یادداشتی از حمیدرضا حاجی اشرفی

استارتاپ های تعاون - تکافل محور کاتالیزور توسعه اکوسیستم کسب و کار ملی

در ایران به برکت وجود سیستم های مستعد کارآفرینی ، مسلما راه حل های مبتنی بر فرهنگ دینی و ملی در اشتغالزایی و تولید ثروت جمعی و مبارزه با فقر ، جواب منطقی خواهند داد ...

استارتاپ های تعاون - تکافل محور کاتالیزور توسعه اکوسیستم کسب و کار ملی
صفحه اقتصاد -

یکی از اساتید مجرب ریاضی که مردی دنیا دیده و صاحب اندیشه بود گاهی به تشریح کاربرد ریاضیات در رشته های مختلف شغلی و در زندگی اجتماعی می پرداخت. وی اهمیت آموختن ریاضیات در تصمیم گیری های روزمره و بلند مدت برای هر انسان را به زبان ساده برای دانشجویان بیان می کرد.
کاربرد ریاضیات در ؛ مدیریت های ریسک و بازاریابی نیز از آنچنان اهمیتی برخوردار است که به جرات می توان گفت ؛ایندو رشته علمی بدون یاری گرفتن از دانش ریاضیات حرفی برای گفتن نمی توانند داشته باشند!
در چهار قانون برنامه پنج ساله و خصوصا در برنامه ششم برای ایجاد پنج میلیون شغل و توسعه بخش های صنعت، کشاورزی و خدمات پیش بینی هایی صورت پذیرفت، لیکن در صحنه عمل با موفقیت مطلوب همراه نبودند .
مباحث گوناگون در صدا و سیما راجع به کار و کارآفرینی و اشتغالزایی، مبارزه با بیکاری، افزایش بنیه صادراتی کالاها و خدمات به کشورهای منطقه، گسترش تعداد واحدهای SMEs و تقویت بنیه واحدهای در حال کار و ... همه و همه بیانگر این واقعیت هستند که دغدغه اشتغال آفرینی در نزد اشخاص و سازمانهای متولی ‌هم وجود دارد!
ایران از جمله معدود کشورهای منطقه غرب آسیا می باشد که توانسته در طی قرن چهاردهم هجری شمسی، سازمان های مدرن و زیر ساخت های لازم برای توسعه پایدار را فراهم سازد. تاسیس مراکز آموزشی با ماموریت های خاص از مقطع مهد کودک تا عالی ترین سطوح و استقرار مراکز و آموزشگاه ای فنی و حرفه ای، پژوهشکده ها، وزارتخانه های تخصصی، بانک ها و موسسات مالی، بیمه های اجتماعی و بازرگانی، صندوق های حمایتگر بخش های صنعت، خدمات، کشاورزی، بازارهای متنوع ، انبارها، سیستم های متنوع حمل و نقل که برای فعالیت متوازن محیط کسب و کار لازم هستند ایجاد و مستقر شده اند .

اکنون اکوسیستم کسب و کار فعال با تجربه در حال کار است. لیکن برنامه ریزی مورد اشاره در سطور فوق، اشاره به تمایل دولت ها در توانمند سازی هر چه بیشتر بنگاههای فعلی و گسترس واحدهای کسب و کار کشور دارد. مطالعات نشان می دهند که به مرور زمان ، کارآفرینی از حالت ساده و چند عاملی به حالت پیچیده و چندین عاملی ، مرکب تبدیل شده ! دیگر مثل زمان سابق نیست که یک یا چند نفر صبح اول وقت تصمیم به تاسیس یک شرکت بگیرند و در مدت کوتاهی، شرکت را با موفقیت راه اندازی کنند.

شرایط تامین سرمایه و وام ، خرید زمین کارخانه و ساخت سوله ها و خرید ماشین آلات و دفاتر مرکزی و استخدام نیروهای کار و سپس فروش محصولات به سهولت فراهم بود .فقط داشتن انگیزه و اراده و تصمیم گیری ابتدایی مهم بود سپس فرآیند اجرای کار توسط دولت تسهیل می شد!
امروزه، بزرگترین مانع و سد پیش پای شکل گیری بنگاه های جدید، فقدان انگیزه کار و تلاش، تولید محور در نزد جوانان است. زیرا گلوگاه های مختلف پیش پای کارآفرینان ریسک های ورشکستگی و عدم موفقیت ها، موجب عدم  اطمینان و بی انگیزگی در ورود به مشاغل صنعتی، کارگاهی و کشاورزی و خدمات پشتیبان می شوند. بدین ترتیب تقاضای تاسیس بنگاه های جدید کاهش می یابد و بنگاه های فعال کنونی هم بر اساس ( نظریه منحنی عمر سازمانها و قوانین ارث ) و تغییر نگرش نسل ها به فلسفه کار و زندگی به تدریج تعطیل می شوند ! از یکطرف کاهش تعداد تاسیس و از یک طرف تعطیلی بنگاه های فعال موجود به دلیل جبر روزگار ویران کننده اقتصاد هستند !
دوراندیشی حکم می کند با کمک‌ دانش مدیریت های ریسک و بازاریابی و محاسبات و تحلیل دقیق تغییرات فضای کسب و کار ،شرایط امروز و فردای اقتصاد ملی بررسی شوند . سپس با شناخت دقیق پتانسیل ها ، قوانین و مقررات ، ماموریت ها و اهداف سازمانها ، آشنایی بیشتر با اندیشه ها و افکار جوانان با معضلات و فرصت های سخت افزاری و نرم افزاری موجود کشور آشنا و الگوریتم های واقعگرایانه تاسیس و فعالیت بنگاه ها در مشاغل مولد ارزش افزوده را بشناسیم و موثرترین آنها را بطور موازی پیاده سازی نماییم . می توان دو یا سه مدل کارآفرینی را بصورت پایلوت و همزمان اجرا و آزمایش بهره وری نمود .

مسلما نقش آحاد شهروندان و دولت و مجلس قانون گذاری در حمایت قاطع از پیاده سازی الگوریتم های موفق کارآفرینی منجمله [ سیستم تعاون + تکافل ] در پیشرفت اکوسیستم محیط کسب و کار کشورمان بی بدیل است . در کشورهای دیگر مدل های مختلف حمایت از بنگاههای اقتصادی ، مدیران و سرمایه گذاران بخش های خصوصی و تعاونی و کارآفرینان امتحان شد و نتیجه گرفته اند . در ایران به برکت وجود سیستم های مستعد کارآفرینی ، مسلما راه حل های مبتنی بر فرهنگ دینی و ملی در اشتغالزایی و تولید ثروت جمعی و مبارزه با فقر ، جواب منطقی خواهند داد.

 

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت صفحه اقتصاد هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت صفحه اقتصاد هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد