یادداشت اختصاصی از سارا نعیمی

چهل و سومین جشنواره فیلم فجر

جشنواره فیلم فجر یکی از مهم‌ترین رویدادهای سینمایی در ایران است که هر ساله به مناسبت گرامیداشت دهه فجر (سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی) برگزار می‌شود. این جشنواره از سال ۱۳۶۱ (۱۹۸۲ میلادی) آغاز به کار کرد و به مرور به یکی از رویدادهای معتبر سینمایی در سطح ایران و حتی منطقه تبدیل شده است.

چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
صفحه اقتصاد -

چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به دبیری منوچهر شاهسواری تا ۲۲ بهمن ادامه دارد. این دوره از جشنواره با رقابت ۳۳ فیلم سینمایی و چهار پویانمایی یکی از شلوغ‌ترین دوره‌ها در تاریخ این رویداد به شمار می‌رود.

 منوچهر شاهسواری دبیر این دوره از جشنواره است. اعضای هیئت داوران بخش مسابقه سینمای ایران کمال تبریزی، رضا درستکار ، علیرضا رئیسیان،علیرضا زرین دست ، عزت الله ضرغامی و مستانه مهاجر معرفی شده بودند.

جشنواره فیلم فجر به عنوان یک پلتفرم برای معرفی و حمایت از فیلم‌سازان ایرانی و آثار سینمایی آن‌ها عمل می‌کند این جشنواره با ایجاد رقابت بین فیلم‌سازان، به بهبود کیفیت تولیدات سینمایی کمک می‌کند. جشنواره فیلم فجر فرصتی برای معرفی سینمای ایران به جامعه‌ی بین‌المللی است.

 بخش‌های جشنواره

جشنواره فیلم فجر شامل بخش‌های مختلفی است که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

بخش مسابقه سینمای ایران: در این بخش فیلم‌های ایرانی به رقابت می‌پردازند و جوایزی مانند سیمرغ بلورین به بهترین‌ها اهدا می‌شود.

بخش بین‌الملل: در این بخش فیلم‌های خارجی نیز به نمایش درمی‌آیند و گاهی جوایزی به بهترین آثار اهدا می‌شود.

بخش نگاه نو: این بخش به فیلم‌های تجربی و نوآورانه اختصاص دارد.

بخش مستند و کوتاه: فیلم‌های مستند و کوتاه نیز در این جشنواره جایگاه ویژه‌ای دارند.

بخش ویژه: گاهی بخش‌های ویژه‌ای برای بزرگداشت چهره‌های شاخص سینمایی یا موضوعات خاص در نظر گرفته می‌شود.

        جوایز

سیمرغ بلورین: مهم‌ترین جایزه‌ی جشنواره که در بخش‌های مختلف مانند بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر مرد و زن، بهترین فیلمنامه و غیره اهدا می‌شود.

دیپلم افتخار: به برخی از فیلم‌ها و عوامل فیلم که در حد سیمرغ بلورین نباشند، دیپلم افتخار اهدا می‌شود.

جوایز ویژه: گاهی جوایز ویژه‌ای از سوی هیئت داوران یا سازمان‌های مرتبط اهدا می‌شود.

 چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به دبیری منوچهر شاهسواری تا ۲۲ بهمن ادامه دارد. این دوره از جشنواره با رقابت ۳۳ فیلم سینمایی و چهار پویانمایی یکی از شلوغ‌ترین دوره‌ها در تاریخ این رویداد به شمار می‌رود.

کمال تبریزی (کارگردان)، رضا درستکار (منتقد)، علیرضا رئیسیان (کارگردان)، علیرضا زرین‌دست (فیلمبردار)، عزت‌الله ضرغامی (مدیر فرهنگی) و مستانه مهاجر (تدوینگر و تهیه‌کننده) اعضای هیات داوران بخش مسابقه سینمای ایران این دوره از جشنواره فیلم فجر هستند.

ساعت نمایش آثار ۱۰ صبح ۱۳ ظهر،۱۶ و ۱۹ عصر خواهد بود و پس از اتمام نمایش هر فیلم، نشست نقد و بررسی آن نیز با حضور عوامل فیلم برگزار می‌شود.

 

 

 

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه