رکورد شکنی «گهر زمین» در تولید سنگ آهن، کنسانتره و گندله طی ۹ ماهه ۱۴۰۳

شرکت معدنی گهر زمین ، یکی از تولیدکنندگان بزرگ و پرچمدار بازار نهاده های آهن و فولاد کشور، در ۹ ماهه ابتدای سال مالی ۱۴۰۳ رکوردهای ۲۲ گانه جدیدی را در تولید سنگ آهن دانه بندی شده، کنسانتره سنگ آهن و گندله به ثبت رساند.

رکورد شکنی «گهر زمین» در تولید سنگ آهن، کنسانتره و گندله طی ۹ ماهه ۱۴۰۳
صفحه اقتصاد -

دستاوردهای «گهر زمین» در ۹ ماهه ابتدایی سالجاری چشمگیر بوده و رکوردشکنی های پی در پی این شرکت نشان دهنده، حرکت رو به جلو در این مجموعه پویا و ثروت ساز معدنی کشور است.

آمارهای منتشر شده از عملکرد شرکت های تامین کننده مواد اولیه معدنی مورد استفاده در زنجیره فولاد کشور، سهم تولید گهرزمین در زنجیره آهن و فولاد کشور طی سال ۱۴۰۲را به ترتیب ۳/۱۸ درصد در سنگ آهن، ۳/۱۱ درصد در کنسانتره و ۲/۱۰ درصد در گندله منعکس می کند.

این در حالیست که گهرزمین در ۹ ماهه سال مالی ۱۴۰۳ (منتهی به پایان شهریور ۱۴۰۳)، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل عملکرد خود را در تولید محصولات افزایش داده و در تولید کلوخه ۲ درصد، سنگ آهن دانه‌بندی شده ۱۱ درصد، کنسانتره ۱۲ درصد و گندله ۲۴ درصد افزایش تولید را به ثبت رسانده است.

این شرکت همچنین در تکمیل موفقیت های خود، طی ۹ ماهه سال مالی ۱۴۰۳، ۲۲ رکورد در تولید خود شامل ۸ رکورد در سنگ آهن دانه‌بندی شده، ۹ رکورد در کنسانتره سنگ آهن و ۵ رکورد در گندله به ثبت رسانده است. گهر زمین همچنین موفق شده است در ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با تولید ۲۴۴۰۴ تن در روز، رکورد تولید روزانه گندله کشور را نیز به نام خود ثبت کند.

سخاوت طبیعت سرشار از ثروت های کانی و ذخایر معدنی ایران زمین، به همراه تلاش شبانه روزی و مدیریت علمی، شرکت گهر زمین را به یکی از بزرگان بازار محصولات و فرآورده های سنگ آهن ایران تبدیل کرده است. بالا بودن عیار سنگ آهن استخراج شده از معادن سنگ آهن، مزیت رقابتی مهمی برای شرکت های فعال در حوزه تولید فرآورده های معدنی و نهاده های تولید آهن و فولاد به شمار می آید که «گهر زمین» از این مزیت برخوردار است.

بررسی ها حکایت از آن دارد که میانگین عیار سنگ آهن در معادن جهان حدود ۴۷ درصد است. این متغیر در معادن سنگ آهن کشورمان ۵/۴۵ درصد برآورد شده اما نکته جالب توجه این که میانگین عیار سنگ آهن شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین ۵۳ درصد تخمین زده می شود که از میانگین عیار سنگ آهن ایران و  جهان بیشتر است.

یکی دیگر از مزیت های مهم یک شرکت معدنی، حجم ذخایر معادن آن شرکت است و «گهر زمین» از این نظر نیز دارای مزیت رقابتی بسیار قابل توجه است. بررسی ها حاکیست آنومالی گهرزمین در منطق گل‌گهر (توده ۳) واقع شده و ذخیره این توده بیش از۶۵۰ میلیون تن براورد شده است. اکنون نیز با وجود برداشت از این ذخایر طی سال های متمادی، ذخیره باقیمانده این توده حدود ۵۱۱ میلیون تن تخمین زده می شود.

شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در سال ۱۳۸۳ بهره‌برداری از معدن ۳ را شروع کرده و در ادامه با احداث کارخانه خردایش (در سال ۱۳۹۶) با ظرفیت ۱۵ میلیون تولید در سال، ۳ خط تولید کنسانتره هر کدام به ظرفیت ۲ میلیون تن در سال (خط ۱ در سال ۱۳۹۳، خط ۲ در سال ۱۳۹۵ و خط ۳ در سال ۱۴۰۰) و  کارخانه گندله‌سازی به ظرفیت تولید ۵ میلیون تن در سال (در سال ۱۳۹۹) به سمت تکمیل زنجیره فولاد گام برداشته است.

نکته شایان توجه این که شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در میزان تولید محصولات خود جلوتر از برنامه نیز حرکت کرده، به طوری که در تولید سنگ آهن دانه بندی ۳%، کنسانتره ۶% و گندله ۱۲% در مقایسه با برنامه تولید افزایش و رشد قابل توجهی داشته است.

گفتنی است؛ بر اساس گزارش سازمان زمین‌شناسی آمریکا (۲۰۲۳)، کل ذخایر سنگ آهن خام جهان ۱۹۱ میلیارد تن براورد شده است. ایران با ذخیره ۳/۳ میلیارد تن، دهمین کشور دارای ذخیره سنگ آهن خام جهان و شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین دومین تولید کننده سنگ آهن در ایران است.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه