توسط صبافولاد خلیج فارس و دانشگاه خواجه نصیر انجام گرفت:

امضای تفاهم‌نامه همکاری در راستای توسعه تحقیق و توسعه صنعتی

آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری میان صبافولاد خلیج فارس و دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه ایران متافو ۲۰۲۴، برگزار شد. در این مراسم، مدیرعامل صبافولاد خلیج فارس، مهندس احسان دشتیانه، از جایگاه ویژه این همکاری در حوزه تحقیق و توسعه (R&D) سخن گفت و اهمیت پیوند صنعت و دانشگاه را مورد تأکید قرار داد.

امضای تفاهم‌نامه همکاری در راستای توسعه تحقیق و توسعه صنعتی
صفحه اقتصاد -

به گزارش صفحه اقتصاد، مهندس دشتیانه در این خصوص اظهار داشت: صبافولاد تنها تولیدکننده بریکت گرم در ایران و بزرگترین تولیدکننده بریکت گرم در خاورمیانه و شمال آفریقا است. در گذشته نیز این شرکت موفق به دستیابی به بالاترین نرخ رشد تولید شده است. اما مهمترین هدف ما حفظ ارتباط صنعت با دانشگاه است تا بتوانیم در مرز دانش قدم برداریم و مسائل خود را با کمک نیروی انسانی آموزش‌دیده و با تجربه در فضای تحقیقاتی حل کنیم.

وی افزود: در دنیا مفهوم قیف نوآوری وجود دارد که نشان می‌دهد از هر ۱۰۰ پروژه تحقیقاتی، تنها ۵ پروژه به مرحله پایلوت صنعتی می‌رسد و از این میان، تنها ۱ تا ۳ پروژه تجاری‌سازی می‌شود. این روند نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه به ایجاد محصولات تجاری و بازگشت آن به صنعت منجر می‌شود که رشد اقتصادی را تسریع می‌بخشد.

مدیرعامل صبافولاد خلیج فارس در ادامه با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه، بیان کرد: در کشورهایی که درصد سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه نسبت به تولید ناخالص داخلی (GDP) بالاتر است، رشد اقتصادی سریع‌تر است. در ایران این عدد حدود ۱.۵ درصد است، در حالی که در کشورهای پیشرفته این رقم به ۴ تا ۸ درصد می‌رسد. به همین دلیل، سرمایه‌گذاری بیشتر در این حوزه موجب ایجاد محصولات تجاری و بازگشت بیشتر به صنعت خواهد شد.

وی در خصوص همکاری با دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، گفت: این دانشگاه یکی از دانشگاه‌های معتبر ایران است و در رشته‌های مهندسی برق به‌ویژه در صنعت فولاد، از جایگاه بالایی برخوردار است. امیدواریم این تفاهم‌نامه همکاری‌های مثمر ثمری را در زمینه پروژه‌های تحقیقاتی و صنعتی به همراه داشته باشد.

در ادامه، حمیدرضا تقی راد، رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، با اشاره به نقش مهم این دانشگاه در صنعت کشور، گفت: هدف این تفاهم‌نامه ایجاد ارتباط نزدیک‌تر میان دانشگاه و صنعت است. زمانی که دانشگاه و صنعت به زبان مشترک برسند، می‌توانند پروژه‌های تحقیقاتی و صنعتی را با همکاری یکدیگر توسعه دهند. امیدواریم این تفاهم‌نامه موجب رشد همکاری‌های علمی و صنعتی شود و در آینده نزدیک شاهد نتایج این همکاری‌ها در صنعت باشیم.

این تفاهم‌نامه همکاری با هدف پیشبرد پروژه‌های تحقیقاتی و توسعه فناوری‌های نوین در صنعت فولاد و استفاده از ظرفیت‌های دانشگاهی برای رفع چالش‌های صنعتی در حوزه‌های مختلف امضا شده است.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه