با هدف تحول در نظام سلامت؛ تفاهمنامه همکاری میان وزارت بهداشت و شرکت مخابرات ایران امضا شد
تفاهمنامه همکاری برای توسعه زیرساختهای سلامت دیجیتال بین وزارت بهداشت و شرکت مخابرات ایران، امروز ۶ مرداد ۱۴۰۴ با حضور مدیران ارشد طرفین امضا شد.

در راستای تحقق اهداف کلان نظام و با هدف ایجاد تحول در نظام سلامت از طریق توسعه زیرساختهای ارتباطی و بهرهگیری از فناوریهای نوین، تفاهمنامه همکاری میان «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «شرکت مخابرات ایران» امروز، دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴، با حضورمدیران ارشد دو طرف به امضا رسید.
این تفاهمنامه به منظور توسعه زیرساختهای ارتباطی پایدار، امن و هوشمند در حوزه سلامت و همچنین هوشمندسازی و دیجیتالسازی خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی منعقد شده است وطرفین متعهد شدند با استفاده از ظرفیتهای فنی و زیرساختی موجود، در جهت توسعه شبکه ارتباطی پایدار، امن و هوشمند در حوزه سلامت، گامهای موثری بردارند.
در این مراسم، مرتضی بهرامی، معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات ایران ، با تأکید بر فراهمسازی زمینههای تحول دیجیتال در ساختار شرکت گفت:«شرکت مخابرات ایران بهعنوان دارنده قدیمیترین و گستردهترین شبکه ارتباطی کشور، امنترین مسیرهای ارتباطی را در اختیار دارد. با تکیه بر این ظرفیتها و بهرهگیری از خدمات نوین، میتوانیم نقش مؤثری در توسعه خدمات سلامت ایفا کنیم.»
وی با اشاره به اینکه بهرهگیری از فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی، کلانداده، اینترنت اشیاء، نسل پنجم ارتباطات (۵G) و رایانش ابری، از محورهای اصلی این همکاری است.افزود : در این مسیر، بهرهگیری از فناوریهای نوین نظیر هوش مصنوعی، کلانداده، اینترنت اشیاء، نسل پنجم ارتباطات (۵G) و رایانش ابری به عنوان پایههای تحول دیجیتال در نظام سلامت کشور مدنظر قرار گرفته شد .
وی همچنین به برنامهریزی برای اتصال مراکز سلامت به شبکه پایدار مخابراتی اشاره کرد و افزود:«بر اساس جدول زمانبندی مشخصشده، در فاز نخست، حدود شصت هزار مرکز سلامت در سراسر کشور در یک فرآیند یکساله به شبکه پایدار و امن مخابراتی متصل خواهند شد. این اتصال میتواند در ارائه خدمات فیزیکی سلامت نیز نقش مؤثری ایفا کند.»
دکتر سید رضا مظهری، رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت نیز در این مراسم با اشاره به تنوع بالای مراکز ارائهدهنده خدمات سلامت در کشور گفت:
«در کشور بیش از صد نوع مرکز مرتبط با سلامت وجود دارد؛ از بیمارستانهای دولتی، نظامی، خیریه و تأمین اجتماعی گرفته تا داروخانهها، آزمایشگاهها، مراکز جامع سلامت، خانههای بهداشت، و سایر نهادهای ارائهدهنده خدمات پزشکی. هدف ما این است که این تنوع عظیم از مراکز را بر بستر یک شبکه ارتباطی امن و مقاوم در برابر تهدیدات سیاسی، امنیتی و حوادث غیرمترقبه، بههم متصل کنیم.»
وی با اشاره به مأموریت وزارت بهداشت برای استقرار نظامهای دادهمحور در حوزه سلامت گفت:«یکی از اولویتهای ما، راهاندازی کامل نظام اپراتوری سلامت است که در برنامه هفتم توسعه نیز به آن اشاره شده. امروز بیش از ۹۵ درصد نسخههای پزشکی به صورت الکترونیکی صادر میشود و تنها پنج درصد باقیمانده است که با اصلاحات فنی و سادهسازی فرآیندها، در مسیر کامل شدن قرار دارد.»
مظهری همچنین از پروژههایی چون تحلیل الگوهای تجویزی، برای کاهش خطا، ارتقاء تیم سلامت خانواده و توسعه شبکه ملی سلامت (شمس) بهعنوان محورهای همکاری آینده یاد کرد و افزود:«یکی از اهداف ما، اولویتبندی اتصال مراکز با توجه به شرایط جغرافیایی و دسترسی است. بهعنوان مثال، خانه بهداشتی که ۱۵ کیلومتر از شهر فاصله دارد، از نظر ما در اولویت بالاتری قرار دارد تا مرکزی که تنها دو کیلومتر با زیرساخت ارتباطی فاصله دارد، چرا که مردم آن مناطق برای دریافت خدمات با دشواری بیشتری مواجهاند.»
وی همچنین تأکید کرد:«امیدواریم با همکاری شرکت مخابرات ایران، بتوانیم شبکه ملی سلامت را با پوشش کامل برای همه دانشگاههای علوم پزشکی کشور و مراکز وابسته آنها مستقر کرده و زمینهساز توسعه خدمات نوین درمانی و مراقبتی در سراسر کشور باشیم.»
مهندس امامی، معاون تجاری و مشتریان سازمانی شرکت مخابرات ایران نیز در این مراسم با اشاره به تجربه دوران همهگیری کرونا و نقش ارتباطات پایدار در حمایت از خدمات سلامت گفت:«در آن دوران متوجه شدیم زیرساختهای ارتباطی شرکت مخابرات ایران چگونه توانستند در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی نقشآفرین باشند. امروزه نیز بسیاری از این خدمات بهصورت مستقیم به شبکه ما متصلاند.»
وی ادامه داد:«شرکت مخابرات ایران با پوشش سراسری و پشتیبانی از ارتباطات دو مسیر در تمامی مراکز، آماده است خدمات ارتباطی موردنیاز بیش از ۲۶۰ هزار نقطه سلامت را در چارچوب این تفاهمنامه فراهم کند. این ظرفیت منحصربهفرد، ما را قادر میسازد تا حتی مراکز بهداشتی روستایی و دورافتاده را نیز به شبکه امن و پایدار متصل کنیم.»
امامی با تأکید بر ضرورت اولویتبندی مراکز سلامت برای اجرای پروژه گفت:«ما برای اجرای موفق این برنامه نیازمند اطلاعات دقیق از وضعیت جغرافیایی و اولویتهای هر منطقه هستیم. به همین منظور، پیشنهاد میشود دانشگاههای علوم پزشکی کشور در قالب یک مدل منطقهبندی (قطبی) اطلاعات خود را تکمیل و ارسال کنند تا برنامهریزی دقیقتری انجام شود. طبیعی است خانههای بهداشت دور از شهر که دسترسی دشوارتری دارند، در اولویت ما قرار میگیرند.»
وی در پایان خاطرنشان کرد:«تأمین زیرساخت ارتباطی تنها به اتصال فیزیکی ختم نمیشود؛ بلکه کیفیت، امنیت و پایداری سرویس نیز برای ما اولویت دارد. مخابرات ایران با تمام توان آماده است تا در کنار وزارت بهداشت، گامهای بلندی در مسیر ارتقای سلامت دیجیتال بردارد.»
امضای این تفاهمنامه در چارچوب اسناد بالادستی از جمله سند چشمانداز جمهوری اسلامی ایران، سیاستهای کلی علم و فناوری، اقتصاد مقاومتی و سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، همچنین در اجرای تکالیف قانونی از جمله برنامه هفتم توسعه کشور انجام شده است.
نظر شما