حمایت مجلس انگلیس از کشتار مردم توسط اسرائیل

به مناسبت سالگرد حمله جنبش مقاومت فلسطین حماس به اسراییل در هفتم اکتبر که در واکنش به سال‌ها محاصره و کشتار مردم در غزه انجام شد، مجلس انگلیس نشستی ویژه برگزار کرد.

حمایت مجلس انگلیس از کشتار مردم توسط اسرائیل
صفحه اقتصاد -

به مناسبت سالگرد حمله جنبش مقاومت فلسطین حماس به اسراییل در هفتم اکتبر که در واکنش به سال‌ها محاصره و کشتار مردم در غزه انجام شد، مجلس انگلیس نشستی ویژه برگزار کرد که در آن سران و نمایندگان احزاب بزرگ انگلیس، مطابق معمول، برای حمایت از اسرائیل، صف کشیدند و البته، حمله به ایران را نیز فراموش نکردند بدون هیچ اشاره‌ای به اقدامات تروریستی اسراییل علیه ایران. "
کایر استارمر، رهبر حزب کارگر و نخست وزیر انگلیس گفت: «در حالی که خاورمیانه در آستانه جنگ است و تهدید یک جنگ منطقه‌ای وجود دارد، رژیم ایران حمله به اسرائیل را برگزید. همه نمایندگان این مجلس در محکومیت این حمله با من موافقند. ما از حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر خشونت ایران، دفاع می‌کنیم که حقی مطابق قوانین بین الملل است. اقدام ایران، دفاعی نبود بلکه خشونتی بود که در واکنش به مرگ یک رهبر تروریست اجرا شد و نقش مخرب ایران را در منطقه، آشکار کرد. ایران به حماس برای حملات ۷ اکتبر کمک کرد، حزب الله را تجهیز کرد تا بتواند در یک سال گذشته، با شلیک راکت، ۶۰ هزار اسرائیلی را از شمال آن کشور براند و با حمایت از حوثی ها، حملات مستقیم به اسرائیل و کشتیرانی بین المللی را ادامه دهد.»
نخست وزیر پیشین انگلیس و رهبر حزب محافظه کار که عملکرد و مواضعش سبب شد سنگین‌ترین شکست تاریخ این حزب در انتخابات تیرماه امسال به نام او به ثبت برسد تلاش کرده خود را حامی‌تر نسبت به رژیم اسراییل نشان دهد.
ریشی سوناک، رهبر حزب محافظه کار و رئیس دولت سایه گفت: «اسرائیل حق دارد از خودش دفاع کند، رهبران حزب الله را بکشد و امنیت شهروندانش را تامین کند و ما باید از اسرائیل برای دستیابی به این اهدافش، حمایت کنیم.»
استفن فلین رهبر نمایندگان حزب ملی اسکاتلند سومین حزب بزرگ انگلستان یا بریتانیا نیز ضمن همراهی با دو حزب عمده، نگران مشارکت مستقیم این کشور در اقدام اسراییل علیه ایران است. او گفت: «من با اعضای این مجلس درباره اقدامات مخرب ایران موافقم. با این حال آیا نخست وزیر تضمین می‌دهد که بریتانیا از هر گونه شرکت این کشور، اعم از نیروی نظامی، امکانات یا پایگاه نظامی، در واکنش اسرائیل به آن حمله نفرت انگیز (ایران)، خودداری کند؟ »
پاسخ این نماینده مجلس در اظهارات اد دیوی، رهبر حزب لیبرال دموکرات‌ها چهارمین حزب بزرگ انگلیس نهفته است که گفت: نیرو‌های نظامی بریتانیا به درستی به اسرائیل کمک کرده اند تا حملات ایران را خنثی کند... بیایید عله ایران و متحدانش، از حزب الله تا حوثی ها، شدیدتر اقدام کنیم. آیا نخست وزیر، بالاخره سپاه پاسداران ایران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار خواهد داد؟»
