کدام سازمان مسئول پرداخت مطالبات گندمکاران است؟ / علت تاخیر در پرداخت‌ مطالبات گندمکاران چیست؟

در این خبر به علت تاخیر در پرداخت‌ مطالبات گندمکاران، پرداخته شده است.

کدام سازمان مسئول پرداخت مطالبات گندمکاران است؟ / علت تاخیر در پرداخت‌ مطالبات گندمکاران چیست؟
صفحه اقتصاد -

مجری طرح گندم با اشاره به اینکه امسال طبق قانون بودجه، سازمان هدفمندی یارانه‌ها مسئول پرداخت مطالبات گندم‌کاران است، گفت: تاخیر در پرداخت‌ها ربطی به اصلاح ساز و کارها ندارد.

امسال رویه جدیدی برای پرداخت مطالبات گندم‌کاران پیش‌بینی شده است. بر خلاف هر سال که شرکت بازرگانی دولتی مسئول توزیع منابع مالی میان کشاوزان بود، در سال جاری سازمان هدفمندی یارانه‌ها این وظیفه را به عهده دارد. این روزها که دولت نیمی از مطالبات کشاورزان را پرداخت نکرده و استان‌هایی که در اردیبهشت ماه فصل برداشتشان به پایان رسیده است، هنوز از دولت مطالبه دارند، تولیدکنندگان این بی‌نظمی‌ها را ناشی از تغییر ساز و کار پرداخت می‌دانند. واقعیت ماجرا چیست؟

سهراب سهرابی مجری طرح گندم در گفت‌وگو با اقتصاد آنلاین درباره ساز و کارهای پرداخت مطالبات گندم‌کاران بیان کرد: امسال در لایحه بودجه مصوب شد که پرداخت وجوه گندم‌کاران مستقیما از طریق سازمان هدفمندی یارانه‌ها به حساب زارعان واریز شود.

وی افزود: در سال‌های قبل پول را به شرکت بازرگانی دولتی ایران می‌دادند و این شرکت از طریق بانک عامل که بانک کشاورزی بود، مطالبات گندم‌کاران را پرداخت می‌کرد اما امسال این پرداخت مستقیما انجام می‌شود.

سهرابی درباره اعتراض کشاورزان به کند شدن روندها به دلیل تغییر در ساز و کار پرداخت گفت: این تاخیرها ربطی به ساز و کار پرداخت ندارد و ربطش به تامین مالی است. چون تامین منابع مالی بهای گندم خریداری شده از محل هدفمندی یارانه‌ها است، باید ابتدا منابع تامین شود و بعد پرداخت انجام شود.

وی در واکنش به نظر کشاورزان که اولویت سازمان هدفمندی را پرداخت یارانه نقدی می‌داند، توضیح داد: من درباره پرداخت‌ها اظهار نظری نمی‌کنم. اما اکنون دو اتفاق افتاده است. امسال میزان تولید نسبت به سال گذشته بیشتر شده است و قیمت هم بالا رفته است.

مجری طرح گندم افزود: سال گذشته قیمت خرید تضمینی گندم ۱۵ هزار تومان بود و امسال ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان شده است. یعنی ۲۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم گندم، افزایش قیمت داشتیم.

وی درباره اینکه آیا این افزایش در بودجه پیش‌بینی نشده بود، یادآور شد: این میزان افزایش در بودجه دیده شده است اما باید درباره پرداخت‌ها با رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاونان او صحبت کنید. پاسخ به این سئوالات را باید مسئولان مربوطه بدهند.

عبور از مرز خرید ۱۱.۵ میلیون تن

سهرابی درباره میزان خرید گندم بیان کرد: خرید گندم در اول تیر ماه از مرز ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گذشت و در مقایسه با سال گذشته ۱۵ درصد رشد خرید تضمینی داشتیم. برآوردها نشان می‌دهد که خرید ما از ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن عبور خواهد کرد.

وی افزود: این میزان خرید مطابق با پیش‌بینی‌ها است و با این مقدار تولید، نیازی به واردات نخواهیم داشت. تمام نیاز به گندم مربوط به خبازی‌ها (نانوایی ها) و حوزه صنف و صنعت تامین خواهد شد.

مجری طرح گندم گفت: برآوردهای ما نشان می‌دهد که میزان تولید بیش از ۱۴.۵ میلیون تن خواهد بود.

وی درباره تولید گندم کیفی توضیح داد: کشور ایران چهار اقلیم بزرگ دارد. اقلیم‌های گرم و خشک جنوب، گرم و مرطوب شمال، اقلیم معتدل سرد و اقلیم سرد چهار اقلیم موجود در کشور هستند. در این اقلیم‌ها ما ارقام مختلف گندم را داریم.

سهرابی ادامه داد: مجموع ارقام آبی و دیم کشور بیش از ۱۰۰ رقم گندم است که توسط بخش‌های تحقیقاتی ما این ارقام تکثیر شده و در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد. یکی ازکارهایی که بخش تحقیقاتی اما انجام می‌دهد، آن است که تلاش می‌کند عملکرد در واحد سطح را افزایش دهد و میزان کیفیت تولید که مرتبط با پروتئین و گلوتن است نیز در حال افزایش است.

وی گفت: گندم‌های تولیدی کشور تمام نیازها برای خبازی‌ها و صنف و صنعت را تامین می‌کند. هیچ مشکلی برای تامین نیازها نداریم. به‌طور کلی میزان تولید گندم‌های کیفی ما روز به روز افزایش می‌یابد و کیفیت گندم‌های ما از لحاظ پروتئین، گلوتن و جرم حجمی یا سختی دانه در حال افزایش است.

مجری طرح گندم گفت: شاخص گلوتن در گندم‌های تولیدی ارتقاء می‌یابد. مجموع شاخص‌های کیفیت گندم رو به گسترش است. ما فقط به ارتقای کمیت تولید توجه نمی‌کنیم بلکه به کیفیت هم توجه می‌کنیم زیرا بخش اعظم انرژی و پروتئین مردم ایران از محل نان تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: اگر گندم باک یفیت تولید شود، نان با کیفیت‌تری تولید می‌کنیم. هرچه به ارتقاء کیفیت نان کمک کنیم، به سلامت جامعه کمک خواهیم کرد.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

  • سید

    خدا لعنتتون کنه
    یعنی چی سال قبل گندم فلان بوده اما امسال دو پونصد گرون تر شده
    بهانه پشت بهانه دروغ پشت دروغ
    شماها ک لیاقت ندارید چرا گندم بیش از توان میخرید
    لااقل سازوکاری انجام می‌دادید کشاورزان ب وسیله تاجر هایی ب خارج بفرستند تا خریدار واقعی و پول نقد در همان لحظه دست کشاورز بیاد
    زندگی رو ب کام ما مردم ایران زهرمار کردید

  • کشاورز

    علت تاخیر بی وجدانی مسولان
    مسولان خود را به نفهمی زده اند
    و ماموریت دارند کشاورزان را بی انگیزه و کشور را محتاج واردات گندم کنند تا دوستان وارد کننده جیبشون پر بشه

  • ناشناس

    نظر ما اینه که امسال روندش تغییر کرده از یکماه پارسال به سه ماه افزایش یافته.و مکروه مکرالله.

  • ناشناس

    کشاورزان هیچ پشتیبانی ندارد این کار را میکنند اگر ما هم پشتیبانی داشتیم لاقن برای کمک خرج زندگی هرسال وام های کم بهره می دادن تا آنها که خانه ندارند یا وسایل نقلیه و یا برای ازدواج بچه های شان راحت بدون ناراحتی انجام می دادن ولی هیچ کسی کشاورزان را حساب نمی کنند وقتی گندم جو را می خرند پول ان را یطوری پرداخت می کنن که هفت شان گرو هشت شان باشه و همیشه بدهکار هستیم و اعتبار مان زیر سوال هست چرا این کار هارا با ما می کنند

  • امید

    وقتی این مسیر جدید انتخاب کردید و نمی‌تونید مطالبات گندم کاران رو پرداخت کنید مثل سابق عمل کنید
    اول خرداد ماه گندم تحویل دادیم
    پول نداریم برای کشت بعدی خرج کنیم

  • حمید مفرد

    گندمکار طی ۸ الی ۹ماه با زحمت و هزینه فراوان برای بذر کود و سم گندم رو عمل میاره به امید اینکه با اینهمه خرج بتونه پولشو نقدا دریافت کنه اما ۲ماه از برداشت گندم گذشته و دریغ از یه هزار تومنی پول بابت گندم تحویلی به دولت...از سال آینده یا گندم کشت نمیکنم یا به دولت تحویل نمیدم و دلال می‌خره با قیمت پایین‌تر اما نقد اونم کامل نه اینکه دولت میگیره پول بعد چندین ماه اونم قسطی و با التماس منِ کشاورز بدهکاری دارم خرج زندگی دارم برای کشت بعدی پول میخوام اما خبری نیست پس بهترین کار نکاشتن گندم است و بس

  • رضا فلاح

    نزدیک به ۵۰ روز است کشاورزان. خراسان شمالی شهرستان جاجرم. گندم خود رو تحویل داده اند ولی تا الان ریالی دریافت نکردن فکری به حال این قشر زحمت کش نمایید

اخبار ویژه

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت صفحه اقتصاد هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت صفحه اقتصاد هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد