عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران:

فولاد مبارکه به اشتراک گذاشتن دانش را طی سال‌های اخیر به خوبی انجام داده است

بهروز اسماعیلی، عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در نشست کمیته انرژی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران که در محل پروژه نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی فولاد مبارکه برگزار شد، گفت: فولاد مبارکه به خوبی به عنوان یک شرکت متعالی در کشور به اشتراک گذاشتن دانش را در حوزه‌های مختلف طی سال‌های اخیر انجام داده است و امیدواریم در بخش انرژی‌های تجدید پذیر بادی و خورشیدی نیز از فعالیت‌های این شرکت الگوبرداری اعضای انجمن را داشته باشیم.

فولاد مبارکه به اشتراک گذاشتن دانش را طی سال‌های اخیر به خوبی انجام داده است
صفحه اقتصاد -

بهروز اسماعیلی در نشست کمیته انرژی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران که در محل پروژه نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی فولاد مبارکه برگزار شد، اظهار کرد: یکی از رسالت‌های انجمن تولیدکنندگان فولاد به اشتراک گذاشتن دانش بین شرکت‌های عضو انجمن است.

وی ادامه داد: فولاد مبارکه به خوبی به عنوان یک شرکت متعالی در کشور به اشتراک گذاشتن دانش را در حوزه‌های مختلف طی سال‌های اخیر انجام داده است و امیدواریم در بخش انرژی‌های تجدید پذیر بادی و خورشیدی نیز از فعالیت‌های این شرکت الگوبرداری اعضای انجمن را داشته باشیم.

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه شرکت‌های بزرگ فولادی کشور دارای ویژگی‌های خاص هستند، افزود: اغلب این شرکت‌ها از جمله فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، فولاد خراسان و در گذشته ذوب آهن اصفهان در چند اقلیم فعالیت دارند و می‌توانند از این ظرفیت‌های اقلیمی بنابر استراتژی‌هایی که دارند استفاده کنند.

وی گفت: در این راستا فولاد مبارکه در حوزه انرژی که مقوله بسیار خوب و ضروری است باراندازی فولاد سنگان در منطقه خواف که منطقه باد خیز است، راه‌اندازی نیروگاه بادی را در دستور کار قرار داده، همچنین فولاد خوزستان در خراسان در این زمینه فعالیت دارد.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه یادگیری از یکدیگر یکی از اهداف و رسالت‌های انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران است، گفت: برای این امر علاوه بر برگزاری دوره‌های آموزشی و تخصصی، جشنواره فولاد را هر ساله داریم و امسال نیز این جشنواره از ۱۸ تا ۲۰ دی ماه در محل برج میلاد برگزار می‌شود که از فولاد مبارکه دعوت می‌کنیم به منظور به اشتراک گذاشتن داشته‌ها و توانمندی‌های خود در حوزه نیروگاه‌های نو و تجدیدپذیر در این جشنواره حضور یابد.

همه شرکت‌ها می‌توانند از دانش و تجربه راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه استفاده کنند

همچنین کاظم صباغی هرندی، مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه در ادامه این جلسه با بیان اینکه فولاد مبارکه به منظور تأمین سبد انرژی خود نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، خورشیدی و بادی را در دستور کار قرار داد اظهار کرد: نیروگاه خورشیدی این شرکت با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات بزرگترین نیروگاه متمرکز کشور است. برای بهره‌برداری از این پروژه دانش فنی و تجربه خیلی خوبی کسب شده که همه شرکت‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند.

وی با بیان اینکه ما در فولاد مبارکه در خصوص تأمین اسناد مورد نیاز راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی، در خصوص نحوه انتخاب مکان بهره‌برداری از پروژه، نحوه انتخاب پیمانکار و غیره تجربیات خوبی را داریم، تصریح کرد: حدود ۶ ماه بر روی اسناد این پروژه کار شد و از بین ۴۰ پیمانکار مپنا را به عنوان همکار و نه پیمانکار اصلی در این پروژه در کنار خود داشتیم.

مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه با بیان اینکه هدف اصلی ما در بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی استفاده از توان و دانش داخل بود، گفت: برای تحقق این امر شرکت صناپ را راه اندازی کردیم و فعالیت این شرکت برای ما تجربه خوبی بود.

وی تصریح کرد: روش برگزاری مناقصه، تدوین اسناد و حتی انتخاب سازنده پنل‌ها در سطح بین‌المللی انجام شد و ما در پارت دوم نیز به سمت سازندگان داخلی رفتیم.

وی با بیان اینکه ما در فولاد مبارکه مسئولیت نانوشته‌ای داریم که تا جایی که ممکن است تجهیزات مورد نیاز را بو می‌سازی کنیم، گفت: در زمینه بهره‌برداری از نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی ما حتی در زمینه سیستم کنترل نیز که مهم‌ترین بخش است از ظرفیت داخلی و شرکت ایریسا استفاده کردیم طاها هم از حملات سایبری مصون بمانیم و هم در صورت نیاز اپراتورهای شرکت در دسترسمان قرار داشته باشند.

صباغی هرندی با بیان اینکه در حوزه بومی‌سازی پنل‌ها و ترکرها نیز اقداماتی را در دستور کار قرار داده‌ایم، رگ اضافه کرد: به زودی این پنل‌ها رونمایی خواهد شد و پس از آن بومی‌سازی اینورترها را در دستور کار داریم.

پیشرفت ۲۱ درصدی پروژه نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی فولاد مبارکه

همچنین محمد رضا جعفرزاده، مدیرعامل صناپ نیز در این آئین با بیان اینکه ۱۰۰ از سهام شرکت صناپ متعلق به فولاد مبارکه است، گفت: این شرکت مطالعات راه‌اندازی نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی را در سال ۱۴۰۰ آغاز کرده و برای انتخاب محل بهره‌برداری از این پروژه ۱۰ نقطه در استان را بررسی و در نهایت به منطقه کوهپایه

رسیدیم.

وی اضافه کرد: برای بهره‌برداری از این پروژه تمام مسائل از جمله میزان انرژی مورد نیاز فولاد مبارکه بررسی شد، بر این اساس ابعاد این پروژه و همچنین نزدیکی آن به پست‌های برق مورد توجه قرار گرفت.

مدیرعامل صناپ با بیان اینکه با در نظر گرفتن مباحث اقتصادی و همچنین جغرافیایی اسناد مناقصه بهره‌برداری از این نیروگاه در مهرماه سال ۱۴۰۱ تدوین شد، گفت: اواخر بهمن ماه مناقصه به صورت EPC انجام و در نهایت شرکت مبنا موفق به همکاری با ما شد.

وی با بیان اینکه برآورد اولیه برای ساخت نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه ۴۰۰ میلیون یورو بود اضافه کرد: در حال حاضر با توجه به کاهش پنل قیمت تمام شده نیروگاه نیز کاهش خواهد یافت.

جعفرزاده با بیان اینکه نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه دارای دو پست اقتصادی ۶۳ و ۴۰۰ مگاواتی است، اضافه کرد: ما برای بهره‌برداری از این پروژه ترکری را انتخاب کردیم که بتوانیم بازدهی بیشتری داشته باشیم.

وی با بیان اینکه ما پس از بهره‌برداری از نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی و همچنین ۲۰۰ مگاواتی بادی پس از سال ۴۰۵ بهره‌خورشید از ۹۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی دیگر را با حمایت فولاد مبارکه در دستور کار داریم، اضافه کرد: بهره‌برداری از نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی برای ۴۲ ماه در ۱۲۰۰ هکتار برنامه‌ریزی شده است، ۱۴ ماه از زمان آغاز اجرای پروژه گذشته و امیدواریم در ادامه مسیر نیز مطابق با برنامه پیش برویم.

جعفرزاده مشکلات گمرک و حمل و نقل پنل‌ها را از جمله چالش‌های بهره‌برداری از این پروژه دانست و گفت: چنانچه ما می‌خواستیم بر زیرساخت‌های حمل و نقدی کشور تکیه کنیم موفق نبودیم و سیستم حمل و نقل فولاد مبارکه در این زمینه به ما کمک کرد.

وی با بیان اینکه پروژه نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی فولاد مبارکه تاکنون دارای ۲۱ درصد پیشرفت بوده است، اضافه کرد: تاکنون موفق شده این ۲۰ مگابایت از این پروژه‌ها وارد مدار کنیم و تا تاریخ ۹ آذر ماه امسال ۲ هزار و ۶۷۳ مگاوات برق را وارد شبکه کرده‌ایم.

ایریسا عملاً به هایپرمارکتی از سیستم‌ها و فناوری اطلاعات در صنعت فولاد کشور تبدیل شده است

اکبر گلبو، مدیرعامل شرکت ایریسا نیز در این جلسه با بیان اینکه در گروه فولاد مبارکه همواره یک نگاه کاملاً مدبرانه‌ای برای توانمندسازی شرکت‌ها وجود داشته است، اظهار کرد: ۳۳ سال پیش و قبل از راه‌اندازی فولاد مبارکه، مؤسسان آن به نتیجه رسیدند که دانش کنترل سیستم‌ها را در فولاد مبارکه محبوس نکنند و تأسیس شرکت بین المللی ایریسا را در دستور کار قرار دادند تا دانشی را که از روپایی‌ها فرا گرفته بودند در داخل کشور منتقل کنند.

وی ادامه داد: ۳۰ سال پیش تفکری ایریسا را ایجاد کرد و به آن مأموریت داد و ما امروز می‌توانیم بگوییم که این مأموریت را به انجام رسانده‌ایم، اکثر صنایع ایریسا را می‌شناسند و می‌دانند که در همه فولادسازی‌های کشور یا پروژه داشته و یا پروژه فعالی را در دستور کار دارد.

مدیرعامل شرکت ایریسا با بیان اینکه ایریسا فعالیت خود را با سیستم‌ها و اتوماسیون آغاز کرد و امروز با خطوط فعالیت مختلفی اعم از شبکه و زیرساخت، تحول دیجیتال، امنیت سایبری و هوش مصنوعی در خدمت صنایع است، افزود: امروز ایریسا عملاً به هایپرمارکتی از سیستم‌ها و فناوری اطلاعات در صنعت فولاد کشور تبدیل شده است، فعالیت‌های این شرکت به دلیل حجم و تنوع برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جالب توجه بوده و علاقمند هستند که این الگو را برای سایر صنایع نیز استفاده کنند.

وی با بیان اینکه در پروژه نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه ما همه آموخته‌های خود را به کار گرفتیم گفت: همچنین در این پروژه تجربه‌های جدیدی را کسب کردیم و این نشان دهنده تدبیر، پختگی و فرهیختگی در گروه فولاد مبارکه است.

گلبو تصریح کرد: پروژه نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه تاکنون پیشرفت خوبی داشته و امیدواریم با تعریف ماژول‌های بعدی راه‌اندازی این پروژه تا میزان ۶۰۰ مگاوات را داشته باشیم.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه