معاون شرکت آلومینای ایران خبر داد:

توسعه و افزایش ظرفیت شرکت آلومینای ایران در صورت فعال‌سازی معدن بوکسیت تاش

کامران هاشمی با اشاره به اینکه معدن تاش حدود یک چهارم ذخیره بوکسیت شرکت آلومینای ایران را تشکیل می‌دهد که متاسفانه در حال حاضر دسترسی به این ذخیره امکانپذیر نیست، افزود: کیفیت ماده معدنی معدن بوکسیت تاش بالاتر از حد متوسط خوراک فعلی کارخانه آلومینای ایران است. ضمن اینکه معدن بوکسیت تاش نسبت به سایر معادن شرکت در یزد، کرمان و کهگیلویه و بویراحمد فاصله بسیار کمتری با کارخانه دارد و به همین دلیل از نظر هزینه حمل صرفه اقتصادی بیشتری نسبت به سایر معادن برای شرکت آلومینای ایران دارد.

توسعه و افزایش ظرفیت شرکت آلومینای ایران در صورت فعال‌سازی معدن بوکسیت تاش
صفحه اقتصاد -

وی گفت: ذخیره زمین‌شناسی معدن بوکسیت تاش حدود ۸ میلیون تن است. این معدن از سال ۱۳۹۰ فعال بود و سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن ماده معدنی از آن برداشت می‌شد اما در سال ۱۳۹۷ غیرفعال شد. با تعطیلی معدن تاش در سال ۱۳۹۷، سالانه به طور متوسط حدود ۲۰ هزار تن از تولید پودر آلومینا در شرکت آلومینای ایران کاسته شد. ضمن اینکه ۳۰۰ شغل مستقیم و ۱۰۰۰ شغل غیر مستقیم هم به واسطه تعطیلی این معدن از بین رفت.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ظرفیت تولید پودر آلومینیوم شرکت آلومینای ایران سالانه حدود ۲۴۰ هزار است، برای جبران تعطیلی معدن بوکسیت تاش، به ناچار اقدام به واردات بوکسیت از خارج از کشور کردیم که باعث شد هزینه‌های زیادی به شرکت تحمیل شود. بوکسیت در حالی تنی حدود ۱۲۰ دلار وارد می‌شود که در صورت فعال‌سازی معدن تاش، این رقم به کمتر از نصف کاهش خواهد یافت.

معاون توسعه و بهره‌برداری معادن شرکت آلومینای ایران با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد از خوراک شرکت آلومینای ایران از طریق معدن تاش تامین می‌شد و در پی تعطیلی این معدن، علاوه بر واردات بوکسیت نسبت به فعال‌سازی معادن بوکسیت دوردست هم اقدام شد، عنوان کرد: براساس آخرین گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، فعالیت معدن تاش هیچ ایرادی از نظر مسائل محیط زیستی و منابع آبی ندارد. ضمن اینکه برخی از اصلاحات درخواستی برای فعال‌سازی دوباره معدن هم چندین ماه است که انجام شده و و تمام نهادها در استان سمنان تائید کرده‌اند که فعال‌سازی دوباره معدن تاش هیچ مشکلی از نظر زیست محیطی ندارد.

به گفته وی هنوز تاریخ مشخصی برای فعال‌سازی دوباره معدن تاش اعلام نشده و فعال‌سازی دوباره معدن نیز به حدود شش ماه زمان نیاز دارد. ضمن اینکه فعال‌سازی دوباره این معدن باعث ایجاد ۳۰۰ شغل مستقیم و ۱۰۰۰ شغل غیرمستقیم خواهد شد.

هاشمی تاکید کرد: معدن تاش از نظر میزان ذخیره، مدول (معیاری برای کیفیت کانسنگ بوکسیت) و میزان باطله‌برداری، بهترین معدن بوکسیت کشور محسوب می‌شود. به عنوان مثال اگر در جاجرم برای استخراج هر تن ماده معدنی بوکسیت، باید ۴۰ تن باطله جابجا شود، این نرخ در معدن تاش فقط ۲ تا ۳ تن است. ضمن اینکه شاخص مدول که نسبت اکسید آلومینیوم به اکسید سیلیس است در معدن تاش بالای ۵ است در حالی که این شاخص برای خوراک فعلی کارخانه حدود ۳.۷ است.

وی خاطرنشان کرد: در صورت فعال‌سازی دوباره معدن تاش، کیفیت خوراک ورودی کارخانه شرکت آلومینای ایران افزایش و در نتیجه هزینه‌های تولید کاهش می‌یابد که باعث می‌شود فرصت اجرای طرح‌های توسعه و افزایش ظرفیت برای شرکت فراهم شود.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار