آشیانه سوخو ۳۵ ایران آماده می‌شود | آیا آشیانه این جنگنده در همدان است؟

آشیانه سوخو ۳۵ در ایران در دست ساخت است.

آشیانه سوخو ۳۵ ایران آماده می‌شود | آیا آشیانه این جنگنده در همدان است؟
صفحه اقتصاد -

با انتشار تصاویری از پایگاهی در غرب ایران این خبر در برخی رسانه‌ها مطرح است که آشیانه سوخو ۳۵ در حال آماده‌شدن است. جنگنده Su-۳۵ چه ویژگی‌هایی دارد؟

منابع خبری رژیم اسرائیل اخبار ضد و نقیضی درباره‌ی تحویل نخستین اسکادران سوخو ۳۵‌ها به “ایران” منتشر کرده‌اند.

میدل اسیت اسپکتور با انتشار یک تصویر ماهواره‌ای مدعی شده‌است: «چهار آشیانه تقویت شده‌ی Su-۳۵ در پایگاه هوایی همدان ساخته شده۷ و چهار آشیانه دیگر در دست ساخت است. همچنین اخباری مبنی بر آماده‌سازی اقامتگاه، برای مستشاران روسی که قرار است برای آموزش و مدیریت کادر فنی به “ایران” بیایند، منتشر شده‌است. ورود اولین اسکادران جنگنده سوخو-۳۵ “ایران” نزدیک است و این اسکادران در پایگاه هوایی شهید نوژه مستقر خواهد شد.»

اما ساعتی پس از این خبر، رسانه امنیتی اینتلی تایمز اسرائیل نیز گزارش کرد: «روسیه اولین سری از هواپیما‌های سوخو ۳۵ را به “ایران” منتقل کرد. این هواپیما‌ها در پایگاه نیروی هوایی همدان دریافت شدند. رسانه‌های ایرانی پیشتر در ماهِ آوریل از قصد روسیه برای انتقال سوخو ۳۵ اس به‌عنوان بخشی از آمادگی “ایران” برای پاسخ اسرائیل خبر داده‌بودند. تحویل هواپیما‌ها به تعویق افتاد و اکنون ممکن است شاهد حرکتی برای تقویت نیروی هوایی “ایران” با توجه به حمله به سامانه‌های دفاعی اس-۳۰۰ روسیه باشیم.»

سال گذشته نیز نیویورک تایمز مدعی تحویل سوخو ۳۵ روسی به “ایران” شده‌بود. نیویورک تایمز در گزارشی با لیست کردن سلاح‌های آمریکایی نظیر اف‌آی‌ام-۹۲ استینگر و اف‌جی‌ام-۱۴۸جاولین، که روسیه به “ایران” داده، با انتشار تصاویر ماهواره‌ای از یکی از پایگاه‌های هوایی ایران، مدعی شد «روسیه احتمالا نخستین فروند‌های سوخو ۳۵ را به “ایران” تحویل داده‌است.»

شهریور امسال نیز آرکدی میلمن / Arkady Mil-Man سفیر پیشین اسرائیل در مسکو و از مقامات کلیدی اسرائیل مدعی شده‌بود که «سوخو ۳۵‌های روس در راهِ “ایران” است.»

ادعا‌ها درباره‌ی تحویل سوخو ۳۵ در حالی است که در اردیبهشت امسال نیز مقامات ایرانی گزارش رسانه‌ها مبنی بر تحویل قریب الوقوع جنگنده‌های جدید سوخو ۳۵ روسیه به “ایران” را تکذیب کرده‌بودند.

این در حالی بود که در آن زمان برخی منابع خبری مدعی شده‌بودند که ا“ایران” افزون‌بر جنگنده‌های سوخو ۳۵، بالگرد‌های رزمی، Mi-۲۸H و Yak-۱۳۰s را نیز خریداری کرده‌است.

در جدیدترین اخبار، سایت خبری militarywatchmagazine پنجم آذرماه ۱۴۰۳، در گزارشی همراه با انتشار تصویری ماهواره‌ای از محل احتمالی آشیانه سوخو ۳۵ در نزدیکی همدان، گزارش داده‌است: «احتمال می‌رود این پایگاه، به‌زودی میزبان جنگنده‌های Su-35 باشند که تأیید شده، “ایران” آن‌ها را از روسیه سفارش داده‌است.»

دراین گزارش همچنین آمده‌است: «این پایگاه که در غرب “ایران” قرار دارد، موقعیت مناسبی برای یک اسکادران Su-35 فراهم می‌کند تا به‌سرعت به تهدیدات نفوذ هوایی از سوی اسرائیل، دشمن منطقه‌ای “ایران”، یا ترکیه عضو ناتو که تعداد زیادی هواپیماهای نظامی غربی را میزبانی می‌کند، پاسخ دهد. همچنین، این پایگاه نزدیک به تهران و چندین تأسیسات کلیدی هسته‌ای “ایران” قرار دارد. شعاع عملیاتی گسترده Su-35 که بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر است، این امکان را می‌دهد که هواپیما به‌راحتی در خاورمیانه قدرت‌نمایی کند یا در تنگه هرمز مستقر شود.»

سوخو-۳۵ دارای موتوری قدرتمند با امکان کنترل جهت رانش و رسیدن به سرعت صفر در ۵ ثانیه است. از مشخصات رادار این جنگنده شناسایی اهداف هوایی در فاصله ۴۰۰ کیلومتری و شناسایی ۳۰ هدف متحرک است و می‌تواند با ۸ هدف متحرک به‌صورت همزمان درگیر شود.

این جنگنده، می‌تواند انواع موشک‌های هوا به هوا، هوا به سطح، هوا به دریا، کروز و بمب هدایت شونده را بارگیری کند.

همچنین در ژانویه سال ۲۰۲۳ نیز موسسه مطالعات جنگ مدعی شد که روسیه و “ایران” در حال گفت‌وگو در مورد پتانسیل مسکو برای تامین بالگرد‌های تهاجمی Mi-۲۸ و Ka-۵۲ به تهران هستند.

مدل‌های به‌روز شده‌ی این دو نوع بالگرد از پیشرفته‌ترین هلیکوپتر‌های تهاجمی ارتش روسیه هستند. ارتش روسیه به‌طور گسترده، از هر دو هلیکوپتر در جنگ اوکراین استفاده کرده‌است.

سوخو ۳۵ را بیشتر بشناسید

تحویل سوخو ۳۵ روسیه به ایران

جنگنده Su-35 در حال حاضر پیشرفته‌ترین جنگنده عملیاتی در خدمت ارتش روسیه محسوب می‌شود که در چند هنگ هوایی به‌کار گرفته‌شده‌است. این جنگنده، بر اساس طراحی جنگنده‌ی برتری هوایی Su-27 Flanker ساخته شده‌است. و تصور می‌شود که بیش از هر کلاس جنگنده پس از جنگ سرد، موفق به کسب پیروزی‌های هوایی شده‌باشد. این موفقیت‌ها بیشتر به‌دلیل نقش مرکزی Su-35 در جنگ اوکراین بوده‌است، جایی‌که این جنگنده، در نبردهای هوایی عمده‌ای با جنگنده‌های نسل چهارم اوکراین شرکت کرد و در هفته‌های ابتدایی جنگ پیروزی‌های قاطعانه‌ای به دست آورد.

از ویژگی‌های برجسته Su-35 می‌توان‌به موتورهای با توانایی رانش سه‌بعدی برای مانورپذیری فوق‌العاده، برد عملیاتی بسیار زیاد که از هر جنگنده‌ی غربی بیشتر است، و استفاده‌از سه رادار مکمل از جمله دو رادار باند L در ریشه بال‌ها که برای کشف هواپیماهای پنهان‌کار و انجام حملات الکترونیکی بهینه‌سازی شده‌اند اشاره‌کرد.

این جنگنده، همچنین، با موشک هوا به‌هوای R-37M سازگار است که دارای بردی تا ۴۰۰ کیلومتر در پرتاب از ارتفاعات و سرعت‌های بالا، سرعت ۶ ماخ و کلاهک ۶۱ کیلوگرمی است. این کلاس موشک به Su-35 اجازه‌می‌دهد تا تهدید جدی برای هواپیماهای پشتیبانی مانند تانکرها و آواکس‌ها و همچنین بمب‌افکن‌ها ایجاد کند، حتی در فاصله‌ای بسیار دورتر از برد مقابله جنگنده‌های محافظ آن‌ها. استفاده‌از موشک R-37M می‌تواند حتی در صورتی که تعداد محدودی Su-35 در اختیار “ایران” باشد، به‌طور چشمگیری به دفاع کشور کمک کند، چرا که هیچ یک از دشمنان “ایران” از موشکی با این برد طولانی برخوردار نیستند.

۱. طراحی و ساختار

سوخو ۳۵ از بدنه‌ای آیرودینامیک با ترکیبی از مواد کامپوزیتی سبک و آلیاژ‌های فلزی پیشرفته بهره‌می‌برد که افزون‌بر استحکام بالا، وزن آن را کاهش داده‌است و مصرف سوخت را بهینه می‌کند. این هواپیما طراحی بالاتر از میانگین نسل چهارم را دارد که آن‌را از لحاظ عملکرد پروازی و مانورپذیری برتر کرده‌است.

۲. موتور و قابلیت مانور

سوخو ۳۵ مجهز به دو موتور توربوفن AL-۴۱F۱S با توانایی تغییر جهت رانش (Thrust Vectoring) است که به آن قدرت مانور فوق‌العاده‌ای می‌دهد. این سیستم امکان چرخش هواپیما در محور‌های مختلف را بدون نیاز به تغییر جهت بال یا بدنه فراهم می‌کند، که در نتیجه قدرت مانور و انعطاف‌پذیری آن بسیار بالا می‌رود. این ویژگی باعث می‌شود که سوخو ۳۵ در نبرد‌های نزدیک هوایی (dogfighting) برتری چشمگیری داشته باشد.

ویژگی‌های موتور:

نیروی رانش هر موتور: حدود ۱۴۵ کیلونیوتن

بیشینه سرعت: حدود ۲.۲۵ ماخ (تقریبا ۲۴۰۰ کیلومتر در ساعت)

برد پروازی: حدود ۳،۶۰۰ کیلومتر بدون سوخت‌گیری هوایی، و تا حدود ۴،۵۰۰ کیلومتر با مخازن سوخت خارجی

۳. رادار و سامانه‌های الکترونیکی

سوخو ۳۵ از یکی از پیشرفته‌ترین سامانه‌های راداری در دنیا بهره‌می‌برد، یعنی رادار Irbis-E. این رادار یک سیستم PESA (Passive Electronically Scanned Array) است که می‌تواند اهداف را تا فاصله ۴۰۰ کیلومتری شناسایی کند. همچنین توانایی تعقیب، و هم‌زمان شلیک به چندین هدف (تا ۳۰ هدف هوایی و ۴ هدف زمینی) را دارد.

ویژگی‌های رادار Irbis-E:

توانایی شناسایی هواپیما‌های پنهان‌کار (Stealth) در فاصله‌های دورتر

امکان کنترل دقیق سلاح‌ها و هدایت موشک‌های پیشرفته

مقاومت در برابر جنگ الکترونیک و توانایی جلوگیری از تداخل سیگنال‌های راداری دشمن

سوخو ۳۵ همچنین به سیستم‌های جنگ الکترونیک (Electronic Warfare) پیشرفته، مجهز است که شامل سیستم‌های مقابله با رادار، اخلال در ارتباطات دشمن و فریب موشک‌های هدایت‌شده‌است.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه