وضعیت آب و هوا سیستان و بلوچستان فردا ۶ اسفند ماه ۱۴۰۳ | پیش بینی هواشناسی زاهدان فردا دوشنبه ۶ اسفند + خبر فوری هواشناسی سیستان و بلوچستان

وضعیت آب و هوا سیستان و بلوچستان فردا ۶ اسفند ماه ۱۴۰۳ و پیش بینی هواشناسی زاهدان فردا دوشنبه ۶ اسفند و هواشناسی سیستان و بلوچستان را در این خبر بخوانید.

وضعیت آب و هوا سیستان و بلوچستان فردا ۶ اسفند ماه ۱۴۰۳ | پیش بینی هواشناسی زاهدان فردا دوشنبه ۶ اسفند + خبر فوری هواشناسی سیستان و بلوچستان
صفحه اقتصاد -

توفان‌های خسارت‌زا در سیستان و بلوچستان، به عنوان یک چالش جدی برای زیرساخت‌های این استان در حالی نیازمند توجه و اقدامات جدی هستند که در روزهای اخیر تشدید این پدیده هواشناسی منجر به سقوط چند اصله پایه فشار در شبکه برق شده است.

سیستان و بلوچستان، یکی از استان‌های مهم و راهبردی کشور به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود، همواره در معرض پدیده‌های طبیعی مختلفی قرار دارد.

یکی از این پدیده‌ها، توفان‌های گرد و خاک است که بویژه در فصل‌های خاصی از سال شدت می‌گیرد، این توفان‌ها نه ‌تنها بر زندگی روزمره مردم تأثیر می‌گذارند، بلکه می‌توانند اختلالات جدی در ترددهای جاده‌ای و ریلی و همچنین لغو یا تأخیر پروازها ایجاد کنند.

توفان‌های گرد و خاک به ‌طور معمول در مناطق خشک و نیمه‌خشک رخ می‌دهند، در سیستان و بلوچستان، عواملی نظیر خشکسالی‌های مداوم، کاهش منابع آب و تغییرات اقلیمی به افزایش شدت این توفان‌ها دامن می‌زنند، بادهای ۱۲۰ روزه، که به بادهای سیستان معروف هستند، در این استان به‌ طور مکرر وزیدن می‌گیرند و می‌توانند به سرعت گرد و خاک را در فضا پخش کنند.

توفان‌های گرد و خاک می‌توانند دید رانندگان را به شدت کاهش دهند، که این امر منجر به بروز تصادفات و حوادث جاده‌ای می‌شود، در بسیاری از موارد، این توفان‌ها باعث بسته شدن جاده‌ها و ایجاد ترافیک‌های سنگین می‌شوند که مسوولان محلی تدابیری را برای ایمنی مسافران و کاهش تلفات جاده‌ای اتخاذ می‌کنند.

همچنین، توفان‌های گرد و خاک بر سیستم حمل‌ و نقل ریلی نیز تأثیر می‌گذارند، کاهش دید و وجود گرد و خاک بر روی ریل‌ها می‌تواند منجر به تأخیر در حرکت قطارها و حتی لغو سفرهای ریلی شود، این موضوع نه ‌تنها بر مسافران بلکه بر بارهای تجاری نیز تأثیر منفی می‌گذارد.

توفان‌های گرد و خاک بویژه در فرودگاه‌ها مشکلاتی ایجاد می‌کنند، کاهش دید و شرایط جوی نامساعد می‌تواند منجر به لغو یا تأخیر پروازها شود، این موضوع برای مسافرانی که به سفرهای کاری یا تفریحی می‌روند، بسیار ناگوار است؛ همچنین، لغو پروازها می‌تواند بر روی اقتصاد محلی و صنعت گردشگری تأثیرات منفی بگذارد.

پیش بینی هوای سیستان و بلوچستان و زاهدان

IMG_۲۰۲۵۰۲۲۳_۱۷۱۵۰۱

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان از صدور هشدار سطح نارنجی توسط این اداره‌کل خبر داد و گفت: بادهای شدید تا خیلی شدید در راه این استان است.

وضعیت هوای سیستان و بلوچستان فردا

محسن حیدری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از صبح روز دوشنبه تا صبح چهارشنبه (۶ تا ۸ اسفند)، وزش باد شدید تا خیلی شدید از سمت جنوب غرب، همراه با گرد و خاک و در برخی ساعات توفان گرد و خاک، در شهرستان‌های زاهدان، میرجاوه، خاش، تفتان، زهک، زابل، هامون، هیرمند، نیمروز و مناطق شمالی شهرستان ایرانشهر و دلگان پیش‌بینی می‌شود.

