گفتگوی صفحه اقتصاد حمیدرضا صالحی، نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی

تا بخش خصوصی ورود نکند شاهد ناترازی برق هستیم/ دولت باید خود را از اقتصاد انرژی کنار بکشد

حمیدرضا صالحی، نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی درباره علل ناترازی برق می گوید: مربوط به مداخله دولت در اقتصاد انرژی است. دولت هنوز در تجارت برق حضور دارد و تا زمانی که باشد اجازه به سرمایه گذاری به بخش خصوصی را نمی دهد و هر سال این کمبود بیشتر و بیشتر می شود.

تا بخش خصوصی ورود نکند شاهد ناترازی برق هستیم/ دولت باید خود را از اقتصاد انرژی کنار بکشد
صفحه اقتصاد -

زهرا ترابی - حمیدرضا صالحی، نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی در گفتگو با صفحه اقتصاد، درباره ناترازی برق گفت: بحث ناترازی برق همه به این جمع بندی رسیده اند که در این حوزه سرمایه گذاری نشده است، نه دولت سرمایه گذاری لازم کرده و نه به بخش خصوصی فرصت سرمایه گذاری داده شده است. متاسفانه از دولت نهم جلوی سرمایه گذاری توسط دولت گرفته شد و برای بخش خصوصی هم امنیت اقتصادی ایجاد نشد که سرمایه گذاری در این عرصه کنند.

او ادامه داد: هر نیروگاهی که ساخت شد تا دولت هفتم و هشتم بود و مجلس هم با طرح تصویب قیمت ها موجب شد درآمدهای صنعت برق متوقف شود. آن زمان در راستای واقعی سازی قیمت ها، نرخ ها بالا می رفت و موجب می شد طبق تورم، درآمدها افزایش یابد. متاسفانه باید بگویم که در بخش تولید ایده و فکر اساسی نکردیم. همچنین در بخش مصرف هم پروژه های بهینه سازی به دلیل موضوعات اقتصاد، موفق نشد. هم در بخش تولید هم بهینه سازی کار اساسی که باید انجام می دادیم تا به امروز این امر محقق نشده است.

گفتگوی صفحه اقتصاد حمیدرضا صالحی، نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی

صالحی تصریح کرد: هر جا که فرصت سرمایه گذاری با امنیت اقتصادی برای بخش خصوصی فراهم بوده موفق بوده است. اما در جایی که این فرصت را به بخش خصوصی نداده اند این کار انجام نشده است. ریشه مساله امروز که اعلام شده در تابستان 24 هزار مگاوات کمبود است، که مربوط به عدم سرمایه گذاری در دو دهه اخیر توسط دولت و بخش خصوصی برمی گردد.

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی اضافه کرد: مساله دیگری که دچار ناترازی شدید برق هستیم مربوط به مداخله دولت در اقتصاد انرژی است. دولت هنوز در تجارت برق حضور دارد و تا زمانی که باشد اجازه به سرمایه گذاری به بخش خصوصی را نمی دهد و هر سال این کمبود بیشتر و بیشتر می شود. دولت بین نیروگاه ها و مصرف کننده نشسته و برق را با قیمت دستوری از نیروگاه ها می خرد و با قیمت آزاد به صنایع می فروشد. این عدد می توانست برای سرمایه گذاری باشد. اما دولت در این نقطه نشسته و اجازه نمی دهد سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی صورت بگیرد. با این اقدام و شیوه ایی که دولت پیش گرفته تا سال آینده ناترازی کاهش پیدا می کند اما اگر با همین فرمان ادامه بدهیم. سال گذشته 18700 مگاوات بود امسال 25 هزار مگاوات ناترازی داریم و سال های آینده همین طور افزایشی می شود اما اگر به دست بخش خصوصی سپرده شود کمبود طی چند سال از بین می رود.

صالحی در پایان با اشاره به پنل های خورشیدی می تواند جبران کمبود برق شود پاسخ داد: پنل ها در روز تولید برق می کنند و برق پاک یکی از اولویت هاست. یکی از کشورهای بزرگ در زمینه کربن هستیم و پنل های خورشیدی می تواند کمک کند. اما کمبودی که داریم در روز 20 درصد را با خورشید تامین کنیم. اگر ۱۰ هزار مگاوات کم داریم پنج برابر خورشیدی بسازیم. پنل های خورشیدی یکی از راه حل هاست. اما در کنار آن با توجه به ظرفیت های خوبی که در گاز داریم باید سریعا کمبود را برطرف کنیم و خورشیدی هم در دستور کار خود قرار دهیم. ولی امروز سهم انرژی خورشید و بادی در تولید برق یک و نیم درصد است.

 

 

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار