اختصاصی صفحه اقتصاد
فولاد سبز و توجه فولادیها به موضوع محیط زیست، محورهای اصلی سومین کنفرانس بینالمللی فولاد هرمزگان
پس از برگزاری موفق دو دوره کنفرانس فولادسازی و ریختهگری مداوم، سومین کنفرانس بینالمللی این صنعت به میزبانی شرکت فولاد هرمزگان طی دو روز از سوم بهمن ۱۴۰۲ در بندرعباس در حال برگزاری است. اولین دوره این کنفرانس در سال ۱۳۹۸ برگزار شد و استقبال بینظیر فعالان، صنعتگران و پژوهشگران دانشگاهی موجب شد تا به صورت دوسالانه تداوم یابد. امروز اولین روز برگزاری این همایش است که حاوی نکاتی ارزنده بود که در ادامه به آن میپردازیم.
سومین کنفرانس ریختهگری مداوم با تمرکز بر فرآیندهای کوره قوس الکتریکی، فرآیندهای متالورژی ثانویه، ریخته گری و انجماد محصولات ریخته گری مداوم، بازیافت حرارتی، بهرهوری و بهینهسازی فرآیندهای فولادسازی و ریخته گری مداوم، و محیط زیست و پایداری برگزار میشود.
حاضران در این همایش که از امروز آغاز شد و تا پایان وقت روز چهارم بهمنماه ۱۴۰۲ ادامه دارد، موضوعات مختلفی مرتبط با صنعت فولاد از جمله، تکنولوژیهای نوین در فرآوری و تولید فولاد، بهبود روشهای تولید و کاهش هدررفت، مدیریت پایدار منابع، استفاده از انرژیهای پاک، استفاده بهینه از امکانات و تجهیزات، ارتقای کیفیت و استانداردها و اشتغالزایی صنعتی را مورد بحث و بررسی قرار میدهند.
۲ محور اصلی برگزاری سومین کنفرانس فولادسازی هرمزگان
برنامههای سومین کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم در پنج بخش؛ ارائه مقالات، اختراعات و نوآوریها برتر، کارگاهها و دورههای آموزشی، معرفی توانمندیهای فعالین، نیازمندیهای صنایع مرتبط، فرصتهای همکاری تدوینشده است، تا فرصتی بهمنظور هماندیشی و به اشتراکگذاری تجارب ارزنده فرهیختگان این حوزه فراهم آید.
به گفته مدیران عامل شرکتهای بزرگ فولادی همچون؛ فولاد مبارکه و فولاد هرمزگان این کنفرانس فرصتی مناسب برای تبادل دانش و تجارب بین صنعتگران، محققان، مدیران و سیاستگذاران است که موضوع فولاد سبز و توجه فولادیها به موضوع محیط زیست، دو محور اصلی این همایش است و علاوه بر آن فرصتی عالی برای شناخت بهتر بازار و فرصتهای جدید در صنعت فولاد فراهم میشود.
در این کنفرانس، مباحث انقلاب صنعتی چهارم با تأکید بر هوش مصنوعی، داده کاوی، اینترنت اشیاء صنعتی و رباتیک مطرح میشوند. همچنین، به نقش فولاد در پایداری، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، فولاد سبز و تکنولوژیهای نوظهور در فولادسازی و ریخته گری مداوم بحث و بررسی میشود.
در کنفرانس حضوری، مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان اعلام کرد که این شرکت در تلاش است تا به نخستین تولیدکننده فولاد سبز در ایران تبدیل شود. در پیام مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان که در کنفرانس خوانده شد، تأکید بر دستاوردهای بهدست آمده در صنعت فولاد کشور، نیاز به همافزایی و انتقال تکنولوژی به سایر شرکتهای فولادی بیان شده است.
انتشار ۲۰ مقاله منتخب کنفرانس فولادیها در سه مجله معتبر خارجی
دبیر سومین کنفرانس بینالمللی هرمزگان در مراسم افتتاحیه امروز اعلام کرد که تاکنون بیش از یکصد مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال شد که ۶۸ مقاله واجد شرایط بودند و پذیرش شد. از این تعداد، ۲۰ مقاله برای ارائه حضوری پذیرش شدند که سه نشریه علمی، تخصصی و معتبر خارجی نیز منتشر و ۲۰ مقاله نیز به صورت پوستر در کنفرانس ارائه میشوند.
دبیرعلمی کنفرانس فولاد سازی و ریخته گری مداوم نیز از رایزنی با سه مجله معتبر خارجی برای نشر 20 مقاله این همایش در آن نشریات خبر داد.
افزایش تقاضا در بخشهای مختلف اقتصادی، به وجود آمدن نیازهای جدید (نیاز به افزایش عمر محصولات ازجمله توربینهای باد یا خواص جدید ورقهای مورداستفاده در خودرو)، فاصله قابلتوجه میان کمینه شدت مصرف انرژی عملی با شدت مصرف انرژی کنونی (باوجود 60% کاهش شدت مصرف انرژی طی 5 دهه گذشته)، افزایش نگرانیهای محیطزیست (به دلیل سهم 8-11% از انتشار گاز دیاکسید کربن در صنعت آهن و فولادسازی)، کمبود منابع (بهطور نمونه سوختهای فسیلی، زغال کک شو)، انتظار بهبود شاخصهای قابلیت اطمینان و کاهش هزینههای تولید سبب گردید تا محورهای اصلی برای سومین کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم انتخاب گردد.
محورها و اهداف اصلی سومین کنفرانس بینالمللی فولاد هرمزگان
براساس اعلام روابط عمومی فولاد هرمزگان، سومین کنفرانس ریختهگری مداوم در ۹ محور: فرآیندهای کوره قوس الکتریکی که در دو حوزه ؛ فرآیند سرباره پفکی و تصفیه فولاد در کوره قوس الکتریکی، فرآیندهای متالورژی ثانویه در سه زیر گروه؛ فرآیند پالایش خلاء، پالایش در پاتیل و گریدهای جدید فولاد، ریخته گری و انجماد محصولات ریخته گری مداوم در چهار واحد؛ کنترل کیفیت تختال، پودر قالب ریخته گری، جریان سیال و انجماد، کنترل انجماد برگزار میگردد.
همچنین در حوزه بازیافت حرارتی با زمینههای تولید برق، پیش گرمایش و در زمینه افزایش بهرهوری و بهینهسازی فرآیندهای فولادسازی و ریخته گری مداوم با پنج محور؛ کنترل خوردگی، بهینه سازی جریان ماده- انرژی، مواد شارژ جدید، کاهش زمان تعمیرات، شبیهسازی و کنترل فرآیندها، مدلسازی و شبیهسازی فرآیندها، کنترل فرآیندها اعضای حاضر در این کنفرانس به بحث و بررسی میپردازند.
محورهای ۷ تا ۹ این کنفرانس مربوط به انقلاب صنعتی چهارم با زمینه هوش مصنوعی، داده کاوی و تجزیه و تحلیل دادهها( مدلهای دادهمحور)، اینترنت اشیاء صنعتی، رباتیک و در حوزه تکنولوژیهای نوظهور در فولادسازی و ریخته گری مداوم با زیرگروههای سنسورهای جدید و تکنولوژیها و تجهیزات جدید، در حوزه محیط زیست و پایداری به نقش فولاد در پایداری، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، اقتصاد چرخشی، متالورژی هیدروژنی، فولاد سبز مربوط میشود و اعضای حاضر به تبادل بحث و نقطهنظرات و تعاملات علمی خود در این کنفرانس میپردازند.
گفتنی است؛ نمایشگاههای صنعتی و فناورانه نیز به همراه کنفرانس برگزار میشود که فرصتی برای ارائه محصولات و خدمات جدید است. حدود ۴۴۰ نفر از اساتید و متخصصان داخلی و ۲۰۰ مهمان از متخصصان صنعت فولاد دنیا و شرکتهای صاحبنام جهان به این کنفرانس دعوت شدهاند.
نظر شما