تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفتهای که گذشت
در هفته منتهی به ۶ بهمن شاهد افزایش قیمتها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲.۹ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به ۲۴۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۳۳۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۵۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲ درصد کاهش یافته است.
به گزارش فراطرح فولاد، هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۲۲۸۷ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۴۲۹۲ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۷ دی ۱۴۰۲، افزایش ۷۲۷ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۳.۳۷ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۹۲۱۲ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۰۹۴۱ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۲۵ دی ۱۴۰۲، افزایش ۱۱۶ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۶ درصدی را نشان میدهد. هفته گذشته معاملات اعتباری شمش فولادی که در آن قیمتها حتی تا کانال ۲۲۰۰۰ تومانی بالا رفته بود، مورد تأیید بورس کالا قرار نگرفت.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۹ دی ۱۲.۹ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۶ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۵۷ درصد حجم عرضهشده میلگرد و ۶۹ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.
در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۱۷۰۰ تومانی (معادل ۳.۲ درصدی) نرخ #دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۳۵۰۰ تومان به ۵۵۲۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۳۹۵۲۴ تومان است.
برای بازار داخلی فولاد #پیش_بینی میشود که در هفته پیشرو در صورت ثبات نسبی بازار ارز، شاهد ثبات نسبی توأم با برخی افزایش قیمت محصولات فولادی باشیم. عامل اصلی تعیینکننده روند قیمتها در بازار فولاد ایران، در حال حاضر وضعیت بازار ارز است و جهش نرخ ارز در سه هفته اخیر، افزایش قیمتها در بازار فولاد را نیز درپی داشته است. با توجه به تحولات منطقهای، پیشبینی روند نرخ ارز در کوتاهمدت نیز امکانپذیر نیست و با افزایش هیجانات در بازار ارز، این خبرها و تحولات سیاسی منطقهای است که حرف اول را در بازار آزاد ارز میزند. از سوی دیگر، حجم عرضههای آهن اسفنجی نیز همچنان پایین است که این امر میتواند هزینه تولید شمش را افزایش دهد و از این طریق باعث افزایش نسبی قیمت محصولات فولادی شود. با وجود رشد اخیر قیمتها، نرخ شمش فولادی و میلگرد در بازار همچنان پایینتر از ابتدای سال جاری است که با توجه به تورم موجود در کشور، دلیل امر ضعف تقاضای مصرفی برای شمش و میلگرد و مازاد عرضه موجود در بازار فولاد است. در میانمدت، باید دید نرخ ارز در بازار آزاد در چه کانال قیمتی به تعادل میرسد و سپس با توجه به آن، نرخهای تعادلی محصولات فولادی نیز مشخص خواهد شد.
نظر شما