برغم ارکستر هماهنگ رهبران احزاب عمده و هواداران صهیونیسم، شماری از نمایندگان مستقل، و صلح طلب نظر‌های دیگری ابراز کردند.
زارا سلطانا نماینده مستقل مجلس گفت: «همزمان با نسل کشی اسرائیل در غزه، خشونت هایش در کرانه باختری و اشغال لبنان، ایا نخست وزیر معتقد است حق دفاع اسرئیل از خود، این شمار کشته را موجه می‌سازد که براساس براورد پزشکان آمریکایی که در غزه کار کرده اند، اکنون از ۱۱۸ هزار قربانی فراتر رفته و در لبنان نیز بیش از دو هزار نفر را به کام مرگ کشانده است؟ آیا نخست وزیر اقدامی اخلاقی و قانونی را برای پایان همکاری دولت این کشور در جرایم جنگی اجرا خواهد کرد و فروش هرگونه سلاح به اسرائیل، از جمله جت‌های اف ۳۵ را ممنوع خواهد ساخت؟»
کایر استارمر در پاسخ گفت:« اما این موضوعی جدی است و توقف فروش همه سلاح ها، یعنی اثر بر همه موارد دفاعی. »
زارا سلطانا ادامه می‌دهد که: جت‌های اف ۳۵ چه؟ آنها که تدافعی نیستند؟
سخنان جرمی کوربین رهبر پیشین حزب کارگر هم شنیدنی است، او که به علت دفاع از حقوق فلسطینیان با برچسب یهودی ستیزی از این حزب کنار گذاشته شده، اما با رای مردم همچنان به عنوان نماینده مستقل در مجلس حضور دارد:" تراژدی مرگ ده‌ها هزار نفر در غزه، کرانه باختری و لبنان، یک سال است ادامه دارد. غزه اکنون به ویرانه مبدل شده است و قحطی، نبود آب و غذا، به سقط جنین منجر می‌شود و کودکان یتیم، در پی والدین خود می‌گردند. این کشور در ساخت بمب‌هایی که غزه را با خاک یکسان کرد، دست دارد. دیوان بین المللی دادگستری و دیوان بین الملل جرایم درباره این وضعیت، ابراز نظر کردند. آیا نخست وزیر، در سیاست فروش جنگ افزار به اسرائیل، تغییری خواهد داد؟ بمب‌هایی که از آن برای کشتن مردم غزه و همه شهروندان فلسطینی استفاده می‌شود؟ "
امیلی ثورنبری، نماینده حزب کارگر هم ترجیح داده با آمار و ارقام یادآوری کند که در منطقه چه فجایعی روی داده است او می‌گوید: یک سال پس از آغاز تنش ها، بیش از ۴۱ هزار فلسطینی در غزه کشته شده اند، ۷۴۲ فلسطینی در کرانه باختری کشته شده اند و بیش از دو هزار نفر در لبنان کشته شده اند.
براساس گزارش سازمان ملل ۴۹۵ هزار نفر در غزه از گرسنگی با خطر مرگ روبروشده اند، بیش از ۹۶ درصد از مردم غزه، با بحران کمبود مواد غذایی مواجه اند. ۶۶ درصد از ساختمان‌های غزه ویران شده و اسراییل با سلاح‌های اهدایی دولت‌های غربی ۳۱ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان غزه را نابود کرده است.
همانگونه که پیش بینی می‌شد، همه این کشتارها، ویرانی‌ها و آمار‌ها نتوانسته است تاثیری بر دولت‌های غربی حامی رژیم اسراییل بگذارد.
شماری از نمایندگان مستقل مجلس انگلیس، همچنین نمایندگان مغضوب رهبران احزاب سیاسی عمده انگلیس معتقدند ریشه بحران‌های جاری در منطقه اشغال غیر قانونی سرزمین فلسطینیان است و با پایان اشغالگری ریشه بحران‌ها و خشونت‌ها در منطقه خشک خواهد شد.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه