همه چیز درباره دریافت ارز اربعین/ آغاز ثبتنام ارز اربعین ۱۴۰۴
همه چیز درباره دریافت ارز اربعین و آغاز ثبتنام ارز اربعین ۱۴۰۴ را در این خبر بخوانید.

فروش ارز اربعین به متقاضیان از چهارم مرداد ماه آغاز خواهد شد.
دریافت هرگونه کارمزد یا هزینه از متقاضی، به جزء معادل ریالی ارز مورد تقاضا (بر اساس نرخ فوق)، ممنوع است.
فروش ارز به زائرین بالای پنج سال (متولدین ۲۳ مردادماه ۱۳۹۹ به قبل) از تاریخ ۴ الی ۲۲ مردادماه ۱۴۰۴ با ارائه اصل کارت ملی و گذرنامه یا «برگه تردد اربعین» معتبر زائر و طی مراحل مربوطه توسط بانک عامل امکانپذیر است.
در خصوص زائرین بین پنج تا ۱۵ سال باید اصل شناسنامه به جای کارت ملی ارائه شود.
سرپرستان خانوار میتوانند بهمنظور خرید ارز اربعین اعضای خانواده خود (همسر و فرزندان) با در دست داشتن کلیه مدارک هویتی خود و اعضای خانواده به شعب آن بانک مراجعه کنند.
فروش ارز بابت ارز اربعین، محدودیتی بابت فروش ارز مسافرتی در سال جاری برای متقاضیان ایجاد نمی کند.
اختلاف قیمت نرخ دولتی و بازار آزاد دینار عراق حدود یکونیم میلیون تومان است
همزمان با نزدیک شدن به ایام اربعین ۱۴۰۴، بر اساس روال اعلامی از سوی بانک مرکزی، هر زائر اربعین که شرایط دریافت ارز زیارتی داشته باشد، امسال هم میتواند تا سقف ۲۰۰ هزار دینار عراق به نرخ دولتی دریافت کند؛ نرخی که طبق آخرین اعلام سامانه ETS بانک مرکزی، حدود ۱۰ درصد پایینتر از بازار آزاد است و میتواند صرفهجویی قابل توجهی برای متقاضیان رقم بزند.
در حال حاضر قیمت هر صد دینار عراق در سامانه ETS حدود پنج هزار و ۴۶۳ تومان محاسبه میشود، در حالی که همین میزان ارز در بازار آزاد ۶ هزار و ۱۷۰ تومان معامله میشود. بر این اساس، زائران با دریافت سقف ۲۰۰ هزار دینار به نرخ دولتی، حدود یک میلیون و ۴۱۴ هزار تومان کمتر از بازار آزاد هزینه میکنند.
بدین ترتیب، برای خرید ۲۰۰ هزار دینار عراق، متقاضیان باید از طریق سامانه بانکی رقمی معادل ۱۰ میلیون و ۹۲۶ هزار تومان پرداخت کنند اما همین مقدار دینار در بازار آزاد حداکثر تا ۱۲ میلیون و ۳۴۰ هزار تومان قیمت خواهد داشت.
فرآیند دریافت ارز اربعین با ثبتنام در سامانه سماح (سامانه سازمان حج و زیارت به نشانی samah.haj.ir) آغاز میشود. متقاضیان باید با در دست داشتن گذرنامه معتبر، بیمه اربعین و اطلاعات هویتی، مراحل ثبتنام را تکمیل کنند. ثبتنام برای افراد بالای پنج سال الزامی است و گروههای خانوادگی نیز به صورت یکجا و تحت سرپرستی امکان اقدام دارند.
پس از تکمیل ثبتنام، زائران دو راه برای دریافت ارز پیش رو دارند: مراجعه حضوری به یکی از شعب منتخب بانکهای ملی، ملت، صادرات، تجارت، سپه، پارسیان یا پستبانک و طی مراحل احراز هویت، یا ثبت درخواست آنلاین از طریق اپلیکیشنها و سامانههای معرفیشده از سوی هر بانک؛ در هر دو روش، ارائه کد رهگیری سامانه سماح و مدارک هویتی الزامی است.
با توجه به اختلاف قیمت میان دینار دولتی و بازار آزاد، پیشبینی میشود تقاضا برای دریافت ارز زیارتی امسال نیز با افزایش محسوسی همراه باشد. طبق روال سالهای گذشته، توزیع ارز اربعین از اوایل مردادماه آغاز خواهد شد.
نظر شما