با استقرار دومین دکل در سکوی SPQ۱:

عملیات حفاری همزمان ۳ حلقه چاه درون‌میدانی پارس جنوبی آغاز شد

عملیات حفاری همزمان سه حلقه چاه از بسته نخست کاری طرح حفاری چاه‌های درون‌میدانی (Infill) پارس جنوبی آغاز شد.

عملیات حفاری همزمان ۳ حلقه چاه درون‌میدانی پارس جنوبی آغاز شد
صفحه اقتصاد -

با استقرار دکل حفاری در موقعیت سکوی گازی SPQ۱ واقع در مرز آبی ایران و قطر در خلیج فارس، عملیات حفاری همزمان سه حلقه چاه از بسته اول کاری طرح حفاری چاه‌های درون‌میدانی (Infill) میدان مشترک پارس جنوبی ازسوی شرکت پسکو متعلق به گروه پتروپارس آغاز شد. 

محمدحسین متجلی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در حاشیه آغاز به کار این عملیات با بیان اینکه همه میدان‌های نفتی و گازی به مروز زمان دچار افت فشار و کاهش تولید می‌شوند، بیان کرد: پس از مطالعات انجام‌شده ازسوی مدیریت مهندسی نفت و گاز این شرکت، پروژه حفاری ۳۵ حلقه چاه درون‌میدانی تعریف شد تا ضمن حفظ و نگهداشت تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی، بخشی از افت فشار و ناترازی گاز در سال‌های آینده جبران شود. 

وی با بیان اینکه طرح حفاری ۳۵ حلقه چاه درون‌میدانی پارس جنوبی، بر روی ۱۷ سکوی تولیدی این میدان مشترک تکمیل و عملیاتی خواهد شد، یادآور شد: هدفگذاری شده تا با اجرای این پروژه در ۳ سال آینده، برداشت روزانه گاز از میدان مشترک پارس جنوبی، ۳۶ میلیون مترمکعب افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس برنامه زمان‌بندی برای اجرای این طرح را تا پایان سال ۱۴۰۵ عنوان کرد و گفت: در اجرای این طرح از پیمانکاران توانمند داخلی کمک گرفته شده که افزون بر کاهش ناترازی گاز، ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی کشور را به همراه خواهد داشت.

بر اساس این گزارش، نخستین بسته کاری طرح حفاری ۳۵ حلقه چاه درون‌میدانی پارس جنوبی، به شرکت پسکو از گروه پتروپارس واگذار شده که حفاری ۸ حلقه چاه در موقعیت سکوهایSPD۴ ،SPQ۱، SPD۵ و SPD۶ را شامل می‌شود. پیش‌بینی می‌شود با تکمیل و راه‌اندازی هشت حلقه چاه یادشده، روزانه ۷ میلیون مترمکعب گاز غنی به ظرفیت تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی افزوده شود. 

طرح حفاری ۳۵ حلقه چاه درون‌میدانی میدان مشترک پارس جنوبی با چهار بسته کاری، بخشی از برنامه‌های کلان وزارت نفت، شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت و گاز پارس برای حفظ و نگهداشت میزان تولید گاز با هدف مدیریت ناترازی تولید و تأمین گاز مورد نیاز کشور و صنایع بزرگ و کوچک به شمار می‌رود.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه