اختصاصی صفحه اقتصاد / جمعبندی آیین اختتامیه سومین کنفرانس بینالمللی فولاد ایران؛
نتیجه بهینهسازی فرایندها، افزایش ظرفیت تولید فولاد هرمزگان بود
مراسم اختتامیه سومین کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم که از روز سوم بهمن ماه جاری به میزبانی فولاد هرمزگان در بندرعباس آغاز شده بود، امروز چهارشنبه با تجلیل از مقالات و چهره های برتر این دوره به کار خود پایان داد.
این مراسم با حضور معروفخانی، مدیر عامل فولاد هرمزگان ، استاندار، انجمن فولادسازی کشور، مدیران ارشد صعنت فولاد کشور و برخی مدیران فولاد هرمزگان برگزار شد. در بخش مقالات برتر دکتر عرفان منش از دانشگاه مالک اشتر، مهندس مهدی ابراهیمی از فولاد هرمزگان و مهندس عظیمی تجلیل شدند. لوح یادبود کنفرانس سوم نیز در بخش دیگری از سوی شرکت کنندگان امضا شد.
در آیین اختتامیه سومین کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم، سید اصغر مدنی معاون بهرهبرداری شرکت فولاد هرمزگان با بیان اینکه در سال گذشته ۱ میلیون و ۳۳۸ هزار تن اسلب توسط این شرکت تولید شد، گفت: بهبودهای انجام شده در راستای کاهش نرخ مصارف عمده و کاهش هزینهها شامل؛ تغییر طرح و جایگزینی الکترود درب سرباره با بلوک آبگرد مسی و بومیسازی آن، بازفرآوری نرمههای آهن اسفنجی حاصل از تولید، پروژه نظام شارژ اقتصادی کوره قوس و باز طراحی پروفیل نسوز کورههای قوس الکتریکی است.
وی همچنین درباره بهینهسازی انجامشده در افزایش کیفیت محصول را شامل مواردی چون فاز یک پروژه طراحی میز آنالیز کیفیت سطحی اسلب بر اساس machine learning، پروژه افزایش کیفیت آب ریختهگری، پروژه شارژ اتوماتیک فروآلیاژ در کورههای پاتیلی، توسعه سیستم کنترل فرایند تولید (PCS) و پروژه تثبیت و کنترل پیک آپ نیتروژن بین پاتیل و تاندیش عنوان کرد.
مدنی با اشاره به رکوردهای روزانه، ماهیانه و سالیانه شرکت فولاد هرمزگان در تولید آهن اسفنجی، تولید فولاد مذاب و تولید اسلب، ادامه داد: به منظور استفاده از فرصتهای ساخت قطعات در داخل کشور و کاهش آثار تحریمها و حمایت از تولیدات داخلی، توسعه بومیسازی تجهیزات و قطعات یدکی و مواد اولیه و نسوز در دستور کار شرکت فولاد هرمزگان قرار گرفته است تا علاوه بر اطمینان از تامین و در دسترس بودن قطعات، ریسکهای ناشی از عدم تامین به موقع قطعات و تجهیزات را نیز کاهش دهد. ساخت الکترو موتورهای ولتاژ بالا از جمله مصادیق اجرای این رویکرد است.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد هرمزگان افزود: ساخت الکتروموتورهای ولتاژ بالا از جمله اقدامات این شرکت است. وی گفت: راندمان ریختهگری، یکی از پارامترهای مهم در افزایش بهرهوری واحدهای فولادسازی به شمار میآید که این میزان در شرکت فولاد هرمزگان همواره صعودی بوده است؛ ضمن اینکه میزان مصرف نسوز در این واحد نیز کاهش یافته است.
طبق اعلام دبیر علمی این کنفرانس، سومین کنفرانس فولاد ایران از سه بخش مقالات کارگاهها و کافه متخصص تشکیل شد. در بخش مقالات بیشترین توجه ها به حوزه محیط زیست معطوف بود.این مهم در برگزاری کارگاهها نیز اجرایی شد که ۶۰ درصد از مخاطبان در این کارگاهها، دارای تحصیلات تکمیلی بودند.
بنابر اعلام امیرحسین فتحی، داوری مقالات توسط ۱۵ شرکت فولادی و ۱۴ دانشگاه انجام شد و ۲۰ مقاله با حضور متخصصان و دعوتشدگان در کارگاههای این دوره از کنفرانس ارائه شد؛ ضمن اینکه تعداد کارگاههای تخصصی برگزار شده در این دوره از کنفرانس، به ۲۱ کارگاه رسید.
در پایان از مسئولان برگزاری کارگاههای جانبی این کنفرانس نیز با حضور معروفخانی مدیرعامل فولاد هرمزگان تجلیل شد.
پوستر کنفرانس چهارمین دوره نیز در این برنامه با حضور مسئولان فولاد هرمزگان رونمایی شد تا دو سال آینده نیز این کنفرانس با رویکردهای تخصصی مرتبط با این صنعت برگزار شود.
گفتنی است؛ سومین کنفرانس ریختهگری مداوم با حضور فولادسازان، دانشگاهیان و شرکتهای دانشبنیان به میزبانی فولاد هرمزگان در بندرعباس برگزار شد.
این کنفرانس که بسیار مهم و مورد توجه قرار گرفت و مقامات و مدیران مختلف در این کنفرانس برگزارشده و به اهمیت آن اشاره کردهاند، با هدف ارتقای صنعت فولادکشور، بومیسازی تکنولوژی، افزایش بهرهوری و توسعه دانش و تکنولوژی در بندرعباس به مدت ۲ روز از سهشنبه سوم بهمن تا پایان روز چهارم بهمنماه جاری برگزار گردید.
نظر شما