معاون شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران بررسی کرد:

لزوم تسهیل و ترویج تجارت ایران و افغانستان

معاون شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به لزوم توسعه، تسهیل و ترویج تجارت ایران و افغانستان، از تمرکز بر تدوین بندهای مفاد ششمین کمیسیون مشترک دو کشور خبر داد.

لزوم تسهیل و ترویج تجارت ایران و افغانستان
صفحه اقتصاد -

اولین نشست کمیته تخصصی ذیل اجلاس کمیسیون مشترک ایران و افغانستان به ریاست حمیدرضا کربلایی معاون دفتر شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران و اعضای این کمیته برگزار شد.

کربلایی با بیان اینکه این کمیته در حال ارزیابی و بررسی بندهای مفاد ششمین کمیسیون مشترک ایران و افغانستان است، گفت: تمرکز اصلی تدوین پیش‌نویس هفتمین کمیسیون است که احتمال می‌رود در خرداد ۱۴۰۴ به امضا دو کشور برسد.

وی اهداف کمیسیون را در راستای توسعه، تسهیل و ترویج تجارت بین ایران و افغاستان دانست و افزود: در کمیسیون مشترک بین دو  کشور تفاهماتی در حوزه‌ زیرساخت‌های تجاری، صنعتی، معدنی، استاندارد، زراعت و ... صورت می‌گیرد؛ همچنین تفاهمی در زمینه خدمات فنی و مهندسی و انتقال دانش و تکنولوژی به افغانستان  خواهیم داشت.

معاون شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه ذیل اجلاس کمیسیون مشترک ‌کمیته‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف تعیین و برگزار خواهد شد، گفت:  ارتباط کارشناسان متخصص  دو کشور در این حوزها نسبت به بندهای پیشنهادی به خروجی مثبت و قابل اغنا ختم خواهد شد.

این مقام مسئول در سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: کمیته تخصصی در حوزه تجاری، صنعتی، معدنی، نفتی،استاندارد و مناطق آزاد با محوریت دفتر شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت برای رفع موانع و ارائه راهکارهای عملی برای افزایش تجارت برد برد بین دوکشور در کمیسیون هفتم تلاش می‌کند.

کربلایی افغانستان را جزو کشورهای راهبردی و با اهمیت برای ایران دانست و تصریح کرد: افغانستان جزو ۵ کشور نخست تجاری ایران است و حجم صادرات حدود ۲.۲ میلیارد دلار است و ما بر‌این باوریم که تجارت باید برد-برد باشد از این‌رو یکی از مفاد ارزیابی در این کمیته پیشبرد اهداف تجاری برای دو کشور است که تراز تجاری را نزدیک بهم کند.

به گفته وی، میزان حجم واردات افغانستان ۱۰.۶ میلیارد دلار است که ایران از این عدد سهم ۲۱ درصدی دارد.  

کربلایی با اشاره به تقاضای افغانستان در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی، اضافه کرد: به نظر می‌رسد می‌توان سهم ۵۰ درصدی از تجارت ایران به افغانستان داشته باشیم؛ همچنین نکته قابل توجه وجود زیرساخت‌های مناطق آزاد ایران از جمله منطقه آزاد چابهار و نیز بطور خاص مناطق آزاد تازه تاسیس سیستان و دوغارون هستند که می‌توانند نقش موثری در راستای فرآوری، بسته‌بندی و ایجاد ارزش افزوده برای کالاهای افغانستانی باشند تا در پایان این زنجیره ارزش شاهد صادرات مجدد این کالاها به تمام دنیا باشیم.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه