تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته ایی که گذشت
در هفته منتهی به ۸ دی در مجموع شاهد افت جزئی قیمتها در بخش مقاطع طویلِ بازار آهن و افزایش قیمتها در بخش انواع ورق فولادی بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۱۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۴ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به ۲۳۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۲۱۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۴۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۱۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۵.۲ درصد کاهش یافته است.
به گزارش فراطرح فولاد، هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۱۲۸۱ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۳۱۹۶ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۹ آذر ۱۴۰۲، ۷۴ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۳ درصد کاهش یافت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۸۸۳۸ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۰۵۳۳ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۲۷ آذر ۱۴۰۲، کاهش ۱۱۳ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۶ درصدی را نشان میدهد.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱ دی ۱۲.۷ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۳ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، حدود ۱۶ درصد حجم عرضهشده میلگرد و ۴۵ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.
در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۱۰۰ تومانی (معادل ۰.۲ درصدی) نرخ #دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۴۹۹۰۰ تومان به ۵۰۰۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۳۹۰۳۲ تومان است.
برای بازار داخلی فولاد #پیش_بینی میشود که در هفته پیشرو شاهد ثبات نسبی قیمتها در بخش شمش و مقاطع طویل توأم با برخی نوسانات نه چندان بزرگ باشیم. کمبود شدید تقاضا و مازاد عرضه باعث شده است تا بازار شمش و خصوصاً میلگرد وضعیت مناسبی نداشته باشد. از آن سو در بخش ورقهای فولادی خصوصاً ورق سیاه، بازار با کمبود عرضه روبرو است و محدودیتهای گاز باعث رشد قابل توجه قیمتها در این بخش شده است. تعادل بازار ورق گرم به هم خورده است و در این بخش نیز افزایش قیمتها باعث عقبنشینی تقاضا و کاهش حجم معاملات شده است. در مجموع، همگام با ثبات نرخ ارز، تقاضای سرمایهای به کلی در بازار فولاد دیده نمیشود و از سوی دیگر به دلیل ضعف تقاضای مصرفی و رکود بخش ساختمان، کسادی بازار فولاد (خصوصاً در بخش مقاطع طویل) به بالاترین حد رسیده است. این وضعیت رکودی زمانی تغییر خواهد کرد که مشکل مازاد عرضه در بازار فولاد به نوعی رفع شود. از سوی دیگر، هزینههای بالای تولید نیز مانع از این خواهد شد که کاهش قابل توجهی در قیمتها روی دهد.
نظر شما