مردم منتظر کاهش قیمت مسکن نباشند!
قیمت مسکن طی چند ماه گذشته، با رشد قابل توجهی روبهرو نشده و به نظر میرسد، رکود بازار یکی از علل ثبات قیمت مسکن بوده است.
طبق آخرین آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، متوسط قیمت مسکن شهر تهران در مردادماه امسال به ۸۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده بود. اگرچه آمار رسمی از قیمت مسکن در شهریور و مهرماه منتشر نشده اما بررسی میدانی فایلهای فروش، نشان میدهد قیمت مسکن طی دو ماه گذشته نیز رشد چشمگیری نداشته است. علاوه بر این، تعداد معاملات مسکن نیز چنگی به دل نمیزند. منصور غیبی، کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به همین نشانهها به تجارتنیوز گفته است که اکنون فرمان مدیریت معاملات مسکن در دست خریداران است و از همین رو این زمان، بهترین فرصت خرید خانه به شمار میرود.
قیمت مسکن طی چند ماه گذشته، با رشد قابل توجهی روبهرو نشده و به نظر میرسد، رکود بازار یکی از علل ثبات قیمت مسکن بوده است. در آخرین آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، میزان معاملات مسکن در مرداد سال جاری در تهران بالغ بر ۳۶۶۵ فقره بوده که نسبت به مرداد سال گذشته تنها حدود ۱/۰ واحد درصد افزایش یافته است. آیا میتوان گفت که بازار مسکن وارد دوره رکود عمیق شده است؟ آیا انتظار کاهش بیشتر قیمت مسکن، منطقیست؟ اکنون فرصت خرید خانه است؟
تقاضای مصرفی در بازار مسکن فعال شده است
منصور غیبی، تحلیلگر اقتصاد مسکن در گفتوگو با تجارتنیوز بیان کرد: «آنچه ما اکنون در بازار مسکن میبینیم، موید این نکته است که مصرفکنندگان، خصوصا کسانی که قصد دارند متراژ کوچک را به بزرگتر تبدیل کنند، حضور فعالی در بازار دارند.»
او افزود: «آنها در حال انجام بررسیهای میدانی، هم به لحاظ قیمت و هم تعیین شرایط پرداخت برای فروشندگان هستند.»
تعداد علاقهمندان به نشستن پای معامله اندک است
غیبی اظهار کرد: «با این حال، این سوال و جواب، بازار اقتصاد مسکن را غنا نمیبخشد؛ یعنی تعداد علاقهمندان به نشستن پای معامله، در حال حاضر خیلی بالا نیست.»
او اضافه کرد: «البته نمیخواهیم برچسب تعریف رکود عمیق به این بازار بزنیم، بلکه رصد بازار نشان میدهد که بالاخره، اتفاقاتی در زمینه خرید و فروش شکل میگیرد.»
تحرکات بازارهای رقیب مسکن، خریداران ملک را معطل کرده است
این کارشناس اقتصاد مسکن عنوان کرد: «اما آنچه به نوعی خریداران واحدهای مسکونی را معطل خود کرده، نگاه آنها به بازارهای موازی و رقیب بازار مسکن است.» او تشریح کرد: «برای مثال، اینکه اوضاع ارزهای خارجی، التهابات مربوط به بازار سکه و طلا و حتی رفتار بورس چگونه خواهد بود، بر نگاه آنها اثر میگذارد.»
دولت به امید کاهش التهابات، وارد عمل شده است
غیبی در ادامه اضافه کرد: «از سوی دیگر، متقاضیان مسکن شاهد هستند که رفتار حکمرانی اقتصادی و دولتی ما نیز این بازارها را تحت کنترل دارد و دولت، به امید کاهش این التهابات، خود وارد عمل شده است.» او افزود: «مردم همه این موارد را رصد میکنند و اکنون، مردم ما مردمی با مطالعه و درک بالا هستند که این اوضاع را رصد میکنند و خودشان تصمیم میگیرند که چه اقداماتی باید انجام دهند.»
اکنون، فرصت خرید مسکن با تعیین شرایط از سوی خریداران است
این تحلیلگر اقتصاد مسکن اظهار کرد: «با اینحال ما بارها گفتهایم که در حال حاضر فرصتی برای خریداران فراهم است تا وضعیت پرداخت و شرایط خرید را تعیین کنند. حتی روی قیمت، چانهزنی و شرایط را برای خود محدود میکنند.»
غیبی افزود: «از طرفی، افرادی که کاسبکارانه از قبل وارد بازار مسکن شده و خرید ملکی کردهاند، اکنون در حال فروش ملک خود هستند و میتوانند به قیمت مناسب و در راستای خواست مصرفکنندگان و خریداران اقدام کنند که این اتفاق نیز در حال رخ دادن است.»
مردم منتظر کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت مسکن نباشند!
این کارشناس بازار مسکن با تاکید بر اینکه اکنون فرصت مناسبی برای ورود به بازار املاک است، بیان کرد: «متقاضیان مسکن به امید کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت مسکن نباشند. ممکن است کوچکترین التهابی که در حوزه اقتصاد مسکن ایجاد شود، موجب افزایش هیجانی و پیشبینینشدهای شود و دوباره مصرفکنندگانی که بیش از حد تعلل داشتهاند، متضرر شوند.»
غیبی ابراز امیدواری کرد با سیاستگذاریهای متناسب و غنای بازار اقتصاد مسکن، تمام مصرفکنندگان جامعه به مطلوب خود، یعنی خرید آپارتمان برسند.
نظر شما