مرتضی افقه تحلیلگر اقتصادی در گفتگو با صفحه اقتصاد

نوسان قیمت ارز و تاثیر این نوسان در بدنه اقتصاد چیست؟

افقه تحلیلگر اقتصادی با اشاره به راهکار دولت برای بازار ارز گفت: دولت متاسفانه هیچ کاری نمی تواند انجام بدهد. اگر دولت ارز به اندازه کافی داشت، می توانست ارز در بازار بریزد که دلیل آن هم تشدید تحریم‌هاست.

نوسان قیمت ارز و تاثیر این نوسان در بدنه اقتصاد چیست؟
صفحه اقتصاد -

زهرا ترابی - مرتضی افقه تحلیلگر اقتصادی در گفتگو با صفحه اقتصاد، درباره افزایش قیمت ارز در بازار اقتصادی گفت: تا نتیجه مذاکرات قطعی مثبت یا منفی نشود نوسان قیمت ارز بین ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان را شاهد خواهیم بود. دلیل این افزایش هم براساس هر حرکت و صحبتی که خوشبینی یا بدبینی نسبت به موفقیت این مذاکرات ایجاد می کند، داریم. بی‌ثباتی بدتر از بالا بودن قیمت ارز است و به روح و روان ملت (مصرف کننده و تولید کننده) آسیب می زند و هم به لحاظ اقتصادی صدمه جدی به وجود می آورد ولی اجتناب ناپذیر است و تا به نتیجه قطعی نرسد این نوسانات را داریم.

این استاد دانشگاه با اشاره به اقدام دولت در این باره گفت: دولت متاسفانه هیچ کاری نمی تواند انجام بدهد. اگر دولت ارز به اندازه کافی داشت، می توانست ارز در بازار بریزد که دلیل آن هم تشدید تحریم‌هاست. اگر هم ارز داشته باشد چون نمی داند مذاکرات به نتیجه می رسد یا نمی رسد و تشدید تحریم‌های ترامپ هم محتمل است. بنابراینِ ارز خودش را با احتیاط وارد بازار می کند که برای نیازهای اساسی احتمالی در آینده نگه داری می کند. بنابراین، دولت نمی تواند در این باره بی احتیاطی کند.

مرتضی افقه کارشناس اقتصادی در گفتگو با صفحه اقتصاد

افقه با اشاره به راهکاری که دولت باید در این بازار پیاده کند بیان کرد: در حال حاضر، دولت در سیاست‌های اقتصادی منفعل است؛ نه فعال. راهکار در کوتاه مدت رفع تحریم‌ها و به نتیجه رسیدن مذاکرات است. دولت‌ها معمولاً یا سیاست پولی یا سیاست مالی دارند. سیاست پولی این است که نقدینگی را کم کند، همه اقتصادخوانده ها گفته اند برای کاهش تورم نقدینگی را جمع کنیم، دولت ها هر چه توانستند کنترل کردند و بیشتر از این زورشان نمی رسد چرا که ساختارها اجازه نمی دهد نقدینگی از این کمتر شود. ساختارهای معیوب که بخش قابل توجهی از دستگاه ها بودجه گیر هستند بدون اینکه نفعی به جامعه برسانند. این ساختار باعث می شود نقدینگی از حدی کمتر نشود، ولی فعلا راهکار در کوتاه مدت کاهش نقدینگی است.

او با اشاره به نوسان قیمت ارز و تاثیر این نوسان در بدنه اقتصاد پاسخ داد: دو مساله در خصوص قیمت ها به ویژه قیمت ارز داریم یکی بالا بودن و دیگری بی ثباتی است. اگر قیمت ارز باثبات باشد و برای مدتی قیمت ارز بالا بماند درست که آزاردهنده است و تاثیر به همه متغیرهای اقتصادی می گذارد و حتی روان جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد اما بعد از مدتی ساختارها خودشان را با قیمت بالا وفق می دهند. اما بی ثباتی است که هم مخرب و مانع سرمایه گذاری و روح و روان مصرف کننده و تولید کننده است. تولید کننده نمی داند مواد اولیه بخرد یا نخرد. یا اگر خرید اگر پایین آمد با همان قیمت قبلی می تواند بفروشد یا خیر که هم اثر روانی هم اقتصادی دارد و هم دافع سرمایه ها از کشور است یا اگر در داخل بماند از بخش مولد تولید به بخش غیر مولد و دلالی می رود.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار