سیروس موتمن در بیست و پنجمین سمپوزیوم فولاد عنوان کرد:
همافزایی صنعت و دانشگاه در مسیر تولید فولاد سبز
نائب رییس هیات مدیره انجمن آهن و فولاد ایران بر لزوم همافزایی صنعت و دانشگاه در مسیر تولید فولاد سبز تأکید کرد.
سیروس موتمن نائب رییس هیات مدیره انجمن آهن و فولاد ایران، از مدیران پیشگام ساخت و بهره برداری از ذوب آهن اصفهان و صاحب نظر صنعت فولاد کشور در گفتگوی اختصاصی با پایگاه خبری تحلیلی ذوب ۲۴ در خصوص اهمیت برگزاری سمپوزیوم فولاد گفت: این رویداد هر ساله به همت تولیدکنندگان فولاد در کشور و جامعه دانشگاهی توسط انجمن آهن و فولاد ایران و در راستای تعامل و هم افزایی دو بخش صنعت و دانشگاه و همچنین اطلاع رسانی آخرین دستاوردهای تولید فولاد در دنیا با تمرکز بر یک موضوع مشخص که امسال و در بیست و پنجمین سمپوزیوم با محوریت “مراحل عبور از تکنولوژیهای موجود به فناوری های فولاد سبز” است، برگزار می شود.
وی افزود: از جمله بخش های جانبی این سمپوزیوم، برگزاری نمایشگاه است که با حضور شرکت های فولادی، تحقیق و توسعه و جامعه دانشگاهی برگزار می شود و با حضور مقامات کشوری افتتاح می گردد. در این نمایشگاه بر مقوله ” ساخت داخل” توجه ویژه ای شده است و شرکت های حاضر در این نمایشگاه دستاوردهای بومی سازی خودشان را در بخش های مختلف ارائه می نمایند.
نائب رییس هیات مدیره انجمن آهن و فولاد ایران تصریح کرد : برگزاری پانل نیز از جمله دیگر برنامه های سمپوزیوم است که در مجموع به مدت ۷۵ دقیقه می باشد و پیشکسوتان صنعت هر کدام به مدت ۵ دقیقه مطالب خود را عرضه می کنند و پایان آن نیز جلسه پرسش و پاسخ برگزار می شود.
این صاحب نظر صنعت فولاد کشور ادامه داد : بر اساس بررسی های بسیار سختگیرانه و دقیق و رای هیات مدیره انجمن آهن و فولاد ایران تعداد ۴ نفر متشکل از (یک مدیر از بخش دانشگاه، یک مدیر فولادی از بخش دولتی، یک نفر از صنایع خصوصی و در نهایت یک کارشناس ) به عنوان برگزیدگان سمپوزیوم معرفی می شوند.
موتمن اضافه کرد: شرکت کنندگان در سمپوزیوم نیز همزمان با برگزاری این رویداد، یک نفر از مدیران فولادی کشور هم به عنوان ” مرد سال فولاد ایران” انتخاب می کنند که در سمپوزیوم معرفی می شود.
وی تصریح کرد: در روز اختتامیه این سمپوزیوم نیز در کنار تدوین نتایج حاصل از این دوره، بیانه و نقشه راه سال آینده این رویدادی علمی نیز تدوین شده و در اختیار مقامات کشوری قرار می گیرد.
نائب رییس هیات مدیره انجمن آهن و فولاد ایران در ادامه به تولید فولاد سبز که محور برگزاری این دوره از سمپوزیوم است پرداخت و خاطرنشان کرد : در فولاد هیدروژن جایگزین اصلی سوخت های فسیلی می شود و از این طریق کاهش آلایندگی قابل توجهی در صنعت فولاد رقم می خورد و برنامه تولید کنندگان فولاد هم این است که تا سال ۲۰۵۰ شاهد تولید فولاد سبز باشیم.
این مدیر پیشگام ذوب آهن اصفهان اظهار داشت: در ایران دو شیوه اصلی تولید فولاد ( کوره بلند و احیا ) وجود دارد که هر کدام مزایا و معایبی دارند اما در کل نیاز است فولاد سازی ها با بهره گیری از تکنولوژی های نوین و همچنین سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدید پذیر به سمتی حرکت کنند که کمتر به سوخت هایی مانند گاز و برق وابسته باشند تا تولید فولاد سبز را آن هم بدون دغدغه تامین انرژی این روزها ، شاهد باشیم.
نائب رییس هیات مدیره انجمن آهن و فولاد ایران گفت: شرکت های مشاوره ای بسیار خوبی در سطح کشور وجود دارد و انجمن آهن و فولاد ایران هم به این موضوع ورود کرده است و با تاسیس شرکت فناوری و پژوهش سهند آهن و فولاد خاورمیانه فعالیت های پژوهشی خوبی را با محوریت تولید فولاد سبز انجام داده است. بنیانگذار وقت طرح های توسعه ذوب آهن اصفهان در ادامه به فعالیت های زیست محیطی این مجتمع عظیم صنعتی پرداخت و گفت : ذوب آهن با توجه به اعتقاد و عزم راسخ در زمینه ایجاد محیطی به دور از آلودگی برای تولید فولاد، در پروژه های زیست محیطی شرکت سرمایه گذاری های چشمگیری انجام داده است.
وی افزود: در بخش های کک سازی و کوره بلند جهت کاهش گرد و غبار با نصب تجهیزات غبارگیر، آلایندگی به کمترین میزان رسیده است و همچنین در پروژه LF۳ و بازسازی LF۱ نیز آلایندگی تا حد قابل توجهی کنترل شده و در بخش آگلومراسیون هم با نصب مکنده و غبارگیر اقداماتی خوبی انجام گرفته است.
موتمن گفت: ذوب آهن اصفهان با ایجاد ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار فضای سبز به عنوان بزرگترین جنگل دست کاشت که بخش بسیار زیادی از آن هم به صورت دیم می باشد در تلطیف هوا و جذب آلایندگی که ذات تولید فولاد در جهان می باشد نیز عملکرد موفقی داشته است.
نظر شما