در بازدید و رونمایی از پایلوت تولید آلومینا از آلونیت مطرح شد؛

کریم‌نژاد: توسعه دانش فنی برای تولید ارزش افزوده بیشتر هدف ایمپاسکو است

مدیرعامل ایمپاسکو عنوان کرد: یکی از مهمترین هدف‌هایی که شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در نظر دارد توسعه دانش فنی و بومی سازی آن تا جایی است که خام فروشی مواد معدنی متوقف و ارزش افزوده بیشتری در داخل کشور ایجاد شود.

کریم‌نژاد: توسعه دانش فنی برای تولید ارزش افزوده بیشتر هدف ایمپاسکو است
صفحه اقتصاد -

خدایار کریم‌نژاد مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در بازدید و رونمایی از پایلوت تولید آلومینا از آلونیت عنوان کرد: در راستای دستیابی به هدف رشد ۱۳ درصدی بخش معدن در برنامه هفتم توسعه، طرح احداث پایلوت آلومینا از آلونیت توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به اتمام رسیده و در حال برنامه ریزی افتتاح و تولید نمونه محصول برای جذب سرمایه‌گذار هستیم.

مدیرعامل ایمپاسکو تاکید کرد: با توجه به نیاز کشور به مواد اولیه تولید آلومینیوم و ذخایر بوکسیت در داخل کشور ضرورت توجه به منابع غیر بوکسیت را ایجاب می‌کند.

وی افزود: آلونیت با توجه به فراوانی قابل ملاحظه ذخایر آن در داخل کشور (بیش از ۲ میلیارد تن) به عنوان یکی از اصلی‌ترین گزینه‌های جایگزین برای بوکسیت مطرح است.  

کریم‌نژاد با بیان اینکه برای راه‌اندازی این خط تولید به منابع زیادی نیاز نیست، توضیح داد: ما نیاز مبرم به مدیریت صحیح منابع داریم به این مفهوم که دانش فنی تولید شده باید به سرمایه‌گذار اطمینان دهد که هیچ مشکلی در خط فرآیندی وجود ندارد.

وی تصریح کرد: با توجه به ضرورت توسعه و بومی ‌سازی دانش فنی تولید آلومینا از آلونیت، برنامه ریزی جهت تولید آلومینا از آلونیت (در مقیاس پایلوت) در ایمپاسکو انجام شد، ابتدا طرح تحقیقاتی اولیه تولید آلومینا با روش‌های جدید به اتمام رسید و با استفاده از نتایج آن در قالب قرارداد طرح تحقیقاتی بهینه سازی فرآیند و احداث پایلوت تولید ۲۰ کیلوگرم آلومینا در روز به صورت پیوسته منعقد شد.

مدیرعامل ایمپاسکو ادامه داد: فعالیت‌های اجرایی مربوط به پایلوت به اتمام رسیده و با انجام تست‌های سرد و اولیه، برنامه ریزی برای تولید محصولات در پایلوت در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: این فرآیند علاوه بر تامین نیاز مواد اولیه صنعت آلومینیوم، دارای ارزش افزوده بالایی از طریق تولید محصولات جانبی مانند کود شیمیایی (مخلوط سولفات‌های پتاسیم و آمونیوم) با خلوص مناسب و سیلیس با خلوص صنعتی (بیش از ۹۸.۵ درصدی) است.

کریم‌نژاد عنوان کرد: برای افزایش ضریب اطمینان، لازم است فرآیندی ایجاد شود که نشان دهد دانش تولید شده در یک بازه زمانی مشخص به‌صورت نرمال و بدون مشکل عمل کرده که این موضوع اثربخشی دانش را افزایش می‌دهد و تأثیر مستقیمی بر جذب سرمایه‌گذاری خواهد داشت. در این مرحله پس از بهینه سازی فرآیند در مرحله پایلوت، فراخوان جذب سرمایه گذار جهت احداث مجتمع صنعتی تولید آلومینا از طریق شرکت ایمپاسکو در اسرع وقت انجام شود.

وی تصریح کرد: در بحث کاهش واردات مواد اولیه، تأکید بر این است که اگر ۳۰ درصد نیاز کشور از طریق تولید داخلی تأمین شود، می‌توان صرفه‌جویی ارزی قابل‌توجهی ایجاد کرد در خط تولید آلومینا از آلونیت این موضوع با توسعه ظرفیت تولید و بهره‌برداری از منابع داخلی همراه است.

کریم‌نژاد در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به حجم ذخایر آلونیت در داخل کشور و امکان راه‌اندازی مجموعه‌های موازی در راستای رفع نیاز کشور می‌توان اقدامات قابل توجهی در این زمینه انجام داد.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار