مدیرعامل هلدینگ پرشیا فلز اسپادانا

ارتباطات قوی بین‌المللی لازمه داشتن اقتصاد غیرنفتی / نقش مؤثر فولاد مبارکه در تکمیل زنجیره تولید

صنعتگر صنعت فولاد گفت: لازمه داشتن اقتصاد غیرنفتی، بهره‌مندی از ارتباطات قوی بین‌المللی است تا بتوانیم از آخرین نوآوری‌های دنیا استفاده کرده و خود را مطرح کنیم.

ارتباطات قوی بین‌المللی لازمه داشتن اقتصاد غیرنفتی / نقش مؤثر فولاد مبارکه در تکمیل زنجیره تولید
صفحه اقتصاد -

محمد ابکا، مدیرعامل هلدینگ پرشیا فلز اسپادانا، در گفت‌وگو با خبرنگار اکو انرژی اظهار کرد: برای داشتن اقتصاد غیرنفتی، ارتباطات قوی بین‌المللی ضروری است تا بتوانیم از آخرین نوآوری‌های دنیا بهره‌برداری کنیم. صرفاً فعالیت در داخل کشور در این زمینه موفقیت‌آمیز نخواهد بود.

وی ادامه داد: باید با تمام دنیا ارتباط و مبادله داشته باشیم و همچنین به تبادل اطلاعات توجه کنیم.

ابکا گفت: صنعت فولاد، صنعتی بنیادی است و رشد اقتصادی با رشد صنعت فولاد مرتبط است. زمانی که اقتصاد رشد کند، فولاد نیز رشد خواهد کرد. در سند چشم‌انداز ۲۰ ساله که از سال ۸۳ تعریف شد، برای صنایع و فعالیت‌های اقتصادی گوناگون تعاریفی در نظر گرفته شده و صنعت فولاد از این قاعده مستثنی نیست.

وی تصریح کرد: صنعت فولاد سند چشم‌انداز را دنبال کرده است. اتفاق ناگواری که در دیگر بخش‌های اقتصادی رخ داد، این بود که آن‌ها سند چشم‌انداز را دنبال نکردند و به همین دلیل، مصرف فولاد بر اساس پیش‌بینی‌ها افزایش نداشت.

ابکا افزود: در حال حاضر ۵۰ درصد از اهداف را در صنعت فولاد دنبال کرده‌ایم که تأثیرگذار است. یکی از بزرگ‌ترین موانع صنعت فولاد، بخش حمل و نقل است. باید از معادن مواد اولیه را تأمین و انتقال انرژی انجام شود. این موارد بیشتر به‌صورت زمینی منتقل می‌شوند و باعث افزایش هزینه‌های حمل و نقل شده‌اند.

وی در ادامه صحبت‌های خود در خصوص زنجیره فولاد گفت: در زنجیره تولید فولاد، از معدن تا محصول، اصفهان پیشگام این موضوع بود، اما با اجرای اصل ۴۴، این زنجیره مجدداً گسسته شد.

نقش فولاد مبارکه در تکمیل زنجیره تولید فولاد

مدیرعامل هلدینگ پرشیا فلز اسپادانا در بخش دیگری از صحبت‌های خود ادامه داد: طی سال‌های اخیر، مشکلات عدیده‌ای در خصوص مباحث تولید، از جمله حمل و نقل، تأمین مواد اولیه، سوخت و... برای صنایع کوچک و متوسط فولادی به وجود آمد. اما در این میان، صنایع بزرگی همچون فولاد مبارکه توانستند در تکمیل این زنجیره، از جمله مشارکت در معدن، نقش مهمی ایفا کنند و در توسعه کمی و کیفی فولاد در کشور مؤثر باشند.

وی متذکر شد: پیش‌بینی داشتیم هاب بزرگ فولادی با دو ظرفیت بزرگ ۱۰ تنی در جنوب کشور ایجاد شود، اما متأسفانه با ظرفیت‌های پراکنده‌ای که در کشور ایجاد شد، این مقوله ناقص ماند.

ابکا با بیان اینکه زنجیره فولاد از معدن تا محصول یک زمانی با شکلی منسجم همراه بود، خاطرنشان کرد: نقص در زنجیره تولید فولادی به نحوی بود که حتی مواد اولیه، از جمله گنداله، را وارد می‌کردیم. اما امروز با مطالعات و پژوهش‌هایی که انجام شده، با تولید و توسعه کیفی و کمی مواد اولیه در کشور توانسته‌ایم بر این مشکل غلبه کنیم.

وی در پایان صحبت‌های خود اذعان کرد: متأسفانه روند زنجیره تولید به دلیل ارائه مجوزهای پراکنده و ایجاد ظرفیت‌های بدون برنامه برای توسعه شرکت‌های فولادی، مجدداً باعث گسست زنجیره تولید فولاد شده است، به‌طوری‌که در برخی موارد، عرضه و تقاضا در این بخش با مشکلاتی روبرو است.

 

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه