معرفی «آردینه» در جمع خبرنگاران؛
تولیدکننده برتر گلوکز و نشاسته گندم به فرابورس آمد
اولین نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام شرکت نشاسته و گلوکز آردینه با حضور مدیران این مجموعه، در فرابورس ایران برگزاری شد.
در ابتدای این نشست مسعود امینی مدیرعامل مجموعه آردینه با اشاره به اینکه این مجموعه با تجربهای بیش از ۶۰ سال در تولید نشاسته به این مرحله رسیده است، گفت: آردینه ۶۰ سال پیش راهاندازی و از سال ۱۳۷۰ به سمت صنعتی و مکانیزه شدن در زمینی به مساحت ۲۲ هزار مترمربع، تغییر رویه داد.
به گزارش مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، وی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۸۴ خط تولید جهت تولید گلوکز راهاندازی شد و نام شرکت از نشاسته آردینه به شرکت نشاسته و گلوکز آردینه تغییر کرد، گفت: در سال ۱۳۹۹ اقدام به حضور در بازار سرمایه کردیم و در سال ۱۴۰۱ با پذیرش شرکت با نماد آردینه در بازار دوم فرابورس موافقت شد.
جایگاه «آردینه» در صنعت کشور
مدیرعامل آردینه با تأکید بر اینکه این شرکت در صنعت پالایش غلات به ویژه گندم توانسته نقش مهمی در تأمین مواد اولیه بسیار از کارخانههای مواد غذایی داشته باشد، افزود: این کارخانه با 4 خط تولید مجزا و ظرفیت تولید 35 هزار تن گلوکز گندم، رتبه اول تولید را در کشور در میان 35 شرکت به خود اختصاص داده و با تولید 10 هزار تن نشاسته گندم از تولیدکنندگان برتر این محصول است.
امینی موضوع تأمین مواد اولیه باکیفیت و پایدار را برای مجموعه آردینه بسیار مهم دانست و گفت: این مجموعه برای تولید مواد اولیه باکیفیت، اقدام به خرید شرکت آرد انوشیروان با قدمتی 50 ساله کرد و بهروزرسانی و تجهیز ماشینآلات این کارخانه با یکی از بهترین برندهای حال حاضر دنیا انجام شد.
به گفته وی با تجهیز این شرکت، آرد باکیفیت جهت مواد اولیه تولید در نشاسته آردی، تأمین شد.
وی با اشاره به اینکه محصول دیگر این مجموعه، گلوتن است که در صنایع غذایی و همچنین در بخش آبزیان برای خوراک ماهیها استفاده میشود، گفت: گلوکز هم در صنایع غذایی و هم در صنایع صنعتی مثل رنگسازی، مورد استفاده قرار میگیرد.
مسعود امینی مدیرعامل آردینه در ادامه نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام این شرکت در فرابورس در خصوص جایگاه این مجموعه در صنعت گفت: از لحاظ میزان تولید، در تولید نشاسته از گندم با تولید 11 درصد از کل تولیدات کشور، رتبه اول را داریم. همچنین در تولید گلوتن گندم نیز با تولید 11 درصد از کل ظرفیت، رتبه اول متعلق به این مجموعه است و در تولید گلوکز و شربت گلوکز نیز رتبه پنجم در اختیار آردینه است.
مدیرعامل این شرکت از راهاندازی واحد نیروگاه خورشیدی خبر داد و گفت: یک واحد نیروگاه خورشیدی برای تولید 5 درصد از نیروی برق مصرفی به دستور دولت در حال طی مراحل راهاندازی است و حدود 85 درصد پیشرفت داشته که نهایتا یکماهه آینده در مدار تولید قرار خواهد گرفت.
تشریح نمودارهای مالی و مقایسهای «آردینه»
در ادامه این نشست، کیومرث کیارودی، عضو هیئتمدیره و مدیر مالی شرکت آردینه به تشریح نمودارهای مالی و مقایسهای این مجموعه پرداخت و با اعلام تغییرات سرمایهای، گفت: آردینه در سال 1376 با سرمایه یکمیلیون ریال تا سیس شد و سرمایه این شرکت در حال حاضر طی چندین مرحله افزایش سرمایه به 40 میلیارد تومان رسیده است.
به گفته وی سود ناخالص آردینه طی دو سال اخیر و دوره 6 ماهه 1402 نشان میدهد که این عدد در سال 1400 معادل 176 میلیارد تومان، 1401 رقم 290 میلیارد تومان و ششماهه امسال نیز 196 میلیارد تومان است.
وی به سود خالص این مجموعه اشاره کرد و افزود: سود خالص نیز در سال 1401 رقم 252 میلیارد تومان بوده و در ششماهه امسال نیز 187 میلیارد تومان سود خالص محقق شده است.
وی در ادامه تشریح شاخصهای مالی آردینه تصریح کرد: خالص داراییهای این مجموعه در سال 1401 رقم 424 میلیارد تومان بوده و در ششماهه امسال 584 میلیارد تومان است. البته داراییهای مجموعه نشاسته و آردینه گلوکز، تجدید ارزیابی نشده و این مبلغ مربوط به بهای تاریخی داراییهاست.
مدیر مالی شرکت نشاسته و گلوکز آردینه در ادامه نشست خبری این شرکت با تأکید بر اینکه این شرکت هیچ بدهی بانکی ندارد و تا به حال از تسهیلات بانکی استفاده نکرده است، عنوان کرد: بررسی مقایسهای فروش محصولات این مجموعه نشان میدهد که در سال 1401 گلوکز ممتاز با سهم 57 درصدی، پرفروشترین محصول آردینه بوده است.
به گفته کیارودی، شرکت آرد انوشیروان با هدف تولید محصول مرغوب و تأمین پایدار مواد اولیه در سال 1391 خریداری شد که در سال 1395 تولید این شرکت متوقف و تمام تجهیزات و ماشینآلات این شرکت بهروزرسانی شد.
به گفته وی خط تولید آرد گندم از شرکت بولر سوئیس، برای تجهیز شرکت آرد انوشیروان خریداری و راهاندازی شد و تولید این شرکت از سال 1397 مجددا آغاز شد.
ارزشگذاری «آردینه» به ۴ روش
در ادامه این نشست خبری آزاده شکری مدیر ارزشگذاری تأمین سرمایه دماوند با اشاره به اینکه ارزشگذاری شرکت آردینه با روشهای تنزیل سود تقسیمی، تنزیل جریانهای نقد آزاد، روش نسبی (ضریب قیمت به سود) و روش خالص ارزش روز داراییها انجام شده است، افزود: جهت پیشبینی مقدار تولید شرکت برای سال 1402 تا 1406 از میانگین تولید در سالهای 1400 و 1401 استفاده شده است.
وی در خصوص سایر مفروضات مورد بررسی در گزارش ارزشگذاری گفت: مقدار فروش نیز برابر با مقدار تولید و نرخ فروش هم برابر با نرخ فروش ششماهه ارزیابی شده و برای سالهای بعد بر اساس نرخ تورم رشد افزایش یافته است.
به گفته وی در پایان ارزیابی این 4 روش، ارزش سهام شرکت نشاسته و گلوکز آردینه بر اساس مفروضات عنوانشده 2 هزار و 358 میلیارد تومان و ارزش هر سهم 5895 تومان و 9 ریال، برآورد شد.
نظر شما