معاون وزیر نفت تأکید کرد:
بیش از ۳ هزار هکتار زمین به توسعه صنعت پتروشیمی اختصاص مییابد
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: بیش از ۳ هزار هکتار زمین در ماهشهر به توسعه صنعت پتروشیمی و تکمیل زنجیره ارزش اختصاص داده خواهد شد که افزون بر اشتغالزایی، ارزش افزوده بالایی نیز از این منطقه برای کشور ایجاد خواهد شد.
مرتضی شاهمیرزایی روز (دوشنبه، ۱۹ شهریور) در آیین امضای قرادادها و تفاهمنامههای همکاری که در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست برگزار شد بر اهمیت توسعه دانش و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی در کشور تأکید و بیان کرد: کسب دانش فنی و تولید کالا و تجهیزات مورد نیاز این صنعت برای عبور از خامفروشی و دستیابی به محصولاتی با ارزش افزوده بالا همسو با تکمیل زنجیره ارزش ضروری است.
وی افزود: اقدامهای مطلوبی بهمنظور توسعه دانش و کسب قلههای دانشی در کشور انجام شده است اما باید بیش از این در این مسیر گام برداشت.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به همکاریهای فناورانه سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی همسو با ایجاد کسبوکارهای تازه و دانشبنیان اشاره کرد و ادامه داد: تلاش بسیاری برای نهایی کردن طرح توسعه منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی انجام شده است که بر مبنای آن بیش از ۳ هزار هکتار به توسعه صنعت پتروشیمی و تکمیل زنجیره ارزش اختصاص داده خواهد شد که افزون بر اشتغالزایی، ارزش افزوده بالایی نیز از این محل برای کشور ایجاد خواهد شد.
شاهمیرزایی بر اهمیت و نقش راهبردی کاتالیست در تولید محصولات پتروشیمی تأکید و تصریح کرد: ایران جزو کشورهایی است که به دانش فنی همه کاتالیستهای مورد نیاز این صنعت دست یافته است و باید بازاریابی مناسبی برای آن انجام شود.
وی با اشاره به اعلام آمادگی مراکز علمی برای کسب دانشهای فنی صنعت پتروشیمی گفت: پتروشیمیها نیز باید در این زمینه وارد میدان شوند و سرمایهگذاریهای لازم را انجام دهند. موضوع خودکفایی ارزش بالایی برای کشور دارد.
معاون وزیر نفت به بیش از ۱۰۰ طرح پتروشیمی در دست اجرا در کشور اشاره کرد و افزود: این صنعت بزرگترین بازار علمی و پژوهشی است و دانشگاهها و مراکز علمی و شرکتهای داخلی میتوانند به توسعه این صنعت کمک کنند.
در این آیین از کاتالیست C۲ هیدروژناسیون (استیلن) راکتور Front End واحد الفین که برای نخستین بار در کشور به همت شرکت پتروشیمی امیرکبیر با همکاری شرکت دانش بنیان اکسیر نوین فرایند آسیا تولید شده است، رونمایی شد.
نظر شما