گزارش اختصاصی صفحه اقتصاد

طرح الزام شرکتهای اینترنتی به بیمه اجباری از دستور کار خارج شد

غضب یا بی تفاوتی، پاسخ مجلس به رانندگان اینترنتی

در حالی که سازمان تامین اجتماعی به عنوان بزرگترین سازمان بیمه ای کشور مطرح است و بیشترین جمعیت شاغل را تحت پوشش بیمه و درمان قرار داده، منابع این سازمان به دریافت حق بیمه بستگی دارد و هر چقدر بتواند حق بیمه بیشتری دریافت کند، به همان نسبت می تواند برای آینده برنامه ریزی بیشتر و بهتری داشته باشد.

طرح الزام شرکتهای اینترنتی به بیمه اجباری از دستور کار خارج شد
صفحه اقتصاد -

از سوی دیگر تمام اقشار جامعه به ویژه قشر حقوق بگیر، به داشتن بیمه دلخوش هستند زیرا هیچ امیدی به آینده نیست و مشاغل گوناگون بدنبال این هستند که با پرداخت ماهیانه حق بیمه، اینده خود را تضمین کنند. حقوق بگیران که دریافتی های ناچیزی دارند و نمی توانند نسبت به تامین هزینه های آینده، پس انداز و برنامه ریزی داشته باشند، به سازمان تامین اجتماعی امید بسته اند تا در قالب پرداخت حق بیمه ماهیانه، موفق به دریافت حقوق بازنشستگی شوند. از سوی دیگر هزینه های درمان بسیار سنگین و حتی کمرشکن شده و حقوق بگیران که توان تامین هزینه های کلان دارو و درمان را ندارند، بشدت دنبال این هستند تا تحت پوشش تامین اجتماعی قرار گیرند تا بتوانند از خدمات درمانی این سازمان بهره مند شوند.

اما تمامی اقشار نمی توانند از داشتن بیمه تامین اجتماعی بهره مند شوند، زیرا قانون تامین اجتماعی در قالب روشهای مشخص می تواند افراد را بیمه کند که مهمترین آنها داشتن رابطه کارگری کارفرمایی است و چنانچه فردی در استخدام مجموعه ای باشد، می تواند بیمه شود. البته روشهای دیگر همچون خویش فرما نیز وجود دارد که آن نیز تابع تعاریف خاص خودش است.

با تمام این تقاصیر، مشاغل بسیاری هستند که نمی توانند تحت پوشش تامین اجتماعی قرار گیرند که رانندگان اینترنتی از جمله آنها هستند. اگرچه رانندگان اینترنتی با اسنپ، تپسی و شرکتهایی از این دست همکاری می کنند و این شرکتها اصالت و سلامت آنها را تایید می کنند، اما به عنوان کارفرما مطرح نیستند و نمی توانند این رانندگان را به سازمان تامین اجتماعی معرفی کنند.

بدلیل اهمیتی که رانندگان اینترنتی برای بیمه قایل هستند، اعتراض های بسیاری به اشکال گوناگون از جمله مراجعه به نمایندگان مجلس شورای اسلامی را انجام دادند که این اعتراض ها، باعث حساسیت مجلس به عنوان نهاد قانونگذار شد و کمیسیون عمران مجلس به این قضیه ورود کرد و پس از کش و قوس های فراوان، رییس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به طرح اصلاح بیمه رانندگان گفت: به دنبال جلساتی که با سازمان راهداری و سازمان تامین اجتماعی داشتیم، طرح اصلاح بیمه رانندگان تصویب شد. محمدرضا رضایی کوچی افزود: براساس این توافق، ۱۳ و نیم درصد حق بیمه از سوی سازمان و ۱۳ و نیم درصد از سوی رانندگان حق بیمه پرداخت می شود تا ۲۰۰ هزار راننده که مشمول بیمه نبودند، تحت پوشش بیمه ای قرار گیرند.

برای آنکه رانندگان اینترنتی بتوانند از بیمه بهره مند شوند، باید قانونی تصویب شود تا شرکتهای اینترنتی به عنوان کارفرما شناخته شوند و رانندگان را به عنوان کارگران خود بیمه کنند. بدین منظور طرح «الزام شرکت‌های تاکسی اینترنتی به بیمه اجباری رانندگان» از سوی نمایندگان مجلس تهیه شد تا چالش جدی این رانندگان برطرف شود. 

بدلیل اهمیتی که کمیسیون اجتماعی مجلس برای بیمه رانندگان قایل بود، طرح اصلاح قانون بیمه اجتماعی رانندگان را به صورت دوفوریتی تصویب کرد که با پیگیری های این کمیسیون، طرح اصلاح قانون بیمه اجتماعی رانندگان حمل‌ونقل بار و مسافر بین‌شهری در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد. براساس این طرح، تمامی رانندگان مشمول با پرداخت حق بیمه معادل ۱۳.۵ درصد دستمزد مقطوع موضوع ماده ۳۵ قانون تأمین اجتماعی، از تمامی مزایای تأمین اجتماعی از قبیل حقوق و حمایت‌های بازنشستگی، ازکارافتادگی و حوادث ناشی از کار، مستمری بازماندگان و بیمه درمان تأمین اجتماعی برخوردار می‌شوند.

در حالی که رانندگان اینترنتی گمان می کردند اعلام وصول به معنای نهایی شدن طرح است و بزودی می توانند تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گیرند، یک منابع آگاه اعلام کرد: طرح الزام شرکتهای اینترنتی به بیمه اجباری رانندگان اینترنتی از دستور کار مجلس خارج شده، خبری که خواب خوش را از رانندگان گرفت و رویاهای رانندگان را به کابوس تبدیل کرد.

با اطلاع رسانی از این مهم، رانندگان پلتفرمی بار دیگر به تکاپو افتادند و خواهان ورود رییس مجلس به این موضوع شدند . رانندگان اینترنتی اعتقاد دارند این موضوع به آینده، معیشت و سلامت آنها بستگی دارد و به صورت کلی زندگی آنها را با آسیب های جدی رو به رو خواهد کرد.

رانندگان اینترنتی که با اعتقاد به همراهی و گرفتن کمک، سال گذشته به نامزدهای خود رای داده و آنها بر کرسی نمایندگی تکیه زده اند، اکنون انتظار دارند نمایندگان به خواسته آنها پاسخ دهند و پیگیر مطالباتشان باشند به همین دلیل درخواست دارند نمایندگان مجلس به صورت ویژه بیمه آنها را بررسی کنند و الزام شرکتهای اینترنتی به بیمه رانندگان را نادیده نگیرند.

آنچه باعث نگرانی بسیاری از رانندگان اینترنتی شده، احتمال رایزنی های پشت پرده به نفع شرکتهای خاص و به زیان رانندگان است. 

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه