لوازم سوارکاری | تخصصی ترین لوازم سوارکاری و باشگاه های اسب سواری

در این مقاله به معرفی و بررسی انواع لوازم سوارکاری پرداختیم. تجهیزاتی مانند زین اسب و انواع آن، پد زین و کاربردش، لوازم و تجهیزاتی که یک سوارکار نیاز دارد؛ مانند شلوار سوارکاری، پیراهن سوارکاری، کلاه ایمنی و بسیاری از موارد دیگر. در ادامه به معرفی برترین باشگاه های اسب سواری پرداختیم و هزینه‌های آن را باهم بررسی کردیم.

لوازم سوارکاری | تخصصی ترین لوازم سوارکاری و باشگاه های اسب سواری
صفحه اقتصاد -

به نظر من، سوارکاری پش از آنکه ورزش باشد، نوعی هنر به حساب می‌آید؛ هنر کنترل کردن حرکت و سرعت حیوان با حداکثر اثربخشی و حداقل تلاش! اکثر افراد برای تبدیل شدن به یک سوارکار خوب، باید دانش عمومی خود را درمورد انواع اسب و نژادشان، رفتار و روش برقراری ارتباط با آن‌ها و درنهایت لوازم سوارکاری بالا ببرند. البته که همه این موارد از طریق مشاهده، آموزش و تجربه قابل دسترسی است.

تجهیزات سوارکار

اگر مبتدی هستید و یا به تازگی اسب جدید خریداری کرده‌اید، ممکن است فهرست تجهیزات مورد نیاز زیاد به نظر برسد. بسیاری از این لوازم سوارکاری هم برای اسب و هم برای سوارکار ضروری هستند؛ برخی از آن‌ها اختیاری و بعضی دیگر تنها در مواردی خاص به کار می‌آیند. پیشنهاد می‌شود پیش از تهیه این موارد، ابتدا در سایت تارگتینو با ابزار و اقلامی که نیاز دارید آشنا شوید، سپس اقدام به خرید نمایید.

کلاه ایمنی

اجازه دهید با مهم‌ترین آیتم این فهرست صحبت کنیم. اسب سواری یک فعالیت پر خطر با ریسک بالای آسیب به سر است؛ از آن جایی که اسب‌ها موجودات غیر قابل پیش بینی‌ای هستند، همه سوارکاران صرف نظر از سطح مهارت خود، باید از کلاه ایمنی مخصوص اسب سواری استفاده کنند. چراکه حتی آرام‌ترین اسب‌ها نیز می‌توانند به یکباره رم کنند و باعث پرتاپ شدن و در نتیجه آسیب سوارکار شوند. پس اگر غرایز یک شخص ماهر و کارکشته را نداشته باشید، استفاده از این لوازم سوارکاری ضروری است.

چکمه

چکمه‌ها جدا از زیبایی‌ای که به پوشش افراد می‌دهند، می‌توانند برای حفظ ایمنی نیز به کار بروند. البته که پوشیدن چکمه‌های معمولی در باشگاه سوارکاری ایده خوبی نیست؛ زیرا فاقد عناصر ایمنی موجود در چکمه‌های مختص اسب سواری هستند. چکمه‌ها انواع مختلفی دارند؛ معمولا از پوتین‌های بلند در اجراها و برای جلوگیری از گیر کردن زین به پا استفاده می‌شود. چکمه‌های کوتاه که به چکمه‌های پادوکی نیز شهرت دارند، انتخابی راحت و همه کاره هستند؛ زیرا چسبندگی و ایمنی بیشتری را برای پاها رقم می‌زنند.

شلوار سوارکاری

اسب سواری بدون شلوار مخصوص آن، ممکن است برای برخی از افراد به دلیل برخورد پیاپی پا با حیوان آزاردهنده باشد؛ شلوار سوارکاری علاوه بر فراهم کردن راحتی افراد، به حفظ ایمنی آن‌ها بر روی زین نیز کمک بسزایی می‌کند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های شلوار سوارکاری انعطاف آن است؛ پس حین خرید به این مورد نیز توجه کافی داشته باشید.

پیراهن سوارکاری

اگرچه پیراهن‌هایی وجود دارند که مختص سوارکاری طراحی شده‌اند و ویژگی‌های بهتری ارائه می‌دهند؛ اما تا زمانی که پیراهن انعطاف پذیر و راحت باشد و به شما اجازه حرکت آزادانه بدهد، می‌توانید به دلخواه از هر نوعی که دوست دارید استفاده کنید. از آن جایی که قرار است زمان زیادی را بیرون از خانه بگذرانید، پیشنهاد می‌شود از پیراهن با پارچه‌هایی قابل تنفس و مقاوم در برابر اشعه ماراء بنفش استفاده نمایید.

لوازم سوارکاری

کمی پیش‌تر درباره تجهیزات و اقلامی صحبت کردیم که هر سوارکار اعم از مبتدی و حرفه‌ای برای اسب سواری به آن نیاز دارد. در این بخش منحصرا به معرفی و کاربرد لوازم سوارکاری مربوط به خود حیوان می‌پردازیم که علاوه بر تامین ایمنی، این ورزش را به تجربه‌ای بی نظیر و باور نکردنی تبدیل می‌کند. پس با ما همراه شوید.

لوازم سوارکاری | تجهیزات مخصوص اسب چیست

زین

زین‌ها احتمالا گران‌ترین لوازم سوارکاری ای باشند که برای اسب خود می‌خرید.  یک زین خوش ساخت به سوارکار حس حمایت، امنیت و کنترل لازم بر حیوان را می‌دهد و این امکان را برای سوارکار فراهم می‌کند تا بتواند تعادل خود با اسب را حفظ کند. برخی سوار شدن بدون زین را دشوار می‌دانند اما با این حال این هم نوعی سواری است که به حیوان و سواره تجربه‌ای متفاوت می‌بخشد که با زین قابل قیاس نیست! در ادامه به بررسی محبوب ترین انواع زین می‌پردازیم.

زین همه جانبه

زین همه جانبه برای تمامی سوارکاران مبتدی و متوسط ​​ایده‌آل است. این نوع زین به دلیل عملکردی که دارد برای انواع رشته‌های سوارکاری مناسب است. زین همه جانبه لوازم سوارکاری بسیار محکمی است که برای پرش‌های اولیه، شکار و درساژ گزینه‌ای عالی به حساب می‌آید. تعادل این زین ها برای سوارکاران آسان است؛ بنابراین از آن‌ها اغلب در باشگاه‌های سوارکاری استفاده می‌شود تا برای هر فردی و با هر سطح از مهارتی قابل استفاده باشد. بنابراین اگر در اسب سواری تازه کار هستید، در خرید آن شک نکنید.

زین مختص کودکان

اگر قصد آموزش دادن کودکتان را دارید، به جای استفاده از زین بزرگسالان، از زینی استتفاده کنید که هم مناسب با نوع اسب باشد و هم جثه کودک! زین‌های بچه‌گانه از این جهت برای کودکان ایده‌آل هستند که علاوه بر سبک وزن بودن، به دلیل طراحی منحصر به فردشان به کودکان اجازه می‌دهند تعادل بیشتری در جای خود داشته باشند. این نوع، از مواد مصنوعی مانند پنبه ساخته شده و برای طیف وسیعی از پونی‌ها مناسب است.

لوازم سوارکاری | ویژگی زین مخصوص کودکان

زین درساژ

زین درساژ برای سوارکاران حرفه‌ای و پیشرفته‌ای که به طور منظم در مسابقات شرکت می‌کنند، طراحی شده است. یکی از ویژگی‌هایی که زین‌های درساژ را به یکی از محبوب‌ترین لوازم سوارکاری تبدیل می‌کند، عمیق بودن صندلی‌های آن‌ها است که برای ایجاد تعادل بهتر سوارکاران طراحی شده است. زین های درساژ از مواد سبک وزن و نازک تهیه شده‌اند و به همین خاطر وضعیت سوارکار را بهبود می‌بخشند. سوارکار با استفاده از این زین‌ها با پاهای خود تماس نزدیک‌تری برای کنترل بهتر حیوان خود دارد.

لگام

 

لگام شامل تمام تجهیزاتی مانند افسار و دهنه آن است که اسب بر سر خود می‌بندد. دهنه افسار یک میله فلزی افقی است که در دهان اسب قرار می‌گیرد و انواع مختلفی دارد. به صورت کلی افسار، لقمه (نام دیگر دهانه) را در دهان اسب نگه می‌دارد و با سیگنال‌هایی که از حرکت دست به اسب می‌فرستد می‌تواند حرکت و سرعت حیوان را کنترل کند.

پد زین

یک پد زین پشت اسب را مانند بالشتک کرده و به توزیع یکنواخت وزن سوارکار بر روی آن کمک می‌کند. وظیفه اصلی پد زین محافظت از اسب در برابر پارگی و زخم و ایجاد راحتی بیشتر است. علاوه بر این‌ها به جذب عرق حیوان کمک می‌کند. این پدها انواع مختلفی دارند که البته بسته به نوع رشته‌ای که انتخاب می‌کنید، برخی از آن‌ها ممکن است مناسب تر از بقیه باشند.

 

لوازم سوارکاری | معرفی پد زین و کاربرد آن

باشگاه های اسب سواری

اگر شما هم به دنبال آموزش حرفه‌ای سوارکاری هستید یا به اسب سواری صرفا به چشم یک تفریح نگاه می‌کنید، بد نیست ساعاتی از آخر هفته خود را در یکی از بهترین باشگاه های اسب سواری بگذرانید. هزینه این باشگاه‌ها با توجه به خدماتی که دریافت می‌کنید، متغیر است. خدماتی مانند مربی، وضعیت نظافت و رسیدگی به اسب، خدمات درمانی و حتی دولتی یا خصوصی بودن خود باشگاه‌ها. در ادامه به معرفی چند تا از بهترین باشگاه های اسب سواری می‌پردازیم.

  • باشگاه آریاسب واقع در اتوبان تهران کرج
  • باشگاه اسب سواری کوهک واقع در ضلع غربی استادیوم آزادی
  • باشگاه سوارکاری عباس آباد
  • باشگاه اسب سواری شکوری
  • باشگاه سوارکاری ثقفی
  • باشگاه سوارکاری کاوه واقع در شهریار
  • پارس توسعه در مهرشهر کرج
  • حکیمیه در جاده قدیم کرج
  • مروارید کیش در کردان

سخن پایانی

هیچ ورزشی، به اندازه اسب سواری نمی‌تواند هیجان ایجاد کند. پیوندی که بین انسان و اسب، این موجود نجیب و دوست داشتنی، به وجود می‌آید سرشار از عشق و اعتماد است. مقاله‌ای که خواندید جمع بندی کلی از تجهیزات و لوازم سوارکاری بود که برای اسب سواری به آن احتیاج دارید. توصیه می‌کنیم قبل از سر زدن به هر یک از باشگاه‌های ذکر شده، با آن‌ها تماس بگیرید و بعد از بررسی شرایط‌های لازم و امکانات اقدام به ثبت نام کنید.

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه