جدول روزهای قمر در عقرب سال ۱۴۰۲ به همراه ساعت دقیق + اعمال ممنوعه
در این پست از صفحه اقتصاد جدول روزهای قمر در عقرب سال ۱۴۰۲ به همراه ساعت دقیق و اعمال ممنوعه آن آمده است. با ما همراه باشید!
قدیم واقعه قمر در عقرب را شوم میدانسته اند. وقتی که کره ماه در سیر خود، در مقابل صورت فلکی عقرب قرار میگیرد واقعه قمر در عقرب رخ میدهد. البته این مسائل از منظر ساکنان کره زمینی محاسبه میشود.
پدیده قمر در عقرب با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست (البته اگر با صور فلکی و بروج آشنا باشید، در زمان شب از طریق فاصله میان ماه و صورت عقرب میتوانید زمان قمر در عقرب را متوجه شوید) و مقصود از قمر در عقرب هم این است که در یک ماه قمری، کره ماه یک دور کامل به دور آن می گردد و طبعاً در هر ماه قمری یک بار از برج عقرب عبور میکند.
امام صادق علیه السلام: کسی که سفر کند و یا ازدواج نماید در حالیکه قمر در عقرب باشد خوشی و خوبی نمی بیند.
شرح قمر در عقرب
در تشریح و توضیح قمر درعقرب باید به اصطلاحاتی مثل دایره البروج و صور فلکی و بروج دوازده گانه توجه داشت.
دلیل نحوست قمر در عقرب را بعضا وجود ستاره سرخ قلب العقرب در صورت فلکی عقرب می دانند و این حالت را قدیم واقعه ای شوم میدانسته اند.
زمانی که کره ماه (قمر) برابر صورت فلکی عقرب قرار گیرد می گوییم که قمر در عقرب است و این البته برای محاسبات ما زمینی هاست.
برجهای صورتهای فلکی نیز دوازده است که عبارتند از: حمل، ثور، جوزاء، سرطان، اسد، سنبله، میزان، عقرب، قوس، جدی، دلو، حوت.
قمر در عقرب میتواند به دو عنوان تعبیر شود :
۱- قمر در صورت فلکی عقرب
۲- قمر در برج عقرب
پدیده قمر در عقرب با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست (البته کسانی که با صور بروج آشنایی دارند ، در زمان شب از طریق فاصله میان ماه و صورت عقرب میتوانند زمان قمر در عقرب را متوجه شوند)
مقصود از قمر در عقرب هم این است که در یک ماه قمری ، قمر زمین یک دور کامل بدور آن میگردد و طبعا در هر ماه قمری یکبار از برج عقرب می گذرد.
کارهای مکروه در روزهای قمر در عقرب
خوب است بدانید که چه کارهایی را نباید در روزهای قمر در عقرب انجام بدهید.
البته در کتابهای فقهی انجام دادن این امور مکروه دانسته شدهاند و حرام نیستند.
به طور کلی، انجام کاری در این ایام حرام محسوب نمیشود و انجام این کارها در ایام قمر در عقرب شگون ندارد.
بنابراین ممکن است انجام دادن آنها عواقب خوبی نداشته باشد. این اعمال عبارتند از:
- عقد نکاح
- اقدام برای بچهدار شدن (انعقاد نطفه)
- سفر
اعمال و کارهای ممنوعه در قمر در عقرب
برخی از اعمال در قمر در عقرب ممنوع اعلام شده و طبق روایاتی توصیه شده است که صورت نپذیرفه و در انجام آن ها تعلل صورت گیرد. البته شایان ذکر است با انجام اعمال آمده در ذیل گناهی مرتکب نشده و تنها انجام آنها صورت خوشی نخواهد داشت و یا ممکن است با انجام آن خیری حاصل نگردد.
- در بسیاری از روایات آمده است که عقد نکاح و ازدواج در ایام قمر در عقرب صورت خوشی نداشته و با سعادتمندی همراه نخواهد بود.
- انعقاد نطفه و اقدام به فرزندآوری نیز از جمله موارد ممنوعه در ایام قمر در عقرب عنوان شده است.
- راهی شدن به قصد سفر، در قمر در عقرب نیز پایان خوشی نداشته و بهتر است به روز دیگری موکول گردد.
- انتخاب نام برای فرزند، یا هر مورد دیگری مانند شغل یا کسب و کار نیز در ایام قمر در عقرب شایسته نبوده و خوش یمن نخواهد بود.
- بازگشایی کسب و کار و آغاز یک کار جدید یا پروژه ای عظیم و نو در قمر در عقرب از جمله کارهای ممنوعه ای است که برای تعلل در آن و موکول به ایام دیگر بسیار سفارش شده است.
- آغاز بنای خانه نیز از موارد ممنوعه در ایام قمر در عقرب اعلام شده و انجام آن در این ایام با کراهت همراه خواهد بود.
- انجام عمل حجامت نیز در ایام قمر در عقرب خوش یمن نبوده و بایستی روز دیگری برای انجام چنین عملی اقدام نمود.
نکته: البته شایان ذکر است که نباید در چنین اموری بیش از حد معمول داخل شده و مبنای زندگی خویش را بر پایه این امور بنا نمود. چنان که در روایتی از امام صادق (ع) آمده است که:
شخصی نزد امام صادق رسیده و عرض نمودند: "بنده در حدی غرق در امور نجوم هستم که چنان که تصمیم به انجام عملی داشته باشم ابتدا اطلاعات نجوم را سنجیده سپس اقدام می نمایم. چنانچه در ایام قمر در عقرب باشد از انجام آن عمل در آن هنگام صرف نظر نموده و چنانچه شری در آن رویت نشد اقدام می نمایم.
امام صادق (ع) فرمودند: آیا به اطلاعات نجومی که حاصل می گردد عقیده داشته و دقیقا مطابق با آن عمل می نمایی؟ گفتند: بلی؛ امام فرمودند: هر آنچه از کتاب های نجوم داری از بین برده و هیچگاه به آن عمل نکن.
محاسبه روزهای قمر در عقرب
هر نقطه از زمین در بروج دوازده گانه مسیر حرکت ماه در دایره بروج قرار گرفته و دو یا سه روز متوالی در هر ماه در برج عقرب قرار خواهد گرفت. نجوم شناسان برای محاسبه ایام قمر در عقرب از فرمول ذیل استفاده می نمایند که در بسیاری از کتب مرتبط با علم نجوم شناسی نیز آمده است:
بنا را بر روز 2 ماه شمسی مهر و مصادف با 15 شوال سال قمری قرار داده و محاسبه را آغاز نمایید.
ابتدا اعداد روز را با عدد 1 جمع نمایید. (برابر می شود با روز 3 مهر و 16 شوال)
روز ماه قمری را ضرب در عدد 12/2 نموده و عدد بدست آمده را با روز ماه شمسی جمع نمایید.
اکنون عدد بدست آمده را تقسیم بر عدد 30 نمایید.
عدد بدست آمده از تقسیم را با عدد ماه شمسی جمع نمایید. ( به طور مثال عدد برج مهر 7 می باشد)
چنانچه حاصل بیشتر از عدد 12 بود بر عدد 12 تفریق نمایید.
نهایتا عددی که حاصل می گردد مشخص کننده زمان قمر در عقرب است به طوریکه اگر عدد بدست آمده برابر با عدد 8 باشد بیانگر زمان قمر در عقرب می باشد.
نظر شما