آخرین خبر از پرداخت مطالبات گندمکاران امروز جمعه ۲ شهریور ماه ۱۴۰۳ | مطالبات گندمکاران به موقع پرداخت نمیشود
در این خبر به آخرین خبر از پرداخت مطالبات گندمکاران امروز جمعه ۲ شهریور ماه ۱۴۰۳، پرداخته شده است.
وزیر کشاورزی اظهار کرد: حق قانونی کشاورز است که قیمت تضمینیِ خرید گندم برای سال بعد را بداند تا برای کشت پاییزه برنامهریزی کند. کشاورز حاضر است برق خانهاش قطع بشود، ولی برق چاه آب قطع نشود.
غلامرضا نوری قزلجه، وزیر کشاورزی تأکید کرد: مبحث برق چاههای کشاورزی مورد گلایه خیل عظیمی از کشاورزان است، کشاورز حاضر است که برق خانهاش قطع بشود، ولی برق چاه آب قطع نشود.
وی افزود: این موضوع یک همکاری بین بخشی میخواهد. ما با وزارت نیرو صحبتهای مقدماتی را هم داشتهایم تا کشاورزان عزیز در سال زراعی جدید با این مشکل مواجه نشوند.
وزیر کشاورزی ادامه داد: در بحث اعلام قیمت خرید تضمینی نیز حق با کشاورزان است. این حق قانونی کشاورز است که قیمت تضمینیِ خرید گندم برای سال بعد را بداند تا برای کشت پاییزه برنامهریزی کند.
نوری خاطرنشان کرد: دیگر این موضوع را نمیتوانیم به گردن منابع و نبودن پول و نداشتن تخصیص بیاندازیم، زیرا این موضوع یک هماهنگی میخواهد.
جدیدترین خبر از مطالبات گندمکاران
دو شهر «هشترود و چاراویماق» به عنوان انبار غله استان آذربایجان شرقی شناخته می شوند و پیش بینی می کنیم که امسال در هشترود ۱۶۰ هزار تن و چاراویماق ۸۰ هزار تن گندم تولید شود؛ بنابراین برای اینکه مردم و کشاورزان به تولید در سال های بعد تشویق شوند، مطالبات آنها باید به موقع پرداخت شود.
عضو مجمع نمیاندگان استان آذربایجان شرقی با انتقاد از عدم پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران، اظهار داشت: کشاورزان، هر سال به دلیل تاخیر در پرداخت مطالباتشان و برای اینکه بتوانند دستمزد کارگران را پرداخت کنند، مجبور می شوند گندم را کیلویی ۱۳ هزار تومان به دلالان بفروشند.
فرامرز شهسواری نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با شفقنا در خصوص پرداخت مطالبات گندمکاران، اظهار داشت: دو شهر «هشترود و چاراویماق» به عنوان انبار غله استان آذربایجان شرقی شناخته می شوند و پیش بینی می کنیم که امسال در هشترود ۱۶۰ هزار تن و چاراویماق ۸۰ هزار تن گندم تولید شود؛ بنابراین برای اینکه مردم و کشاورزان به تولید در سال های بعد تشویق شوند، مطالبات آنها باید به موقع پرداخت شود.
وی با انتقاد از اینکه مطالبات گندمکاران به موقع پرداخت نمیشود، اظهار داشت: کشاورزان، هر سال به دلیل تاخیر در پرداخت مطالباتشان با مشکل موجه می شوند و برای اینکه پول اجاره کمپاین و دستمزد کارگران را بدهند، مجبور میشوند گندم را کیلویی ۱۳ هزار تومان به دلالان بفروشند.
آقای شهسواری خاطرنشان کرد: از رئیس جمهور خواستاریم دستور لازم برای پرداخت مطالبات گندمکاران را صادر کنند.
میزان خرید گندم در استان اردبیل به بیش از ۳۵۵ هزار تن رسید
سرپرست شرکت خدمات بازرگانی دولتی استان اردبیل گفت: میزان خرید گندم از گندمکاران در این استان که از ۱۶ خردادماه شروع شده به ۳۵۵ هزار و ۶۰۷ تن رسیده است.
ودود ایرانیان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا ارزش تقریبی این میزان گندم خریداری شده را ۶۲ هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: بیش از ۲۲ هزار میلیارد ریال از مطالبات گندمکاران استان واریز شده و مابقی مطالبات هم در موعد مقرر پرداخت خواهد شد.
سرپرست شرکت خدمات بازرگانی دولتی استان اردبیل قیمت تضمینی گندم را ۱۷۵ هزار ریال ذکر کرد و گفت: ۴۶ مرکز خرید گندم شامل مراکز خرید ملکی، سیلوهایهای بخش خصوصی و مباشر برای خرید تضمینی گندم از کشاورزان در استان دایر است و محدودیتی در خرید گندم در این مراکز وجود ندارد.
ایرانیان ادامه داد: کشاورزانی که میخواهند محصولات گندم و کلزا را تحویل مراکز خرید بدهند با مراجعه به همکاران جهاد کشاورزی اطلاعات خود را در پهنهبندی وزارت جهاد کشاورزی ثبت و یا بروز رسانی کنند تا در روند خرید مشکلی پیش نیاید.
وی اضافه کرد: استان اردبیل در زمان ترسالی در تولید گندم جزو سه استان برتر کشور بوده است ولی به علت خشکسالی این جایگاه به رتبه نهم کشوری تنزل پیدا کرده است.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با تولید بیش از ۴۰۰ هزار تن گندم، ۷۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد. ۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت می شود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم محسوب میشود.
امسال محصول گندم در ۲۷۵ هزار هکتار از اراضی دیم و آبی استان اردبیل کشت شده و گندم، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
میزان تولید گندم در استان اردبیل در سالهای گذشته تا سطح ۶۰۰ هزار تن نیز افزایش یافته بود ولی به علت بروز خشکسالی و وضعیت جوی نامناسب و نیز نامتوازن بودن میزان و زمان بارش، طی ۲ سال اخیر میزان تولید گندم در این بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.
نظر شما