قیمت سیمان در بازار امروز دوشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳ / رکود ساخت و ساز و کاهش قیمت
قیمت سیمان امروز دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ اعلام شد. بازار سیمان تنها در یک محصول خود رشد مختصر ۲۰۰۰ تومانی را تجربه کرد.
قیمت سیمان امروز دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ مشخص شد. بر اساس آمار ارائه شده بازار سیمان تنش و نوسانی نداشته و در محدوده قبل باقی مانده است.
قیمت سیمان در بازار
سیمان پاکتی آبیک ( تیپ ۲) عمده در کانال ۸۷ هزار تومان معامله میشود.
سیمان پاکتی تهران (تیپ ۲) – عمده با ۲۰۰۰ تومان افزایش بها با قیمت ۹۲ هزار تومان به دست مصرفکننده میرسد.
سیمان پاکتی فارس _عمده نیز با بهای 84 هزار تومان خرید و فروش میشود.
رکود بازار مسکن، سیمان را هم درگیر کرد
بازار مسکن، به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد هر کشوری، به شدت تحت تأثیر شرایط اقتصادی و اجتماعی قرار دارد. در حال حاضر، رکود در این بازار به یک معضل جدی تبدیل شده است که نه تنها بر خود بازار مسکن بلکه بر صنایع وابسته نیز تأثیرات عمیقی گذاشته است. از جمله این صنایع میتوان به بازار مصالح ساختمانی اشاره کرد که شامل موادی چون سیمان، فولاد، سنگ، آجر و دیگر اقلام مورد نیاز برای ساخت و ساز است.
این کاهش تقاضا به نوبه خود منجر به کاهش فعالیتهای ساختمانی میشود. وقتی پروژههای ساخت و ساز به تعویق میافتند یا متوقف میشوند، صنایع تولید مصالح ساختمانی نیز به طور مستقیم تحت تأثیر قرار میگیرند. کاهش نیاز به مصالحی چون سیمان و فولاد، باعث کاهش تولید و در نتیجه کاهش اشتغال در این صنایع میشود.
علاوه بر رکود، گرانی مصالح ساختمانی نیز دلیلی شده تا خریداران را از خرید منصرف کند. افزایش قیمتها در بازارهایی چون فولاد و سیمان، توان مالی خریداران را تحت فشار قرار داده و بسیاری از آنها را به سمت اجتناب از خرید سوق داده است. این وضعیت، چرخهای را ایجاد کرده که در آن رکود بازار مسکن به گرانی قیمتها مرتبط است و در مقابل، گرانی قیمتها نیز رکود را تشدید میکند.
با ورود به فصل سرد سال، روند ساخت و ساز به طور طبیعی کاهش مییابد. این موضوع، در شرایط کنونی که بازار مسکن تحت فشار رکود قرار دارد، بیش از پیش محسوس شده، همچنین کاهش فعالیتهای ساختمانی در فصل سرد، به معنای کاهش تقاضا برای مصالح ساختمانی است.
قطعی برق کارخانهها را نگران کرد
دولت اخیراً اعلام کرده است که کشور به زودی با قطعی برق مواجه خواهد شد. این تصمیم بهویژه در فصل سرد سال که تقاضا برای انرژی افزایش مییابد، نگرانیهای زیادی را در بین صنایع و مصرفکنندگان ایجاد کرده است.
قطعی برق میتواند به طور مستقیم بر عملکرد کارخانهها تأثیر بگذارد و منجر به کاهش تولید شود. در شرایطی که بسیاری از صنایع کشور با ظرفیت کامل فعالیت میکنند، این قطعیها نه تنها باعث افزایش هزینههای تولید میشود، بلکه میتواند به کاهش کیفیت محصولات نیز منجر گردد.
پیشبینی میشود کارخانهها در تلاش برای جبران خسارات ناشی از قطع برق، افزایش قیمت را در محصولات خود اعمال کنند. این وضعیت نه تنها به ضرر تولیدکنندگان است، بلکه با افزایش قیمتها، قدرت خرید خانوارها بیش از پیش کاهش یافته و فشار اقتصادی بیشتری بر روی آنها وارد میشود.
نظر شما