آخرین خبر از تعطیلی شنبهها و زمان اجرای آن در ۱۴۰۳ | اخبار تعطیلیها و کاهش ساعت اداری
در این خبر به توضیحاتی درباره آخرین خبر از تعطیلی شنبهها و زمان اجرای آن در ۱۴۰۳ پرداخته شده است.
آخرین جزئیات و تصمیمات دولت و مجلس برای تعطیلی شنبهها و پنجشنبهها در ایران اعلام شد.
ولی اسماعیلی نماینده مجلس و نایب رییس کمیسیون اجتماعی گفت: طرح تعطیلی شنبه ها به جای پنج شنبه در دستور کار کمیسیون بود و تصویب شد و بزودی به صحن می آید اگر در صحن رای بیاورد ممکن است با توجه به موافقت تعداد زیادی از نمایندگان برای سال آینده اجرایی شود.
تعطیلی شنبهها یک گام تا تصویب در مجلس مانده است.
پنجم آذرماه سال گذشته دولت برای افزایش تعطیلات آخر هفته به دو روز، لایحهای را تحت عنوان لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری به مجلس ارسال کرد. همان زمان این لایحه به کمیسیون اجتماعی ارجاع و بررسی آن آغاز شد. اگرچه دولت در این لایحه به دنبال تعطیلی پنجشنبهها بود، اما در کمیسیون اجتماعی و با پیشنهاد محسن پیرهادی، نماینده تهران شنبه جایگزین پنجشنبه شد و در صورت تایید نهایی این لایحه در صحن مجلس، جمعه و شنبه تعطیل خواهند بود.
محسن پیرهادی، عضو هیاترئیسه مجلس تاکید کرد: بر خلاف برخی ابراز نگرانیها پنجشنبه تعطیلی مذهبی نیست و برعکس روز جمعه است که برای ما بهواسطه نماز جمعه ارزشمند شده و برای آن آیه قرآن وجود دارد. وی با تاکید بر اینکه هیچ مستند معتبر و قابل اعتنایی برای حرمت تعطیلی شنبه نداریم، گفت: متاسفانه کسانی که به تعطیلی شنبه به خاطر مسائل شرعی ایراد وارد میکنند از دانش لازم برخوردار نیستند. ما از برخی از علما و دفتر مراجع محترم تقلید استفتا کردهایم و اشکال و حرمتی بر آن نگرفتند.
تعطیلی شنبهها حرمت شرعی ندارد
پیرهادی با تاکید بر اینکه هیچ مستند معتبر و قابل اعتنایی برای حرمت و دوری از تعطیلی شنبه نداریم، ادامه داد: متاسفانه کسانی که به تعطیلی شنبه به خاطر مسائل شرعی ایراد وارد میکنند از دانش و آگاهی لازم برخوردار نیستند، چرا که ما از برخی از علما و دفتر مراجع محترم تقلید استفتا کردهایم و اشکال و حرمتی بر آن نگرفتند. عضو هیاترئیسه مجلس با اشاره به اینکه اسلام ارزش بالایی برای تقویت بنیه اقتصادی مسلمین قائل شده،
گفت: در موضوعات و ایدههای جدید باید با تکیه بر شرع اما با عقل، استدلالهای علمی و کارشناسانه تصمیمگیری کنیم. نباید با شبههافکنی، حرفهای بیپایه و بدون مستند علمی و دینی مردم را از حقوق اساسی در جهت تامین منافع اقتصادی و مراودات بینالمللی محروم کرد.
جزییات مصوبه تغییر در ساعت کار کارکنان
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به تشریح مصوبه این کمیسیون برای تغییر در ساعت کار کارکنان اداری منطبق بر لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری پرداخت.
ولی اسماعیلی، اظهار کرد: دولت در لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری آورده بود که ساعت کاری هفتگی کارکنان دولت از ۴۴ ساعت به ۴۲.۵ ساعت کاهش پیدا کند. کمیسیون اجتماعی این موضوع را اصلاح کرد بدین گونه که ساعت کار هفتگی ۴۰ ساعت شود.
وی توضیح داد: شرایط هم بدین گونه است که دولت نمیتواند بیش از پنج روز در هفته را به عنوان روز کاری در نظر گیرد. لذا پنج روز در هفته به عنوان روز کاری و هر روز هشت ساعت تعیین میشود.
رئیس کمیسیون اجتماعی بیان کرد: اینکه ساعت شروع و پایان کار چطور باشد در اختیار دولت است و تنها باید هشت ساعت کار در روز رعایت شود. مثلا دولت میتواند در استانهای گرمسیر ساعت کاری را زودتر شروع کرده و در استانهای سردسیر ساعت کاری را دیرتر آغاز کند.
اسماعیلی درباره روزهای تعطیلی هفته گفت: مصوبه ما در کمیسیون این است که جمعه و شنبه به عنوان روز تعطیل باشد یعنی بجای پنجشنبه، شنبهها تعطیل شود. البته در این باره پیشنهادات دیگری از سوی نمایندگان مطرح است که احتمال دارد در صحن مصوبات کمیسیون در این بخش تغییر کرده و شاهد تغییر در روزهای تعطیل پایان هفته نباشیم.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان بیان کرد: با توجه به اهمیت این موضوع و مطالبه نمایندگان، درخواستی با امضای ۱۱۰ نماینده به هیات رئیسه داده شده است تا این لایحه با اولویت در دستور کار مجلس قرار گیرد.
نظر شما