وزش باد شدید تا خیلی شدید می‌تواند موجب اختلال در ترددهای جاده‌ای و ریلی و همچنین لغو یا تأخیر پروازها شودوی با اشاره به اینکه این شرایط می‌تواند موجب اختلال در ترددهای جاده‌ای و ریلی و همچنین لغو یا تأخیر پروازها شود، تصریح کرد: از ظهر دوشنبه تا اواخر وقت سه‌شنبه (۶ تا ۸ اسفند)، بارش باران، در برخی نقاط رگبار و رعد و برق، با احتمال بارش تگرگ و باد شدید لحظه‌ای، در شهرستان‌های زاهدان، هیرمند، هامون، نیمروز، زابل، زهک، تفتان، خاش، ایرانشهر، دلگان، میرجاوه و بمپور رخ خواهد داد.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان به شهروندان توصیه کرد: در زمان آلودگی هوا به نکات بهداشتی توجه و از ماسک استفاده و همچنین رانندگان در ترددهای جاده‌ای به سمت استان‌های مرکزی کشور احتیاط کنند.

وی با اشاره به اینکه بهتر است از عملیات عمرانی در فضای باز پرهیز شود، گفت: افراد از انجام پروازهای سبک، از جمله گلایدر و بالگرد، خودداری و از محصولات کشاورزی و سالن‌های پرورشی محافظت شود.

حیدری بیان کرد: شهروندان از اسکان و تردد در حاشیه مسیل‌ها و رودخانه‌ها خودداری و دامداران از چرای دام در مناطق مرتفع پرهیز کنند همچنین بهتر است برنامه‌های کوهنوردی و کویرنوردی لغو شود.

سایر اخبار استان سیستان و بلوچستان

عملیات دریایی تکاوران ارتش/ انهدام ستون‌های تجمعی دشمن

سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش گفت: پشتیبانی مناسب و بِموقع نیروهای زمینی و هوایی از عملیات نیروی دریایی ارتش در دومین روز از مرحله اصلی رزمایش به خوبی به نمایش گذاشته شد.

تسنیم نوشت، امیر سرتیپ علیرضا شیخ سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار 1403 ارتش در ارتباط با عملیات‌های امروز در جریان رزمایش ذوالفقار اذعان داشت: در این مرحله، تکاوران نیروی دریایی با وجود عوارض و موانع متنوع طبیعی، ضمن تسلط بر راهبردهای رزمی و رصد اطلاعاتی و عملیاتی یگان‍‌های نفوذکننده، مانع هرگونه فعالیت عملیاتی و تجسس اطلاعاتی دشمن شده و با پشتیبانی یگان‌های پدافند ساحلی که نسبت به اجرای آتش سبک و سنگین توپخانه‌ای بر روی اهداف از پیش تعیین شده اقدام کردند، در مدت زمان بسیار اندک توانستند پیشروی یگا‌ن‌‌های مهاجم را مهار و نفرات و ستون‌های تجمعی دشمن را منهدم کنند.

وی افزود: اجرای سلسله‌عملیات رزمی از جمله انهدام واحدهای شناور دشمن از سوی قایق‌های آذرخش و شهاب مجهز به راکت‌انداز، عملیات مین‌ریزی ‌غیرکلاسیک از سوی قا‌یق‌های هجومی رعد، عملیات دفاع ساحلی توسط توپخانه ساحلی و عملیات تخریبات ساحلی با موفقیت انجام شد.

سرتیپ شیخ اظهار داشت: عملیات تاخت، عملیات سقوط آزاد، ایجاد تله‌های انفجاری، عملیات هلی‌برن و تبادل عمودی یگان‌های تکاور نیز از جمله اقدامات تاکتیکی تیپ‌های تفنگ‍دار و تکاور نیروی دریایی ارتش بود.

سخنگوی رزمایش گفت: در کنار نیروهای جوان که عملیات رزمی را با چابکی و چالاکی انجام می‌دادند حضور اساتید و فرماندهان پیشکسوت ارتش جمهوری اسلامی ایران در کنار آنها از نکات قابل توجه این مرحله از رزمایش بود که ضمن هدایت، ارائه مشاوره و راهنمایی‌های تاکتیکی لازم به نیروهای جوان، در ترسیم فضای منطقه رزمایش به صحنه رزم واقعی و تأکید بر تقویت نقاط قوت و همچنین توجه به راهبردهای رزمی در سواحل دریایی نقش حایز اهمیتی ایفا کردند.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف رزمایش، انجام تمرین‌ها و عملیات مشترک بین نیروهای چهارگانه ارتش است، افزود: ایجاد هم‌ افزایی و هم‌پوشانی بین نیروهای عمل‌کننده در ارتقاء توان بازدارندگی و مقابله با تهدیدات بسیار حائز اهمیت است و به همین منظور ایجاد هماهنگی لازم بین نیروها و تجهیزات که از تنوع بالایی در نوع، تکنیک و تاکتیک به‌کارگیری برخوردار هستند، امری ضروری است.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه