راه تقویت تولید از مسیر بازار سرمایه میگذرد
پیش بینی بورس امروز ۱۹ شهریور ۱۴۰۲
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: امیدواریم ساختار اقتصادی کشور به جایی برسد که هر جا سرمایهای وجود دارد به جز بورس، راهی بازار دیگری نشود؛ چراکه این سرمایهها برای تولید کشور بسیار با اهمیت بوده و قدرت سرمایهگذاری در حوزه تولید را ارتقا میدهد.
بازارهای فرابورس در چهار روز معاملاتی هفته گذشته شاهد رشد ۱.۴۴ درصدی شاخص کل و بازدهی مثبت سرمایهگذاران بودند، همچنین در این مدت نیمی از ارزش معاملات خرد در بازارهای سهام به پنج صنعت اختصاص یافت.
طی هفته منتهی به ۱۷ شهریورماه آیفکس با رشدی ۳۸۱ واحدی معادل ۱.۴۴ درصد، همراه شد و در سطح ۲۶ هزار و ۷۷۷ واحد قرار گرفت.
گفتنی است طی این مدت ارزش بازار فرابورس هم نزدیک به یک درصد بالا رفت.
بررسی آمار معاملات فرابورس در چهار روز معاملاتی هفته گذشته نشان میدهد طی این مدت بیش از ۲۶ میلیارد و ۱۷۲ میلیون برگه انواع دارایی مالی به ارزشی بالغبر ۲۵۶ هزار میلیارد تومان در بیش از یکمیلیون نوبت معاملاتی، دادوستد شده است.
در این مدت با توجه به کاهش یک روز معاملاتی، ارزش معاملات نسبت به هفته ماقبل یک درصد و حجم معاملات ۱۷ درصد کاهش را ثبت کرد.
ارزش معاملات به تفکیک بازارها نشان میدهد در میان بازارهای سهامی فرابورس، بیشترین ارزش معاملات متعلق به بازار دوم بود. در این مدت بازار دوم شاهد جابهجایی بیش از ۲ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان سهام بوده است که کاهشی ۱۱ درصدی را نشان میدهد.
همچنین در بازار اول هم نزدیک به ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان دادوستد انجام شد که نسبت به مدت مشابه هفته ماقبل، کاهشی ۲۰ درصدی داشت.
بازار پایه با دادوستد ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی رتبه سوم را در میان بازارهای سهامی فرابورس در هفته گذشته داشت.
همچنین در بازار ابزارهای مشتقه نیز بیش از ۳۴ میلیارد تومان دادوستد انجام شد. تابلو معاملات شرکتهای کوچک و متوسط هم در هفته گذشته دادوستدی هفت میلیارد تومانی را ثبت کرد.
این گزارش حاکی است طی این مدت در بازار ابزارهای نوین مالی نیز ۲۴۹ هزار میلیارد تومان دادوستد انجام شد که نسبت به هفته ماقبل تفاوت قابلتوجهی نداشت و افت یک درصدی را تجربه کرد.
در این بازار هفته گذشته بیش از ۱۱ میلیارد تومان واحد صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله، مورد دادوستد قرار گرفت.
در پایان هفته گذشته ارزش معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام بیش از ۶ هزار و ۸۴۰ میلیارد تومان بود که نیمی از این معاملات متعلق به پنج صنعت است.
به این ترتیب که گروههای سرمایهگذاریها، بانکیها، محصولات شیمیایی، انبوهسازی، خودرو و گروه بیمه و صندوق بازنشستگی طی این مدت نزدیک به ۵۰ درصد ارزش معاملات خرد را به خود اختصاص دادند.
«علی اصغر عنابستانی» با اعلام اینکه برای جذب اعتماد بیشتر مردم به بازار سرمایه باید مدلی برای حراست و صیانت از حقیقیها در بورس طراحی و تدوین شود، اظهار داشت: بازار سرمایه جایی است که میتواند ساختار اقتصادی کشور را متحول و جهتگیری سرمایهگذاری را در کشور از سوداگری به سمت تولید هدایت کند.
وی اصل و جایگاه بورس در کشور را مثبت ارزیابی کرد و افزود: بورس جایی است که میتوان برای تغییر جهت سرمایهگذاری در کشور از آن بهرهمند شد.
به گفته این نماینده مجلس، برای اینکه سرمایهگذاران به سمت سوداگری سوق نداشته و ساختار دلالی در کشور ریشهکن شود، باید نقدینگیها به سمت بازار سرمایه و به سمت تولید حرکت کند.
عنابستانی ادامه داد: سیاستگذاران اقتصادی باید زمینه را برای جمع آوری نقدینگی به سمت بازار سرمایه فراهم کنند. چه بسا اگر قانون مالیات بر سوداگری زودتر ابلاغ و تصویب میشد سرمایهگذاران سرمایههای کوچک خود را به سمت بازار سرمایه آورده و تولید کشور را رونق میدادند.
وی با تاکید به اینکه بورس آینه واقعی از اقتصاد تولیدمحور کشور است، اظهار کرد: بهتر است بیش از پیش طرح حمایت از سرمایهگذاران حقیقی در بازار سرمایه جدی گرفته شود. بورس باید در کنار اقتصاد رشد کند و همچنین ساختار بورس باید بتواند اعتماد مردم را بیش از گذشته افزایش دهد.
این نماینده مجلس گفت: امیدواریم ساختار اقتصادی کشور به جایی برسد که هر جا سرمایهای وجود دارد به جز بورس، راهی بازار دیگری نشود؛ چراکه این سرمایه برای تولید کشور بسیار با اهمیت بوده و قدرت سرمایهگذاری در حوزه تولید را ارتقا میدهد.
نظر شما