باشد. براساس گفته برخی اقتصاددانان کاهش نرخ بهره گواهی‌سپرده‌های جدید می تواند در ادامه مسیر صعودی به رشد بازار سرمایه کمک رسان باشد.

بازگشایی نمادهای بسته‌ شده پتروشیمی چه تاثیری بر بازار سرماه خواهد داشت؟ 

آنچه که روشن است نمادهای پتروشیمی و یوتیلیتی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ساز که مدت زیادی است به علت دعاوی حقوقی بسته شده‌اند، می توانند در صورت بازگشایی روی شاخص‌کل موثر باشند. و نحوه بازگشایی این نمادها می تواند نیز در روند رشد بازار سرمایه و شاخص‌ کل و به جریان انداختن آن تاثیر بگذارد.

آنچه که در بازار سرمایه در هفته گذشته طی شد و اصلاحی که نخستین روز معاملاتی هفته، بیست و نهم دی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ماه داشته‌ است، می تواند به علت ابهام در نحوه تعامل دولت جدید ایالات‌متحده و تحلیف رئیس‌جمهور جدید باشد، چراکه بسته به نحوه برخورد دولت جدید با کشورهای خارجی و ایران است و سرمایه‌گذاران منتظر هستند تا سایر متغیرهای اقتصادی به‌خصوص متغیرهایی که مربوط به اقتصاد بین‌الملل کشور می‌شود، مشخص و شفاف شوند تا به‌طور دقیق‌تر تصمیم‌گیری کنند و ترکیب سبد سرمایه‌گذاری خود را به‌طور بهینه و صحیح مدیریت کنند.

پیش بینی بازار سرمایه

طبق آخرین روند بازار سرمایه و تحولات سیاسی، در مجموع به‌نظر می‌رسد که بازار سرمایه در دو یا سه هفته آتی بتواند، به مسیر صعودی خود مانند گذشته بازگردد و روندی که بورس در شنبه و هفته گذشته به‌ ثبت رساند، یک روند نگران‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کننده نیست.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار