نگاهی به عمکلرد مربیان خارجی استقلال

به بهانه حضور پیتسو موسیمانه در استقلال، بد نیست مروری بر عملکرد ۹ سرمربی غیرایرانی تاریخ آبی پوشان داشته باشیم.

نگاهی به عمکلرد مربیان خارجی استقلال
صفحه اقتصاد -

پیتسو موسیمانه ۶۰ ساله با امضای قراردادی یک ساله به عنوان سرمربی جدید استقلال معرفی شد و برای هدایت چهارمین تیم باشگاهی خود در خاورمیانه به زودی راهی ایران می‌شود. این مربی اهل آفریقای جنوبی تبدیل به دهمین سرمربی خارجی تاریخ باشگاه استقلال شد و به همین بهانه، واکاوی عملکرد و افتخارات ۹ سرمربی خارجی قبلی این تیم خالی از لطف نیست.

۱-زدراکو رایکوف

رایکوف یوگسلاو نام خود را به عنوان اولین سرمربی خارجی تاریخ استقلال به ثبت رسانده است. مردی که بعد از موفقیت در تیم ملی، از سال ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۵ سرمربی استقلال بود و موفق به کسب چند قهرمانی از جمله دو قهرمانی در لیگ سراسری و البته یک قهرمانی در مسابقات آسیایی همراه با استقلال شد. با توجه به کارنامه پربار، رایکوف بهترین سرمربی خارجی استقلال در تاریخ ۷۹ ساله این باشگاه به حساب می‌آید.

عملکرد کلی زدراکو رایکوف در استقلال:

۱۷۵ بازی

۱۰۷ برد

۴۴ مساوی

۲۴ باخت

۲ قهرمانی در لیگ سراسری – قهرمانی در جام باشگاه‌های آسیا – ۲ قهرمانی در جام میلز هندوستان

۲- ولادمیر جکیچ

تبدیل به دومین سرمربی یوگسلاو استقلال شد که در سال ۱۳۵۵ به ایران آمد و به مدت دو سال هدایت آبی پوشان را برعهده داشت. تنها دستاورد او روی نیمکت استقلال کسب قهرمانی در جام حذفی ۱۳۵۵ بود.

عملکرد کلی ولادمیر جکیچ:

۴۷ بازی

۲۵ برد

۱۱ مساوی

۱۱ باخت

قهرمانی در جام حذفی

۳- یوگنی سکوموروخوف

این سرمربی روس همانند رایکوف در دو مقطع هدایت استقلال را عهده دار بود. نخستین بار در سال ۱۳۷۲ به تهران آمد و سپس بعد از پنج سال بار دیگر به عنوان سرمربی استقلال منصوب شد. نایب قهرمانی در جام حذفی ۱۳۷۸ با شکست مقابل پرسپولیس تنها ثمره حضور او در استقلال بود.

عملکرد کلی یوگنی سکومورودوف:

۵۲ بازی

۲۹ برد

۱۴ مساوی

۹ باخت

نایب قهرمانی در جام حذفی

۴- لئونید بیلفسکی

پاییز ۱۳۷۳ بود که جایگزین رضا نعلچگر و تبدیل به دومین سرمربی روس تاریخ استقلال شد. البته که مدت زمان خیلی کمی روی نیمکت استقلال نشست و تنها در هشت بازی وظیفه سرمربیگری استقلال را برعهده داشت. پیش از پایان لیگ آزادگان بود که به دلیل نتایج ضعیف از نیمکت استقلال برکنار و جای خود را به نصرالله عبداللهی داد.

عملکرد کلی لئونید بیلفسکی:

۸ بازی

۴ برد

۰ مساوی

۴ باخت

۵- رولاند کخ:

پنجمین خارجی نیمکت استقلال، سرمربی آلمانی مطرحی به نام رولاند کخ بود که با تجربه حضور در کادرفنی بشیکتاش، اشتوتگارت و بایر لورکوزن در خردادماه ۱۳۸۱ به استقلال آمد. کخ در مجموع یک سال روی نیمکت استقلال نشست و بدون دستاورد خاصی به کار خود پایان داد.

عملکرد کلی رولاند کخ:

۲۸ بازی

۱۳ برد

۷ مساوی

۸ باخت

۶- میک مک درموت

این مربی اهل ایرلند شمالی که با حضور در کادر فنی کارلوس کی‌روش در تیم ملی به فوتبال ایران آمد، در لیگ هفدهم و پس از جدایی علیرضا منصوریان، تنها یک بازی روی نیمکت استقلال نشست و توانست با نتیجه ۲-۱ از سد سپیدرود در رشت بگذرد. او بعد از روی کار آمدن وینفرد شفر از استقلال جدا شد.

۷- وینفرد شفر

پیرمرد آلمانی مهر ماه ۱۳۹۶ به ایران آمد و جانشین علیرضا منصوریان در استقلال شد. اگرچه ورود او با شکست تلخ دربی ۸۵ برای آبی پوشان همراه شد اما شفر توانست استقلالی را که‌در رتبه‌های انتهایی تحویل گرفته بود را در پایان فصل هفدهم به سومی در لیگ، صعود به یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا و البته قهرمانی در جام حذفی برساند.

سرمربی سابق تیم ملی کامرون در نهایت بعد از یک سال و نیم حضور در استقلال، اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ برای همیشه از ایران رفت و به صورت توافقی از استقلال جدا شد.

عملکرد کلی وینفرد شفر در استقلال:

۶۹ بازی

۳۷ برد

۲۱ مساوی

۱۱ باخت

قهرمانی در جام حذفی- سومی در لیگ برتر- صعود به یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا

۸- آندره آ استراماچونی 

تیرماه ۱۳۹۸ بود که استقلال از سرمربی جوان سابق اینترمیلان رونمایی کرد. مردی نام آشنا در فوتبال ایتالیا که با تجربه هدایت اینتر و اودینزه در سری آ و اسپارتا پراگ چک و پاناتینایکوس یونان سکاندار نیمکت استقلال در لیگ نوزدهم شد.

 

اگرچه که مشکلات او با مدیران وقت استقلال منجر به جدایی او از این تیم پس از تنها پنج ماه حضور در ایران شد اما هواداران استقلال از او به عنوان یکی از محبوب‌ترین چهره‌های خارجی تاریخ باشگاه یاد می‌کنند و هربار که استقلال به دنبال جذب سرمربی جدید باشد، بعید است نام او بر سر زبان‌ها نیفتد.

عملکرد کلی آندره آ استراماچونی در استقلال:

۱۵ بازی

۹ برد

۴ مساوی

۲ باخت

۹- ریکاردو ساپینتو 

بعد از جدایی محمود فکری و فرهاد مجیدی از استقلال، بار دیگر یک سرمربی خارجی وظیفه سنگین هدایت آبی پوشان پایتخت را برعهده گرفت. اگرچه نام ساپینتو تا پیش از ورودش به استقلال هم اندازه استراماچونی و یا حتی وینفرد شفر مطرح نبود اما او با تجربه هدایت تیم‌های اسپورتینگ و براگا در لیگ پرتغال راهی استقلال شد.

نتایج استقلال با او در نیم فصل اول لیگ بیست و دوم چندان امیدوار کننده نبود اما با شروع نیم فصل دوم، استقلال ریکاردو ساپینتو با نمایش تهاجمی خود حسابی به دل هواداران نشست.

ساپینتو در استقلال موفق به بالای سر بردن سوپرجام شد اما در لیگ برتر و جام حذفی قافیه را به پرسپولیس باخت و در نهایت بعد از باخت در شهرآورد فینال جام حذفی برای همیشه از ایران رفت.

عملکرد کلی ریکاردو ساپینتو:

۳۶ بازی 

۲۳برد

۸ مساوی

۵ باخت

قهرمانی در سوپرجام – نایب قهرمانی در جام حذفی و سومی در لیگ برتر

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه