در پی توافق‌ معاونت علمی با صندوق توسعه ملی و بانک توسعه صادرات ایران

دسترسی شرکت‌های دانش‌بنیان به ابزارهای تأمین مالی و اعتباری صادراتی کوتاه‌مدت تسهیل شد

توافق‌نامه حمایت و تقویت توان تولیدی و صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صندوق توسعه ملی و بانک توسعه صادرات ایران در تاریخ ۱۶ بهمن ماه در محل معاونت علمی امضا شد.

دسترسی شرکت‌های دانش‌بنیان به ابزارهای تأمین مالی و اعتباری صادراتی کوتاه‌مدت تسهیل شد
صفحه اقتصاد -

 در راستای تقویت توان تولیدی و صادراتی شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و فناور از طریق ابزارهای تأمین مالی صادراتی و وارداتی این توافق‌نامه به امضای روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، مهدی غضنفری، رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی و افشین خانی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران رسید.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری؛ موضوع این توافق‌نامه تقویت توان تولیدی و صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق تسهیل دسترسی آن‌ها به ابزارهای تأمین مالی و اعتباری صادراتی کوتاه‌مدت از طریق همکاری میان معاونت علمی، صندوق و بانک است. معاونت علمی در این توافق‌نامه متعهد شد، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور دارای توان صادرات را پس از بررسی تخصصی و اطمینان از توان جذب تسهیلات ارزی و بازپرداخت ارزی اقساط آن در سررسید به بانک عامل معرفی کند.

بسترسازی برای ارائه خدمات آموزشی و مشاوره تخصصی به شرکت‌های دارای پتانسیل صادرات جهت تقویت توان صادراتی آن‌ها و تسهیل صدور ضمانت‌نامه اعتباری و تعهد پرداخت برای شرکت‌های دانش‌بنیان از دیگر تعهدات معاونت علمی است.

در مقابل صندوق توسعه ملی هم تخصیص ۱۰۰ میلیون دلار امریکا در قالب قرارداد اعطای عاملیت پرداخت تسهیلات ارزی به بانک جهت تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان موضوع این توافق‌نامه با درخواست بانک، تخصیص پنجاه میلیون دلار امریکا سپرده ارزی نزد بانک به‌منظور تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در قالب اعتبار خریدار و به درخواست بانک؛ تعیین نرخ سود تسهیلات ریالی اعطایی به طرح‌های دانش‌بنیان از محل قراردادهای سپرده‌گذاری ریالی مطابق نرخ سود مناطق مشمول اعمال نرخ ترجیهی و تدوین سند مشترک به منظور تعیین ظرفیتهای مالی، اعتباری و اجرایی شرکت‌های معرفی شده و تدوین اولویتهای تخصیص را متعهد شد.

بررسی اهلیت و صلاحیت (فنی) و اعتبارسنجی شرکت‌های دانش‌بنیان معرفی شده از جانب معاونت علمی و اعلام شرایط استفاده از تسهیلات بر اساس سازوکار اجرایی به شرکت متقاضی ‌پس از تصویب در ارکان اعتباری، همکاری لازم جهت توانمندسازی شرکت‌های دانش‌بنیان برای ورود به فرآیندهای حمایت نهادهای مالی و بانک‌ها در حد امکانات و بودجه خود، آموزش و مشاوره تخصصی به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور(با هدف شناخت ابزارهای تأمین مالی صادراتی، نحوه تنظیم طرح‌های توجیهی تأمین مالی، آشنایی با ابزارهای نوین تأمین مالی صادراتی و ... ) از تعهدات بانک توسعه صادرات ایران بود

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه