آخرین خبر از قیمت گندم و پرداخت مطالبات گندمکاران امروز شنبه ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ | قیمت خرید تضمینی گندم امسال چقدر است؟

در این خبر به توضیحاتی درباره آخرین خبر از قیمت گندم و پرداخت مطالبات گندمکاران امروز شنبه ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ پرداخته شده است.

آخرین خبر از قیمت گندم و پرداخت مطالبات گندمکاران امروز شنبه ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ | قیمت خرید تضمینی گندم امسال چقدر است؟
صفحه اقتصاد -

قیمت گندم امسال چند است. جزئیات جدید درباره افزایش قیمت گندم، اصلاح نرخ تضمینی خرید گندم و پرداخت مطالبات گندمکاران اعلام شد. زمان تعیین قیمت گندم، سه ماه قبل از آغاز سال زراعی اعلام شده است چانه‌زنی سر افزایش قیمت گندم و نرخ خرید تضمینی گندم هرسال انجام می شود . گندمکاران به قیمت گندم اعلام‌شده و نرخ ۱۷ هزار تومانی خرید تضمینی گندم معترض هستند . جزئیات و اخباری جدید در خصوص افزایش قیمت گندم، اصلاح نرخ تضمینی خرید گندم و پرداخت مطالبات گندمکاران اعلام شد.

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی گفت: برنامه داریم امسال حتی یک کیلوگرم گندم وارد نکنیم و به خودکفایی کامل برسیم و در این خودکفایی بمانیم.

علیرضا مهاجر در پاسخ‌ به پرداخت مطالبات گندم کاران گفت: قیمت گندم امسال ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شده است. شرکت بازرگانی دولتی مباشر با کمک سازمان تعاون روستایی به عنوان مباشر خرید همکاری می کنند و در حال خرید گندم در سراسر کشور هستند. در تمام مرکز خرید نیز مستقر شدند و کشاورزان با تحویل محصول مطالبات خود را دریافت می کنند. اعتبارات نیز قرار است به موقع تامین شود.

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی گفت : برنامه داریم امسال حتی یک کیلوگرم گندم وارد نکنیم و به خودکفایی کامل برسیم و در این خودکفایی بمانیم.

علیرضا مهاجر گفت: یارانه‌ ای که پرداخت می‌کنیم به گندم نیست بلکه به نان است. گندم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی با احتساب هزینه تبعی برای دولت ۱۸ هزار تومان می شود ولی آرد آن با قیمت ۶۶۰ تومان به نانوایی می رسد. این اختلاف زیاد بوده و فشار به دولت است. ولی دولت وعده داده که مطالبات گندمکاران سریع پرداخت شود.

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۰ ، ۴.۵ میلیون تن گندم خریداری شد. سال ۱۴۰۱ این عدد به ۷.۵ میلیون تن و سال ۱۴۰۲ خرید ۱۰.۵ میلیون تن گندم نان و۵۰۰ هزار تن بذر رسید. امیدواریم امسال این عدد را رد کنیم. برنامه داریم امسال حتی یک کیلوگرم گندم وارد نکنیم و به خودکفایی کامل برسیم.

علیرضا مهاجر با بیان اینکه برداشت گندم از استان‌های جنوبی کشور از جمله هرمزگان، سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، جنوب فارس، بوشهر و قسمت‌هایی از خوزستان شروع شده است، گفت: معمولا از اوایل فروردین برداشت گندم شروع می‌شود و تا ابتدای شهریور ادامه دارد. تقریبا حدود ۵ ماه از سال برداشت گندم داریم.

وی افزود: در کشور اقلیم های متفاوتی وجود دارد. به همین دلیل برداشت گندم ابتدا از مناطق گرم شروع می شود و سپس به جنوب شرق ایران و در نهایت نیز در شمال غرب کشور خاتمه می یابد.

