آیا سرمایه ها به بازار های مولد انتقال می یابد ؟
یک اقتصاددان گفت: مردم پیگیر عضویت ایران در بریکس هستند، چراکه میدانند با عضویت ایران در آن مشکلات اقتصادی کشور کاهش خواهد یافت.
محمد جواد محققنیا، استادیار دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی، اظهار کرد: یکی از تاثیرات مهم بریکس بر ایران افزایش قدرت سیاسی کشورمان است.
عضو هیئت مدیره بانک سپه بیان داشت: عضویت در بریکس موجب خواهد شد تا مسئولان ما با قدرتهای بزرگ دنیا دور یک میز بنشینند، به طوری که آورده سیاسی ایران تقویت خواهد شد.
این اقتصاددان تصریح کرد: مهمترین ویژگی بریکس ظرفیت عظیم آن برای دلار زدایی است و به دلیل این که کشورمان سالیان سال است که مورد تحریم ظالمانه آمریکا قرار گرفته و مراودات مالی ما را دچار مشکل کرده، عضویت در بریکس موجب خواهد شد تا از سوئیفت بی نیاز شویم.
محقق نیا تصریح کرد: ایران میتواند از ظرفیت بانک توسعه بریکس استفاده کند تا تحریمها را به راحتی دور بزند و با استفاده از بریکس به هدف دلار زدایی خود ادامه دهد.
این استاد دانشگاه بیان داشت: کشورمان میتواند با استفاده از بانک توسعه بریکس با کشورهای دیگر مبادله مالی انجام دهد، به طوری که درآمدهای صادراتی را به این بانک واریز کرده و از این طریق درآمدهای صادراتی را به کشور منتقل کنیم.
به گفته وی، با عضویت در بریکس بخش عمدهای از مسائل اقتصادی کشور حل خواهد شد.
عضو هیئت مدیره بانک سپه بیان داشت: مردم پیگیر عضویت ایران در بریکس هستند، زیرا میدانند با عضویت ایران در این سازمان مشکلات اقتصادی کشور کاهش خواهد یافت و مقداری از فشارهای اقتصادی کاهش خواهد یافت. در این شرایط عضویت در بریکس موجب خواهد شد مردم به جای این که سرمایههای خود را به بازارهای غیر مولدی، چون ارز، طلا، خودرو و مسکن منتقل کنند، به دلیل این که فکر میکنند از این به بعد تورم کنترل خواهد شد و مراودات مالی بهتر خواهد شد، پولهای خود را صرف سرمایه گذاری در بازارهای مولد خواهند کرد.
محقق نیا در پایان تاکید کرد: دولت برای اینکه بیشتر از پتانسیلهای بریکس استفاده کند، میتواند برای بخش مولد اقتصاد مشوقهایی در نظر بگیرد تا بخش غیر رسمی اقتصاد را حذف کند.
نظر شما