مدیر کل دفتر شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران مطرح کرد:
ریلگذاری مثبت در توسعه همکاریهای اقتصادی با همسایگان
مدیرکل دفتر شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران ریلگذاری دولت سیزدهم در زمینه توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه و آسیایی را مثبت ارزیابی کرد.
هادی طالبیان مقدم بااشاره به دیپلماسی اقتصادی تعریف شده در دولت سیزدهم، گفت: محدود شدن بازارهای تجاری بعد از اعمال تحریمهای ظالمانه علیه ایران دولت سیزدهم را بر آن داشت که بر گسترش تعاملات تجاری با شرق و کشورهای آسیایی متمرکز شود؛ از اینرو توسعه تعاملات تجاری با کشورهای چون هند، پاکستان، افغانستان، بنگلادش،سریلانکا، مالدیو در دستور کار قرار گرفت.
وی تراز تجاری مثبت با همسایگان را به توسعه مناسبات تجاری با این کشورها نسبت داد و تصریح کرد: برای رسیدن به این مهم رویدادهای مشترکی چون وبینارها، همایشها و جلساتی B۲B برگزار شد. همچنین اتاقهای بازرگانی فدراسیونهای صادرکنندگان و واردکنندگان کشورهای هدف نیز فعال شدند.
این مقام مسئول ادامه داد: پذیرش و تبادل هیاتهای تجاری به گونهای مدیریت شد که در اکثر نمایشگاههای داخلی ج.ا ایران نمایندگانی از کشورهای آسیای جنوبی حضور داشت.
این مقام مسئول بااشاره به دستاوردهای رویداد ایران اکسپو ۲۰۲۴، گفت: در این نمایشگاه هیاتهایی از کشورهای هند، افغانستان، سریلانکا، بنگلادش و پاکستان حضور داشتند و در حاشیه این رویداد همایشهای مشترک ایران و هند، ایران و پاکستان و ایران و سریلانکا برگزار شد؛ همچنین کمیته تجاری ایران و سریلانکا و کمیسیونهای مشترک اقتصادی شبه قاره هند احیا شد.
مدیر کل دفتر شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید برعقد قرارداد ۱۰ ساله در بندر چابهار، افزود: فعال سازی اقتصادی ترانزیت مابین کشورهای افغانستان، پاکستان و هند به مقاصد روسیه، ترکیه، آسیای میانه و قفقاز و راهاندازی کریدور شمال – جنوب یک راهکار مهم برای بهمرسانی بازارهاست و میتواند هزینه و زمان تبادلات تجاری را کاهش و زمینههای توسعه پایدار را فراهم کند.
وی از پی گرفتن ایجاد تجارت آزاد ایران و پاکستان خبر داد و خاطر نشان کرد: امضای موافقتنامه تجارت آزاد ایران و پاکستان در نقطه خوبی قرار گرفته است. همچنین در دولت سیزدهم افتتاح چندین مرکز تجاری در کشورهای پاکستان، هند و بنگلادش در دستور کار قرار گرفت و تلاش شد که تعداد رایزنهای بازرگانی به این کشورها را افزایش بدهیم.
این مقام مسئول در پایان افزود: تمرکز بر توسعه اقتصاد دانش بنیان و صدور خدمات فنی مهندسی باجدیت بیشتری دنبال شد؛ امیدواریم که با نقش آفرینی با ضمانت نامههای بانکی از ظرفیتهای شرکتهای ایرانی بهره بیشتری ببریم.
نظر شما