امضایی برای تکمیل زنجیره تولید تا بازار طلا در کرمان

صفحه اقتصاد_ تفاهم‌نامه تولید طلا از ذرات معدنی تا محصول نهایی(عرضه در بازار) روز شنبه بین شرکت ملی مس و شهرداری کرمان با حضور استاندار و سایر مسئولان منعقد شد.

امضایی برای تکمیل زنجیره تولید تا بازار طلا در کرمان

صفحه اقتصاد_ تفاهم‌نامه تولید طلا از ذرات معدنی تا محصول نهایی(عرضه در بازار) روز شنبه بین شرکت ملی مس و شهرداری کرمان با حضور استاندار و سایر مسئولان منعقد شد.

از جمله دیگر مفاد این تفاهم نامه همچنین مرمت کاروانسرایی تاریخی به منظور فعالیت مرکز رشد علم و فناوری بود.

علاوه بر معادن طلا، فراوانی رگه های سنگ های قیمتی، نیمه قیمتی و فلزات گرانبها همچون طلا، نقره، پلاتین و فیروزه در معادن مس کرمان آنقدر زیاد است که همواره ورود پیدا نکردن به ساخت این محصول بین مردم و مسئولان با سوالاتی همراه بود که چرا باوجود افزایش نرخ طلا، توان اشتغالزایی و همچنین مطالبه برای تکمیل زنجیره های تولید در کرمان نادیده گرفته می شود و تولیدات معدنی این حوزه نیز به خام فروشی می انجامد.

در این شرایط مسئولان استان کرمان با تاکید بر استفاده از تمامی ظرفیت های منطقه به دنبال راهکاری برای بهره برداری از این فلزات بودند تا اینکه که استاندار کرمان پیگیر تفاهم شرکت مس و شهرداری کرمان برای احداث مرکزی با هدف تولید طلا و نقره از صنایع جنبی مس و سایر معادن شد.

امروز سرانجام این پیگیری ها به نتیجه رسید و تفاهم نامه ای منعقد شد که در آن فلزات گرانبها از ذرات معدنی تا محصول نهایی و زیورآلات و جواهرات مورد استفاده مردم، در زمینی واقع در بافت تاریخی کرمان تولید و در همان منطقه نیز عرضه می شود.

براساس تفاهم‌نامه مشترک شهرداری کرمان و شرکت سرمایه‌گذاری مس سرچشمه، بازار تولید و عرضه طلا و جواهر کرمان در زمینی به وسعت ۱۷ هزار مترمربع جنب مسجد تاریخی امام خمینی (ره) در میان بافت تاریخی شهر کرمان احداث می‌شود و این پروژه پس از تاسیس کرمان را در زمره استان های تکمیل کننده زنجیره ارزش افزوده طلا قرار می دهد. تامین کننده زمین و واگذاری مجوزها بر عهده شهرداری و اجرای پروژه نیز توسط مس انجام می شود.

همچنین امروز تفاهم نامه مرمت یک کاروانسرا و استفاده از آن برای مرکز رشد و پارک علم و فناوری نیز بین شرکت مس سرچشمه و شهرداری کرمان منعقد شد که بر این اساس یکی از کاروانسراهای مخروبه شهر کرمان به شرکت مس واگذار می شود تا این شرکت پس از مرمت آن را برای استقرار پارک علم و فناوری آماده سازد.

امضای این تفاهم نامه درحالی است که چندی پیش برخی طلافروشان کرمان در نتیجه بالاگرفتن اخلافاتشان با اداره کل اوقاف استان درزمینه نحوه محاسبه مبلغ اجاره وقفی و گرانی یکباره بسیار آن، زمزمه هایی مبنی بر ایجاد بازار جداگانه طلا کوک کرده بودند زیرا معتقد بودند اوقاف همکاری لازم را با آنان در بازار کنونی طلا در بازار تاریخی کرمان نداشته است.

مصرف بالای طلا در کرمان و جای خالی فراوری

استاندار کرمان در نشست امضای تفاهم نامه بین شهرداری کرمان و شرکت سرمایه گذاری مس گفت: استان کرمان فعالیت خاصی در ساخت و تولید طلا نداشت بلکه بیشتر در حوزه آموزش فعالیت داشتیم و استانی مصرف کننده در این حوزه هستیم.

محمدمهدی فداکار افزود: ظرفیت تولید زیادی در استان وجود دارد که امید می رود کارها سریع‌تر پیش رود و به سامان برسد؛ امید که این اقدام نیز آغازی برای فعال سازی ظرفیت های این استان باشد.

وی عنوان کرد: مصرف طلا در این استان بالاست لذا جای تولید محصولات نهایی طلا در کرمان خالی بود زیرا معادن این فلز در جنوب استان و در معادن شرکت مس وجود دارند.

استاندار کرمان با اشاره به سرمایه‌گذاری مشترک در کارگاه های تولید و عرضه طلا گفت: شهرداری با واگذاری زمین و مجوز و شرکت مس در ساخت پروژه در این طرح مشارکت دارند.

وی یادآور شد: نظرات تخصصی صنف و متصدیان آموزش و تولید در این طرح لحاظ شود؛ بنا نیست این منطقه فروشگاه باشد و بنای اصلی آن مربوط به مجموعه تولید طلا خواهد بود.

فداکار با بیان اینکه مرکز رشد استان کرمان پس از استقلال پارک علم و فناوری در ساختمان استانداری کرمان مستقر می شود تصریح کرد: شرکت های فناور در آنجا مستقر می شوند؛ کار مفصلی در حوزه فناوری استان کرمان شکل می گیرد که به مرور به مردم اعلام می شود.

هدف تصاحب بازارهای صادراتی است

سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری کرمان نیز در نشست انعقاد این تفاهم نامه گفت: کشور ایران و استان کرمان در حوزه های مختلف به ویژه طلا معادن غنی دارد و در شرایطی که سالانه ۱۲۰ تن مصرف طلای کشور است، حدود ۴۰ تن از این محصول از طریق واردات تامین می شود.

امیر حسن‌زاده افزود: تولید طلا از معادن مس در استان کرمان تاکنون مورد غفلت قرار گرفته بود در حالی که نیاز به فرآوری طلا در استان کرمان وجود داشت.

وی با بیان اینکه روزی از تولیدکنندگان بزرگ طلا بودیم، افزود: حدود هزار و ۳۰۰ کیلوگرم تولید طلا در مجتمع مس سرچشمه داریم که این کالاها در بورس عرضه می‌شود.

سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری کرمان با اشاره به اینکه تولید طلا در حوزه خانگی هم اشتغال‌زایی دارد و هم ارزش افزوده بیشتری ایجاد می‌کند، ادامه داد: ما قصد داریم طلاساز شویم و کارگاه‌های ساخت طلا با لحاظ موارد امنیتی در کرمان ساخته شود؛ هدف ما در آینده تامین بازار طلای خلیج فارس و سپس اروپاست.

وی با بیان اینکه براساس این تفاهم‌نامه شرکت مس برپایه مدل کشور چین طلا تولید می کند گفت: نگاه ما تصاحب بازارهای طلای کشورهای حوزه خلیج فارس و سپس اروپاست؛ کرمان توانمندی به دست آوردن بازارهای هدف صادراتی را دارد و ظرفیت و علاقه لازم را نیز در این کار داریم.

حسن زاده ادامه داد: ۲ سنگ از جمله گارنت و فیروزه نیز در استان کرمان داریم که مغفول مانده اما برنامه ریزی شده که از آنها استفاده لازم صورت گیرد.

تکمیل زنجیره فراوری طلا در بافت تاریخی

شهردار کرمان نیز در این مراسم گفت: زمین های در نظر گرفته شده برای این پروژه، سال ها در فراخوان های مختلف مطرح می‌شود اما شرایط خاص نزدیکی این اراضی با مسجد امام خمینی(ره) و بافت تاریخی مرکزی کرمان سبب شد که سرمایه گذار عادی سراغ چنین جنس سرمایه گذاری نیاید و موفقیتی در این بخش نداشتیم.

سعید شعرباف افزود: مقاومت هایی وجود داشت که سرمایه گذاری این کار اتفاق نیفتد و با انعقاد این تفاهم نامه، گره از سرمایه گذاری این منطقه شهر کرمان نیز باز شد.

وی ادامه داد: مقرر شد اینجا بازار لوکس طلا باشد و علاوه بر بخش نمایشگاهی، بخش های حوزه فناوری و آمفی تئاتر هم در این پروژه دیده شده که زنجیره ساخت طلا در کرمان تکمیل شود.

شعرباف ادامه داد: سیما، منظر و تطابق با بافت تاریخی مسجد امام خمینی (ره) به صورت حداکثری در این پروژه منظور می شود و بنایی هم در پیوند با بافت و معماری تاریخی کرمان اما کاری نو در ایجاد بازار جدید تاسیس می شود.

شهردار کرمان گفت: بزرگترین زمین بافت تاریخی کرمان در اختیار مجموعه شرکت مس قرار گرفته و طراحی نقشه و جزییات اجرا نیز در کوتاه مدت لحاظ می شود.

تولید طلا از معدن تا عرضه به بازار

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه نیز گفت: یکی از غدغه های استان های معدنی صنایع پایین دستی و تکمیل زنجیره ارزش افزوده است، در تولید مس کاتد پسماند اندی ایجاد می شود که حاوی عناصر با قیمت بالاست و ارزان ترین آنها طلا و نقره هستند اما سالیان سال به آن توجهی نشده است.

محمد عابدی نژاد افزود: باید در ۲ محور کار را پیش ببریم ابتدا استحصال و ایجاد کارخانه فرآوری طلا که با مشارکت طرف های ایرانی و خارجی تمامی عناصر اقتصادی همچون طلا و نقره در این پسماند را استحصال کنیم.

وی با بیان اینکه تولید شمش طلا به عنوان ماده اولیه ساخت جواهر مورد مصرف مردم در ساختار تولید به مصرف خواهد گرفت یادآور شد: کار کلیدی و مهم ما ایجاد کارخانه استحصال طلاست و وجود پسماند گرانبها در صنعت مس، کار را به لحاظ فنی پیچیده می کند.

عابدی نژاد ابراز داشت: اینک گزارشی برای جداسازی همه عناصر قیمتی نداریم اما در کارخانه این مهم پیگیری می شود و در مرحله بعد با ایجاد بازار، تولید طلا و زیورآلات و موارد مصرف عام مردم را تولید می کنیم.

وی با بیان اینکه آمادگی داریم پارک علم و فناوری و مرکز رشد صنعت مس را در کرمان ایجاد کنیم بیان کرد: در این خصوص آمادگی اصلاح و مرمت فضای یک کاروانسرای مخروبه را داریم که از آن به عنوان مکانی پایه برای صنعت رشد در شهر کرمان استفاده خواهیم کرد.

فعال سازی مشاغل با تکمیل زنجیره تولید طلا

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مشکلات صنعت طلا و جواهر تا بخش زیادی در حوزه مالیات رفع شده زیرا قبلا مالیات بر اصل کالا بود و مالیات اکنون در حوزه اجرا و فروش تعیین و لحاظ می شود که حل این مشکل در قانون جدید به جهش ظرفیت های این صنعت نیز کمک می‌کند.

محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به تفاهم‌نامه شرکت مس و شهرداری برای تولید و عرضه طلا بیان کرد: شبکه گسترده مشاغل خانگی در بخش صنعت طلای کرمان می تواند فعال شود و کاری که در حوزه کاروانسرا با مشارکت شهرداری و شرکت مس انجام می شود نباید فقط به ساخت یک بنا بیانجامد.

وی با بیان اینکه مجموعه پارک علم و فناوری با دانشگاه و مراکز تخصصی این حوزه هماهنگ کنند تا موازی کاری انجام نشود بیان کرد: مجوز پارک جدید علم و فناوری در وزارت علوم صادر شده است.

تاسیس بزرگترین شرکت اکتشافی کشور نهایی شد

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به اقدامات شرکت سرمایه گذاری مس گفت: توانستیم حوزه معدنی اکتشافات را توسعه دهیم و با حضور رییس سازمان انرژی اتمی تفاهم نامه جدید آزادسازی پهنه های جدید این سازمان منعقد شده است.

وی ادامه داد: تاسیس بزرگترین شرکت اکتشافی کشور به دستور استاندار و با همکاری کمیسیون اقتصادی مجلس نهایی شده و در مراحل پایانی قرار دارد که شرکت های بزرگ معدنی همچون ملی مس، چادرملو و گهرزمین بزرگترین سهام داران آن هستند.

پورابراهیمی با بیان اینکه کرمان ۴۰ درصد معادن کشور را دارد گفت: تفاهم نامه معادن با سازمان محیط زیست برای توسعه اکتشافات تکمیل خواهد شد و فصل جدیدی در استفاده از ظرفیت های معدنی در کشور شکل می گیرد.

منبع: دنیای معدن

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه