معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم بیان کرد:
به دنبال احیای سنتهای فرهنگی و برندسازی جزیره تمدنی قشم هستیم
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم گفت: جزیره تمدنی قشم مهد خلق دانش بومی و توسعه آن به غرب و شرق و کشورهای خلیج فارس بوده است و به دنبال احیای سنت های فرهنگی برندسازی این جزیره پهناور و تاریخ ساز هستیم.
ادریس راموز در نخستین نشست خبری جشنواره ملی عودنوازی قشم در فرهنگسرای ارسباران تهران بیان داشت: جزیره قشم دارای میراث ملموس و ناملموس فراوان است و مهمترین مولفه آن بحث جغرافیای انسانی و فرهنگی اختصاصی و دیرینه ساکنان است.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، وی ادامه داد: یکی از مصادیق و میراث ناملموس جزیره، بحث موسیقی است و عودنوازی و عودسازی متعلق به این جزیره می باشد؛ عود ابزاری است برای افزایش تعاملات میان فرهنگی و موجب نفوذ فرهنگ جزیره به کشورهای حاشیه خلیج فارس، آفریقا و شرق و غرب شده است.
راموز تصریح کرد:با توجه به علاقه وافری که جزیره نشینان به این ساز دارند و یکی از مولفههای زندگی آنها است، اردیبهشت سال گذشته توانستیم عود را به نام ایران و به صورت مشترک با سوریه ثبت جهانی کنیم.
راموز تاکید کرد: خود ساز عود یک ریتم، ادبیات، فرهنگ و سیاست است که با آن میتوان به عنوان یک ابزار فرهنگی که در کشورهای مختلف تعریف شده با کشورهای دیگر ارتباط برقرار کرد و یکی از اهداف ما در برگزاری جشنواره عودنوازی محوریت دادن به قشم در سطح ملی و بینالمللی است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در پایان افزود: ما از طریق برگزاری این جشنوارهها به دنبال احیای سنتهای منطقه فرهنگی خلیج فارس برندسازی جزیره در سطح ملی و بین المللی هستیم تا بتوانیم تعامل هدفمند و اثرگذاری در دیپلماسی فرهنگی داشته باشیم و امیدوارم سالهای آینده بتوانیم این رویداد را در سطح بینالمللی برگزار کنیم.
بنابراین گزارش، نخستین نشست خبری جشنواره ملی عودنوازی قشم با حضور ادریس راموز معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم، علی ثابتنیا، رییس جشنواره، ارسلان کامکار، دبیر هنری جشنواره، کیوان فرزین، مدیر اجرایی در فرهنگسرای ارسباران تهران برگزار شد.
نظر شما