آیا تعطیلی مدارس روز شنبه ۱ مهر ماه ۱۴۰۲ حقیقت دارد؟
در این خبر به توضیحاتی درباره اینکه آیا تعطیلی مدارس روز شنبه ۱ مهر ماه ۱۴۰۲ حقیقت دارد؟ یا خیر پرداخته شده است.

با توجه به اینکه اول مهر ۱۴۰۲ روز شنبه است و دوم مهر که یکشنبه است و تعطیل است، این سوال از سمت دانش آموزان و اولیا پرسیده می شود که آیا هفته اول مهر تعطیلی است یا نه؟
آغاز فعالیت حضوری همه مدارس از اول مهر ماه
زمان آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۳ـ ۱۴۰۲ و بازگشایی مدارس، شنبه «اول مهر» است.
طبق قانون، روز اول مهر روز بازگشایی مدارس است بنابراین اگر اول مهر تعطیل باشد طبیعتا روز بعد از آن مدارس باز میشوند اما امسال اول مهر روز شنبه است که تعطیل رسمی هم نیست؛ بنابراین شنبه اول مهر ۱۴۰۲ روز اصلی بازگشایی مدارس است.
جشن شکوفهها مربوط به پایه اول ابتدایی و جشن جوانهها مربوط به پایه هفتم است که روز ۲۹ شهریور ماه ۱۴۰۲ برگزار میشود و استانها باید برای این روز برنامهریزی خود را انجام دهند. جشن غنچهها برای کودکستانیها (پیش دبستانیها) نیز ۱۵ مهر ماه ۱۴۰۲ برگزار میشود.
آیا مدارس اول مهر تعطیل است؟
بنابراین علی رغم اخبار غیر رسمی فضای مجازی مبنی بر آغاز سال تحصیلی جدید مدارس از سوم مهر، روز اول بازگشایی مدارس، شنبه اول مهرماه است.
امسال تعداد دانش آموزان اول ابتدایی حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است.
تا کنون ۹۱ درصد دانش آموزان ایرانی ثبت نام خود را در مدارس تکمیل کردهاند و پیش بینی میشود مهر امسال ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش آموز در مدارس حضور یابند.
مهمترین ماموریت دولت هم، آموزش و پرورش است
رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش: آموزش و پرورش بزرگترین دستگاه اداری کشور است ومهمترین ماموریت دولت هم، آموزش و پرورش است و این نگاه رئیس جمهور است.
ماموریتی که تربیت نسل و انتقال آموزههای دینی به آن نسل برای مقدمه سازی تمدن نوین اسلامی و زمینه سازی ظهور حضرت حجت را در پیش دارد. این ماموریت ماموریتی است که هر کسی در مسیر آن قرار میگیرد باید براساس وظیفه کار کند.
تعطیلی شنبهها بهجای پنجشنبهها به کجا رسید؟
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با افکارنیوز درمورد مصوبه تعطیلی روزهای شنبه به جای پنجشنبه توضیح داد.
ولی اسماعیلی گفت: ما در کمیسیون مصوب کردیم که جمعه و شنبه به جای پنجشنبه ها به عنوان روز تعطیل باشد. همانطور که طرح تعطیلی شنبه ها به جای پنج شنبه در دستور کار روز ۶ شهریور کمیسیون بود و تصویب شد، احتمال دارد که به زودی به صحن علنی مجلس بیاید.
وی افزود: با توجه به اهمیت این موضوع و مطالبه نمایندگان، درخواستی با امضای ۱۱۰ نماینده به هیات رئیسه داده شده است تا این لایحه با اولویت در دستور کار مجلس قرار گیرد. همانطور که طرح تعطیلی شنبه ها به جای پنج شنبه در دستور کار روز ۶ شهریور کمیسیون بود و تصویب شد، احتمال دارد که به زودی به صحن علنی مجلس بیاید.ما در کمیسیون مصوب کردیم که جمعه و شنبه به جای پنجشنبه ها به عنوان روز تعطیل باشد. یعنی درواقع شنبهها تعطیل شود. البته نمایندگان مجلس پیشنهادات دیگری در این باره مطرح کرده اند که باید بررسی شود.
سماعیلی ادامه داد: اگر این مصوبه در صحن رای بیاورد ممکن است با توجه به موافقت تعداد زیادی از نمایندگان برای سال آینده اجرایی شود. بنابراین پیش بینی می کنیم از آنجاکه یکبار این مصوبه رای بالایی آورد، تصویب شود و از سال ۱۴۰۳ اجرایی گردد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس همچنین به تشریح مصوبه این کمیسیون برای تغییر در ساعت کار کارکنان اداری منطبق بر لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری پرداخت و گفت: دولت در لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری آورده بود که ساعت کاری هفتگی کارکنان دولت از ۴۴ ساعت به ۴۲.۵ ساعت کاهش پیدا کند. کمیسیون اجتماعی این موضوع را اصلاح کرد بدین گونه که ساعت کار هفتگی ۴۰ ساعت شود.
اسماعیلی توضیح داد: شرایط هم بدین گونه است که دولت نمیتواند بیش از پنج روز در هفته را به عنوان روز کاری در نظر گیرد. لذا پنج روز در هفته به عنوان روز کاری و هر روز هشت ساعت تعیین میشود.
رئیس کمیسیون اجتماعی در پایان بیان کرد: اینکه ساعت شروع و پایان کار چطور باشد در اختیار دولت است و تنها باید هشت ساعت کار در روز رعایت شود. مثلا دولت میتواند در استانهای گرمسیر ساعت کاری را زودتر شروع کرده و در استانهای سردسیر ساعت کاری را دیرتر آغاز کند.
نظر شما