نکات کلیدی اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی ۱۴۰۲
در این پست از صفحه اقتصاد نکات کلیدی اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی ۱۴۰۲ که مودیان حقیقی تا ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۲ فرصت دارند اظهارنامه عملکرد مالی سال ۱۴۰۱
در این پست از صفحه اقتصاد نکات کلیدی اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی ۱۴۰۲ که مودیان حقیقی تا ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۲ فرصت دارند اظهارنامه عملکرد مالی سال ۱۴۰۱ خود را یا به صورت تکمیل فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم یا تکمیل اظهارنامه مالیاتی از طریق سایت https://my.tax.gov.ir/ ارسال کنند آمده است.
مبلغ معافیت سالانه اشخاص حقیقی برای عملکرد سال 1401 چه مقداری است؟
معافیت سالانه اشخاص حقیقی برای عملکرد سال ۱۴۰۱ مبلغ ۳۹۶ میلیون ریال (سیصد و نود و شش میلیون ریال) است.
مودیان حقیقی چگونه می توانند اظهارنامه شراکتی ارسال نمایند؟
نماینده پرونده ابتدا می بایست اطلاعات شرکا را در سامانه ثبت نام الکترونیکی ثبت نماید و سپس اقدام به ارسال اظهارنامه شراکتی نماید، اطلاعات شرکا به صورت اتوماتیک از سامانه ثبت نام در سامانه اظهارنامه نمایش داده خواهد شد.
موقع ایجاد اظهارنامه جدید، با پیغام خطای مربوط به اینتاکد مواجه شدم، چه کاری می بایست انجام دهم؟
اگر هنگام ایجاد اظهارنامه جدید، با پیغام خطای "مودی گرامی، لازم است ابتدا به سامانه ثبت نام مراجعه و تمامی فعالیت های مربوط به واحد شغلی خود را بر اساس اینتاکد در سامانه ثبت نام الکترونیک تکمیل گردد" مواجه می شوید،
می بایست به سامانه ثبت نام الکترونیک به آدرس زیر مراجعه، و در منوی " فعالیت ها "، قسمت " لیست فعالیت ها بر اساس اینتاکد "، بر اساس نوع فعالیت در واحد شغلی خود، آن را تعیین نمایید.
** لازم به توضیح است در حال حاضر (خرداد ماه سال ۱۴۰۲)، امکان تغییر اینتاکد در ثبت نام هایی که قبلا انجام شده است، فقط توسط ادارات امور مالیاتی صورت می پذیرد.
چگونه می توان برای مودیان فوت شده اظهارنامه ثبت نمود؟
> پرونده انفرادی:
* در صورتیکه مودی قبل از سال عملکرد (سال قبل) فوت نموده باشد، امکان ثبت نام الکترونیکی و ارائه اظهارنامه نخواهد داشت و با پیغام خطا از طرف برنامه مواجه می شود.
برای مثال در صورتیکه سال ۱۴۰۲ باشد، سال عملکرد ۱۴۰۱ بوده و مودی که در سال ۱۴۰۰ فوت نموده باشد، امکان ثبت نام الکترونیکی و ارائه اظهارنامه را نخواهد داشت.
* در صورتیکه مودی طی سال عملکرد فوت نموده باشد، نماینده وراث می بایست از ابتدای سال تا تاریخ فوت برای مودی متوفی اظهارنامه تسلیم نماید; و برای بقیه سال، وراث می بایست ثبت نام الکترونیکی مشارکتی جدید انجام داده و اظهارنامه مشارکتی با نوع شراکت اختیاری تسلیم نمایند. (بدون حضور مودی فوت شده در لیست شرکا)
* * لازم به توضیح است مودی متوفی امکان ورود به سامانه ثبت نام الکترونیکی را نداشته و نماینده وراث جهت تسلیم اظهارنامه از ابتدای سال تا تاریخ فوت مودی متوفی، می بایست به اداره امور مالیاتی مراجعه نمایند. بنابراین فرآیند تسلیم اظهارنامه برای مودی متوفی با پرونده انفرادی، به صورت الکترونیکی امکان پذیر نمی باشد . و البته برای بقیه سال، می بایست طبق توضیح بالا عمل شود.
* در صورتیکه مودی بعد از پایان سال عملکرد (سال جاری) فوت نموده باشد، نماینده وراث مطابق توضیح قبل، جهت تسلیم اظهارنامه از ابتدای سال تا انتهای سال، می بایست به اداره امور مالیاتی مراجعه نمایند.
> پرونده مشارکتی:
* در صورتیکه یکی از شرکا قبل از سال عملکرد (سال قبل) فوت نموده باشد، مودی متوفی نباید در لیست شرکا وجود داشته باشد و بقیه شرکای حاضر در شراکت، می بایست اظهارنامه مشارکت با نوع شراکت اختیاری تسلیم نمایند.
* در صورتیکه یکی از شرکا طی سال عملکرد (سال قبل) فوت نموده باشد، مودی متوفی می بایست در لیست شرکا با درصد سهم صفر و تاریخ فوت وجود داشته و بقیه شرکای حاضر در شراکت (نوع شراکت اختیاری ) همراه با وراث مودی فوت شده ( نوع شراکت قهری )، می بایست اظهارنامه مشارکت برای کل سال یک اظهارنامه تسلیم نمایند.
* در صورتیکه یکی از شرکا بعد از پایان سال عملکرد (سال جاری) فوت نموده باشد، طبق سنوات گذشته اظهارنامه مشارکت با نوع شراکت اختیاری تسلیم می شود.
نکته: در صورتیکه مودی، نماینده پرونده مشارکتی بوده و در سال عملکرد فوت نموده باشد، چون ورود مودی متوفی، به سامانه درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی امکان پذیر نیست، نماینده وراث جهت دسترسی به پرونده/ پرونده های مالیاتی، می تواند به اداره امور مالیاتی مراجعه نموده تا در سامانه ثبت نام، شخص دیگری به عنوان نماینده پرونده تعیین شود. پس از آن، امکان ورود به سامانه درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی برای فرد معرفی شده وجود خواهد باشد.
لازم به توضیح است، در صورتیکه نام کاربری و رمز عبور پورتال ثبت نام به آدرس register.tax.gov.ir را دارا می باشید، می توانید خود اقدام به تغییر نماینده پرونده نمایید.
اگر مودی هنگام ثبت اظهارنامه گروه مشمول را اشتباه ثبت نماید، چه باید کرد؟
در اظهارنامه شراکتی هنگامی که یکی از مودیان فوت نموده باشد و ورثه جایگزین آن شوند، می بایست نوع شراکت وراث "قهری" و نوع شراکت شرکا دیگر، "اختیاری" انتخاب گردد.
* شایان ذکر است در صورتیکه احدی از وراث قبلا در شراکت حضور داشته باشد، نوع شراکت ایشان باید "هردو" (اختیاری و قهری) انتخاب گردد.
برای مثال پدر با پسر خود و چند فرد دیگر شریک است. در صورتیکه پدر فوت نماید، ورثه ایشان که قبلا در شراکت حضور نداشتند و به موجب فوت پدر به شراکت اضافه می شوند، نوع شراکتشان "قهری" و نوع شراکت پسر "هر دو" (اختیاری و قهری) می شود. همچنین نوع شراکت افراد دیگر که قبلا در شراکت حضور داشتند، اختیاری خواهد بود.
قسط بندی مبلغ مالیات را به چه صورت می توان انجام داد؟
در پایان ارسال اظهارنامه، اگر مودی نخواهد کل مبلغ مالیات خود را یکجا پرداخت نماید، می تواند حداقل ۴۰% از مالیات خود را نقد و بقیه را به صورت اقساط (حداکثر ۶ قسط) پرداخت نماید، به این صورت که در برنامه می بایست مبلغ پرداخت نقدی را در مکان مربوطه وارد و پس از آن تعداد اقساط را وارد نماید. پس از ارسال اظهارنامه، یک قبض نقدی و به تعداد اقساط، قبض برای مودی صادر خواهد شد.
علت عدم محاسبه معافیت ماده 101 برای مودیان اشخاص حقیقی مشارکتی چیست؟
در صورتی که هر یک از شرکا مشمول معافیت ماده 101 باشند توسط خود سیستم به هر یک از شرکا معافیت داده می شود.
در صورتی که سایز صفحه print در مرورگر فایرفاکس (Mozilla Firefox) صحیح نمی باشد، لطفا تنظیمات ذیل را انجام دهید:
گام 1 - در مرورگر مربوطه بر روی تنظیمات مرورگر (سه خط گوشه قسمت بالا سمت راست) کلیک نموده و سپس بر روی گزینه Print کلیک فرمائید. توجه داشته باشید کلید های میانبر CTRL+P، شما را مستقیم به پرینت سریع می برد.
گام 2- بر طبق تصویر ذیل در قسمت scale عدد 65 را وارد نماید
گام 3 - در قسمت Margins،custom (inches) را انتخاب نموده و سایز های top ، Bottom، Right و Left را به 0.5 تغییر دهید.
اطلاعات مودیان از سامانه ثبت نام الکترونیکی خوانده می شود به همین خاطر در صورت بارگزاری نشدن اطلاعات شرکا، می بایست در سامانه ثبت نام تاریخ شروع شراکت شرکا بررسی گردد که می بایست کوچکتر یا مساوی سال عملکرد اظهارنامه باشد.
در مواردی که زن و شوهر شریک هستند اطلاعات کد ملی آنها چطور می بایست ثبت گردد؟
در صفحه اطلاعات هویتی شرکا، می بایست برای خانم، شماره ملی همسرش در فیلد شماره ملی شوهر در صورت شراکت ذخیره گردد.
آموزش_قدم_به_قدم_تکمیل_فرم_تبصره_ماده_۱۰۰_ق.م.م
نظر شما