کیت های تشخیص HIV در راه بازار
ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان فراخوان مشترک برای توسعه و تولید کیتهای تشخیص سریع مولکولی HIV منتشر کرد.
فراخوان مشترک حمایت مالی و ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان سلامت و ستاد توسعه زیست فناوری خود را در راستای پیشبرد نیاز کشور و حمایت از تولید کنندگان کیتهای آزمایشگاهی در جهت تولید داخل کیت های ریپد و مولکولی منتشر کردند.
ویروس نقص ایمنی انسانی یا اچآیوی (HIV)، نوعی ویروس آهستهگستر (ویروس پسگرد با سرعت تکثیر پایین) و عامل بیماری ایدز است.
HIV به یاختههای حیاتی دستگاه ایمنی بدن از جمله لنفوسیت تی کمککننده ، درشت خوارها و یاختههای دندریتی حمله میکند و با مختل کردن کارکرد و ویران کردن گونهای از یاختههای مسؤول هماهنگی ایمنی منجر به نقص دستگاه ایمنی بدن انسان میشود که به آن ایدز میگویند.
از زمان ورود HIV به بدن تا بروز ایدز ممکن است بین ۶ ماه تا ۱۵ سال طول بکشد در این مدت گرچه فرد به ظاهر تندرست به نظر میرسد، ولی ممکن است ویروس از او به دیگران سرایت کند.
به منظور ارائه راهکارهای فناورانه برای تشخیص این بیماری، فراخوانی منتشر شد که شامل حمایت از پروژه هایی است که قابلیت تولید کیت های زیر را داشته باشند:
1- تولید کیت های مولکولی با تکنیک RT-PCR
2- تولید کیت های تشخیص سریع یا رپید تست
3- تولید کیت های تشخیص متناسب با فناوری روز دنیا
ایدههای ارسالی مورد بررسی صلاحیت علمی و فنی تیم تحقیقاتی از سوی داوران قرار می گیرد تا داشتن تجربه در زمینه تحقیق، توسعه و تولید کیت های آزمایشگاهی تیمها احراز شود.
توانایی تهیه زیرساخت مورد نیاز و تولید نمونه اولیه تحت شرایط استاندارد آزمایشگاهی از دیگر بررسیهای گروه داوران در این فراخوان است.
تیمها تا پایان شهریور مهلت دارند تا پروپوزال های خود را ارسال کنند.
نظر شما