ال نینو بر منابع آبی مشترک در مرزهای شرقی کشور چه اثراتی دارد؟
در این خبر به توضیحاتی درباره اینکه ال نینو بر منابع آبی مشترک در مرزهای شرقی کشور چه اثراتی دارد؟ پرداخته شده است.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اثرات مثبت ال نینو بر منابع آبی مشترک در مرزهای شرقی کشور، گفت: حوضه های آبریز هیرمند و هامون در افغانستان پاییز پر بارشی خواهند داشت.
به نقل از سازمان هواشناسی کشور ، «احد وظیفه» افزود: با ادامه رشد ناهنجاری ال نینو و تغییرات در سایر شاخصهای دورپیوندی، آخرین خروجی مدلهای پیشبینی فصلی هواشناسی نشان میدهد که در پاییز امسال بارش تجمعی در حوضه های آبریز هیرمند و هامون در افغانستان با احتمال زیاد در حد نرمال تا بیش از نرمال خواهد بود.
وی بیان داشت: بر اساس این مدل ها، با احتمال ۴۰ تا ۶۰ درصد تقریبا کل مساحت افغانستان در ماههای نوامبر و دسامبر و ژانویه بارشهای نرمال تا فرا نرمال خواهد داشت و در ماه نوامبر با احتمال ۵۰ تا ۷۰ درصد در حد نرمال تا بیش از نرمال برآورد میشود.
وظیفه ادامهداد: بهطور کلی برآیند خروجی مدلهای پیشبینی فصلی نشان می دهد که حوضه های آبریز رودخانه هیرمند و تالاب هامون در چند ماهه نخست سال آبی جدید، با احتمال ۴۰ تا ۷۰ درصد بارش تجمعی در حد نرمال تا بیشتر از نرمال خواهند داشت.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: با عدم ورود آب از افغانستان و رخداد خشکسالی طولانی مدت بسیار شدید و استثنایی در حوضه هامون، بستر دریاچه کاملا خشک شده و در حال حاضر کانون خیزش گردوخاک شرق کشور است.
نظر شما