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با توجه وعده‌ای که دولت به مردم داده برای همیشه به صورت پایدار در گندم خودکفا باشیم و در خودکفایی بمانیم.

مهاجر با بیان اینکه برنامه‌های درازمدتی در بحث تولید گندم تدوین کرده‌ایم، افزود: برای گندم دیم برنامه جداگانه‌ای داریم که با مشارکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به نام جهش تولید در دیمزارها با مشارکت مردم، کارشناسان و صاحب نظران انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کشور خشکی داریم، عنوان کرد: اهمیت گندم بر کسی پوشیده نیست به همین خاطر علاوه بر جهش تولید در دیمزارها برای روی گندم آبی نیز برنامه جداگانه ای داریم. اگر بتوانیم میزان عملکرد در واحد سطح گندم آبی را افزایش دهیم نیازی به گندم دیم و نگرانی از بابت بارش های نخواهیم داشت.

به گفته وی با یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار گندمی که به صورت آبی کشت می شود اگر کشاورزان خرده پا را بسیج کنیم و امکانات در اختیارشان قرار دهیم می‌توانیم از همین گندم آبی به خودکفایی برسیم و گندم دیم هم می‌تواند برای صادرات استفاده شود.

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد در ادامه به عوامل موثر در کشت اشاره کرد و گفت: یکی از عوامل موثر در کشت بذر مناسب است. ما می توانیم ۱۰۰ درصد نیازمان به بذر گندم را در داخل کشور تهیه کنیم. همچنین نگاهمان را بر تکنولوژی و فناوری‌های روز دنیا نمی بندیم و از دستاوردهای دنیا هم استفاده می‌کنیم. از طرفی محققان بسیاری نیز در کشور داریم.

مهاجر در ادامه گفت: موسسه تحقیقاتی خوبی در زمینه خاک و آب داریم و آنها دستورالعمل های خوبی دارند که اگر کشاورزان به آنها و توصیه ها عمل کنند میزان عملکرد افزایش می یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: موضوع بعدی استفاده از سموم مناسب برای مبارزه با آفات و بیماری‌هاست. از کشاورزان سراسر کشور خواهش می‌کنم با توجه به اینکه در فصلی قرار داریم که بارندگی‌ها و افزایش دما ممکن است منجر به زنگ زرد و بیماری‌های گندم در سراسر کشور شود قطعاً با بیماری‌ها مبارزه کنند زیرا به محض اینکه بیماری مشاهده شد کار خودش را کرده و ما معمولاً در بیماری‌ها به جای درمان به دنبال پیشگیری هستیم.

وی عامل دیگر موثر در کشت را مکانیزاسیون عنوان کرد و گفت: ماشین آلات نقش مهمی در کاشت، داشت و برداشت دارند. اگر ما بتوانیم ماشین مناسب رو در فضای مناسب استفاده کنیم میزان عملکردمان افزایش پیدا می‌کند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به خودکفایی در دانه‌های روغنی نیز اشاره کرد و گفت: در زمینه دانه‌های روغنی بیشترین وابستگی را داریم. مشکل ما واردات این محصولات با ارز دولتی و تولید کشاورزان با ارز آزاد است. اختلاف شدید قیمت واردات و تولید باعث می‌شود کسانی که وارد می‌کنند که صاحب صنایع هم هستند کمتر تمایل به خرید داشته باشند، ولی امسال مکانیزمی را طراحی کردیم که بخش خصوصی خریداری کند. چنانچه خرید و پرداخت پول کشاورزان فراهم شود می توانیم ۹۰ درصد وابستگی را به ۶۰ درصد در بازه زمانی ۵ ساله کاهش دهیم. این اتفاق باید بیفتد زیرا پایداری تولید گندم در گرو تناوب با کلزا است. اگر کلزا نداشته باشیم گندم هم نخواهیم داشت.

مهاجر در پایان گفت: در خصوص جو و شکر نیز به راحتی می توانیم خودکفا شویم.

 

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

  • نجم الدین

    این حرفا که همش شعارهای تکراری قبل هست. قیمت هم که همون ۱۷ تومان هست. پس منتظر پایداری و خودکفایی در گندم هم باشید. واقعا خسته کننده شده اید برای ما با این حرفای بدون هزینه و الکی شما مسئولان بی درد. جوری تیتر زدید که گفتم یه آدم عاقلی حتمن پیدا شده و درک کرده که با این نرخ فعلی تولید گندم هیچ صرف اقتصادی برای کشاورز نداره. نرخ کمتر از ۲۷ تومن تا ۳۰ تومن هیچگونه توجیح اقتصادی ندارد برای کشاورزان.

  • ناشناس

    به همین خیال باشیدتحویل بی تحویل دزدی بستان نیست زهرماربراتن بشه حرام زدنها.قیمت مفت

  • مسعود ارخی

    یک سال این حرفها را می زنید شورای قیمت گذاری را جمع کنید اینهمه حقوق از پول بیت المال ندهیدیک نفر وزیرقیمت تعین می کند بس

  • کشاورز بدبخت

    درد کشاورز فقط در دریافت بموقع پول نیست ،
    درد کشاورز قیمت خرید است که دولت خود را به خواب زده و گوش شنوا ندارد.
    درد کشاورز قیمت خرید از دولت به قیمت ۲۴ هزار تومان برای کشت و تحویل به دولت به قیمت ۱۷ هزار تومان است که ضرر اندر ضرر است.
    درد کشاورز تحت فشار قرار گرفتن است که نتواند گندمش را در استان دیگر یا به دلال بفروشد و یا صادر کند و فقط باید به خود دولت با ضرر بدهد چون جایی برای نگهداری محصول خود ندارد و تنها راه درآمد خود است که دولت دارد کشاورز را ورشکسته و به زمین میزند.
    کسی گندم به این قیمت برای تحویل به دولت ندارد ، ندارد....

    • گندم کار

      واقعا این وضعیت تاسف آوره چطور گندم را به مردم به قیمت هر کیلو ۲۴ هزار تومان می‌فروشید با این بیماری ها و گرانی ها خرج ها چند برابر شده چطور کیلویی ۱۷ هزار تومن خریداری میکنید ما اعتراض داریم نسبت به قیمت گندم

    • کشاورزان بی پناه کشور

      اعتراض اعتراض اعتراض نسبت به قیمت گندم اعتراض اعتراض اعتراض اعتراض اعتراض اعتراض اعتراض اعتراض اعتراض اعتراض اعتراض اعتراض اعتراض اعتراض اعتراض اعتراض

  • ناشناس

    دوستان گندمکار. اگه امسال هم با این نرخ ۱۷ تومن گندم بفروشیم به این دولت بی خیال و و ورشکسته دیگه هیچ وقت منتظر قیمت خوبی که زحمات کشاورز رو جبران کنه در این مملکت نباشید. شرف داشته باشیم و امسال گندم نفروشید. تجربه ثابت کرده تا سر خم کنی اینا میزنن توی سرت. چرا باید نان مردم را ما ارزان تحویلشون بدیم. دولت دروغ میگه گندم خارجی ارزونتره. مطمئن باشید اگر ۱ تومن ارزونتر بود حتمن از ما گندم نمیخرید. اینا دروغ گفتن براشون آسون شده

  • فریدون

    سلام کشاورز تبدیل شده به یک دانه گردونه هر اورگانی می تواند براش تصمیم بگیر ولی از جهاد تا بازرگانی حتی امکان نمی توانند جلو این همه گرانی بگیر یک دانه شیر سر رایزر پارسال گرفتم ۲۳ هزار تومان کا اسلان مرطوب نبوده نیست ولی ماشاالله امسال که فروردین هستش یک دانه شیر ۴۱ هزار تومان روی ادوات وسیستم بارانی از کارخانه دار تا کاسب وحتی دولت هر جور بخوان تصمیم می گیرند ولی کشاور، اختیار تولیدی خودش نداره

  • نسبت به قیمت خرید گندم اعتراض داریم

    باسلام نسبت به قیمت خرید گندم اعتراض داریم با وارد شدن این بیماری ها و حشرات به کشت های گندم آسیب زیادی به گندم ها وارد شده خرج و مخارج آنها چندین برابر شده لطفاً پیگیری کنید

  • حمید

    وزارت نابودی کشاورزی ایران

  • ناشناس

    خودکفایی یعنی این موقع کاشت با قیمت 21500 تیشه بزنی به کشاورزا و بعد موقع برداشت باز تیشه دیگه با قیمت 17500دوباره اگه گوش شنوا بود که خوب میشد ولی کو شما ها هم هی نذار ارسال نظر نظر توی اخبارتون چون خود شما هم باور ندارین وبا این کارا درد ما را بیشتر میکنین

  • عباسی

    والاتمام ظلم این جامعه روکشاورز بیچارس.خدالعنتون کنه یکم دلتون بحال کشاورز بسوزه...

  • محسن

    با این قیمت گندم به دولت تحویل نمیدیم مطمعن باشین

  • ناشناس

    بیچاره کشاورزان؟؟ چرا اختلاف قیمت بین خرید ازکشاورز وبازار اینقدر زیاده؟! چه نهادی قراره نظارت کنه؟؟!!

  • شهریار

    دولت گندم و کود و سم گران بخرند بعد گندم ارزان دو دستی تحویل دولت بدهند،موقعی پولش را بدهد که دوباره باید بزارن روش گندم گران بخره برای کاشت بعدی،این چه عدالتی ،ما دادمان را کجا باید ببریم آیا کسی هست به درد مردم برسد تا کی ظلم

  • محسن

    اخه بادلار۶۵ سم کود یک ملیون ۱۷چیه باید۳۰تومان بشه با این تورم بدبختی

  • امید

    یک کشاورز پیدا نمیکنی که موافق تصمیمات دولت باشد،به کامنها توجه کنید!!دیگه چجوری باید مراتب اعتراض خود رو اعلام کنیم؟!!!!!!!!

  • کشاورز

    کشاورز خیلی خرج داره وریسک واسترس زیادی تحمل می کنه هم از بابت محصول هم از مخارج تا مزرعه رو به برداشت برسونه شما مسئول محترم توجه لازم به کشاورز داشته باشید وقیمتی بزنید که ارزش این همه زحمت کشاورز داشته باشه

  • ناشناس

    با این قیمت کی میخواد گندم بده هرکس بده احمق هست به گاو گوسفند بدیم از به صرفه هست حداقل 40هزار تومان باید باشد

  • RM

    همه چیز دو الی سه برابر شده گندم دوتومان اضافه شده اصلا کشت گندم هیچ نفعی ندارد وکاشتش اشتباه هست دولت میخواهد خودش خرج نکند وبار هزینه جامعه شهری راکشاورز خدازده بدهدوتو این تورم وگرانی کمرشکن کشاورز گندمش را مفت ومجانی تحویل دولت دهدودولت باسه برابر قیمت به کشورهای همسایه بفروشد

  • ناشناس

    انشاالله امسال با اعتصاب سراسری کشاورزان قیمت مشخص میشود ما بادلار۶۵تومان زندگی می کنیم .قیمت ۱۷ تومان انصافه ۲۰۰ گرم سیب زمینی راسرخ کردن تو مشما ۵۰۰۰۰تومان چیپس .کی گفته گندم کیلویی ۱۷ هزار.

  • شتر در خواب بیند پنبه دانه.احمقهای بیسواد

    بی کفایتها

  • ناشناس

    به دولت نفروشین بدین گاو گوسفند بخورن ۱۷ تومان پول ی ادامس

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان