آشنایی با انواع روش‌‌های سرمایه‌گذاری

بسیاری از افراد برای حفظ سرمایه خود و کسب بازدهی مطلوب به دنبال روش مناسبی برای سرمایه‌گذاری هستند. سرمایه‌گذاری روش‌های مختلفی دارد.

آشنایی با انواع روش‌‌های سرمایه‌گذاری
صفحه اقتصاد -

بسیاری از افراد برای حفظ سرمایه خود و کسب بازدهی مطلوب به دنبال روش مناسبی برای سرمایه‌گذاری هستند. سرمایه‌گذاری روش‌های مختلفی دارد که هر فرد با توجه به میزان ریسک‌پذیری و میزان بازدهی مدنظر و مدت زمان سرمایه‌گذاری، می‌تواند روش مناسب خود را انتخاب کند. در ادامه به توضیح انواع روش های سرمایه گذاری در بورس می‌پردازیم.

سرمایه گذاری مستقیم

در روش مستقیم، فرد شخصا فرآیند تحلیل، خرید و فروش سهام را انجام می‌دهد که برای رسیدن به نتیجه مطلوب، فرد باید دانش تخصصی، زمان کافی، مهارت و تجربه لازم را داشته باشد. همچنین روش‌های مختلف تحلیل مانند تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال و … وجود دارد.

با تحلیل بنیادی تحلیلگران اطلاعاتی مانند وضعیت سودآوری، وضعیت دارایی‌ها و … یک شرکت را بررسی کرده و به کمک این اطلاعات، می‌توانند تصمیم‌گیری بهتری در مورد سرمایه‌گذاری خود داشته باشند.

در تحلیل تکنیکال، فرد به کمک  ابزارهای مختلف و الگوهای تکرار شونده‌ای که در قیمت وجود دارد، می‌توانند روند احتمالی آینده قیمت را پیش‌بینی نمایند.

سرمایه گذاری غیر مستقیم

این روش از سرمایه‌گذاری به این صورت است که فرد بدون داشتن تجربه و مهارت و صرف زمان می‌تواند مدیریت سرمایه خود را در اختیار افراد یا گروه متخصص و با تجربه دارای مجوزهای لازم از سمت سازمان بورس قرار دهد.

سرمایه گذاری غیر‌ مستقیم به دو دسته صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سبد‌گردانی اختصاصی تقسیم می‌شود.

صندوق‌های سرمایه گذاری

عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری، به این صورت است که سرمایه افراد را جمع‌آوری کرده و سپس توسط تیمی از تحلیل‌گران و معامله‌گران حرفه‌ای اقدام به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف می‌کند.

فرد می‌تواند با استفاده از این روش سرمایه گذاری از مزایایی مانند نقدشوندگی بالا، متنوع بودن سبد‌ سرمایه‌گذاری، امکان سرمایه‌گذاری با مبلغ کم، سهولت سرمایه‌گذاری و … بهره‌مند شود.

صندوق‌ها از لحاظ نحوه خرید و فروش به دو دسته صندوق‌های قابل معامله (ETF) و مبتنی بر صدور و ابطال تقسیم می‌شوند. صندوق‌های ETF را می‌توان همانند سهام از طریق سامانه معاملات آنلاین کارگزاری‌ها معامله کرد و صندوق‌های مبتنی بر صدور و ابطال نیز معمولا از طریق سایت یا سامانه اختصاصی خود، قابلیت خرید و فروش دارند.

صندوق‌های سرمایه گذاری را از لحاظ ترکیب دارایی می‌توان به صندوق‌های سهامی، درآمد ثابت، مختلط، کالایی، طلا و … تقسیم‌بندی کرد که در ادامه با برخی از انواع صندوق‌ها آشنا خواهید شد.

صندوق درآمد ثابت: این نوع از صندوق‌ها، مناسب افرادی است که توقع بازدهی پایدار با ریسک کم را دارند. عمده دارایی این صندوق ها شامل اوراق بهادار کم‌ریسک مثل اوراق مشارکت، اوراق اجاره و اوراق خزانه و… است و به همین دلیل می‌تواند سود پایداری را برای سرمایه‌گذاران ایجاد کند.

صندوق سهامی: حداقل ۷۰ درصد از سبد دارایی این نوع از صندوق‌ها به سهام و حق تقدم سهام و مابقی به اوراق مشارکت، سپرده بانکی و سایر دارایی‌ها اختصاص پیدا می‌کند و به همین دلیل این نوع صندوق‌ها جزو صندوق‌های با ریسک بالا محسوب می‌شوند.

صندوق مختلط:  حداقل ۴۰ درصد و حداکثر ۶۰ درصد از سبد دارایی این صندوق‌ها به  سهام و مقدار باقی مانده به اوراق بهادار کم‌ریسک مانند اوراق مشارکت، اوراق اجاره، اوراق خزانه و… اختصاص داده می‌شود. همچنین این صندوق‌ها به علت ترکیب دارایی خود از لحاظ بازدهی بین صندوق‌های سهامی و درآمد ثابت قرار می‌گیرد.

صندوق تضمین اصل سرمایه: این نوع از صندوق‌ها با هدف ایجاد بازدهی مناسب برای سرمایه‌گذاران و تضمین حفظ اصل سرمایه آن‌ها ایجاد شده است. برای استفاده از ویژگی تضمین اصل سرمایه، بازه زمانی مشخصی توسط مدیران صندوق اعلام می‌شود. در این صندوق‌ها، اگر بازار شرایط نزولی داشته باشد سرمایه‌گذار با زیان روبرو نخواهد شد و اصل سرمایه آن‌ها حفظ خواهد شد.

صندوق‌ مبتنی بر سکه طلا: حداقل ۷۰ درصد دارایی این صندوق‌ها در گواهی سپرده سکه طلا و شمش طلا و حداکثر ۲۰ درصد در اوراق مبتنی بر سکه طلا و شمش طلا و مابقی در اوراق مشارکت و سپرده بانکی سرمایه‌گذاری می‌شود. بازدهی این صندوق‌ها تقریبا مشابه بازدهی سکه طلا بوده و ریسک بالایی دارند.

صندوق‌ بخشی: این نوع از صندوق‌ها دارایی های سرمایه‌گذار را در یک صنعت خاص یا بخشی مشخصی از اقتصاد مانند: فلزات اساسی، پتروشیمی، تکنولوژی، غذایی، املاک و … سرمایه گذاری می‌کنند. 

صندوق‌ شاخصی: این صندوق‌ها سعی دارند پرتفوی خود را مشابه با یکی از شاخص‌های بازار تشکیل دهند و به همین دلیل نوساناتی شبیه به آن شاخص خواهند داشت.

سبد‌گردانی اختصاصی

سبدگردانی بدین صورت است که فرد، مدیریت سرمایه خود را در اختیار یک شرکت دارای مجوز رسمی از سازمان بورس و اوراق بهادار قرار می‌دهد تا براساس اهداف مالی و سطح ریسک‌پذیری، سبد مناسبی از دارایی‌های مختلف برای او تشکیل شود.

انتخاب یک روش مناسب سرمایه‌گذاری باعث می‌شود تا بازدهی مطلوبی داشته باشید. در این خصوص مقالات و ویدیو‌های آموزشی مختلفی وجود دارد که یکی از این منابع سایت آموزش کارگزاری مفید (https://learning.emofid.com) است.

سایت آموزش کارگزاری مفید به شما کمک می‌کند تا با استفاده از مطالب و دوره‌های آموزشی جامع دانش بورسی خود را ارتقا و گسترش دهید.

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه