دولت بدهی خود به‌تامین اجتماعی را پرداخت می‌کند یا خیر؟

طبق آمار دولت حدود ۷۰۰ همت به سازمان تامین اجتماعی بدهی دارد حال باید دید در سال آینده بدهی خود را پرداخت می‌کند یا خیر؟

دولت بدهی خود به‌تامین اجتماعی را پرداخت می‌کند یا خیر؟
صفحه اقتصاد -

تامین اجتماعی سال‌ها است که به عنوان بزرگترین طلبکار دولت شناخته می‌شود. هر سال نه تنها بدهی این سازمان تسویه نمی‌شود که مقداری هم به آن افزوده می‌شود. براساس آمار، دولت حدود ۷۰۰ همت به این سازمان بدهی دارد.

پیش از این احمد فاطمی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس پیش از این گفته بود که دولت باید برای ۵۰۰ همت این بدهی و ادغام صندوق‌های بازنشستگی به مجلس لایحه دهد.

علی بابایی کارنامی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس هم از تسویه ۲۰۰ همتی این بدهی در جریان بودجه سال ۱۴۰۴ خبر داده است. البته این تسویه بدهی از طریق اوراق مشارکت، سهام یا هر روش دیگری که دولت صلاح بداند انجام خواهد شد. این گفته رییس کمیسیون اجتماعی مجلس در حالی مطرح می‌شود که نحوه پرداخت میزان اندکی از این بدهی به صورت سالانه و تهاتر مورد نقد کارشناسان است.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درباره مشکلات و تسویه بدهی این سازمان از طرف دولت گفت: الان که جداول بودجه ۱۴۰۴ به مجلس ارسال شده است، موضوع بدهی سازمان تامین اجتماعی و تسویه آن از طرف دولت در دستورکار قرار خواهد گرفت.

دولت بدهی تامین اجتماعی را با تهاتر پرداخت می‌کند

وی در ادامه درباره میزان بودجه‌ای که برای تسویه بدهی تامین اجتماعی از طرف دولت در نظر گرفته شده است، توضیح داد: تا سقف ۲۰۰ همت هم در تبصره‌های بودجه ذکر شده است و هم الان در جداول آمده است. بر این اساس دولت موظف می‌شود بدهی خود را با سازمان تسویه کند که از طریق تهاتر انجام خواهد شد.

بدهی تامین اجتماعی از طریق اوراق مشارکت یا سهام پرداخت می‌شود

بابایی کارنامی درباره نحوه انجام تهاتر بین دولت و سازمان تامین اجتماعی تشریح کرد: این بدهی باید تسویه شود حالا یا از طریق اوراق مشارکت یا سهام یا هر راه دیگری که خود دولت در نظر داشته باشد.

تسویه بدهی تامین اجتماعی در قانون بودجه ذکر شده و قطعی است

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در پاسخ به این سوال که پیش از این هم پرداخت این بدهی قانون بوده اما دولت یا به آن عمل نکرده یا صرفا بخشی از آن انجام شده است، گفت: این موضوع در جداول آمده و قطعی است و دولت باید به آن عمل کند.

چندی پیش رسانه‌ها اعلام کردند که در یک رویکرد جدید که اخیراً در قوانین بودجه کشور و به ابتکار دولت باب شده، پرداخت بدهی‌های قطعی دولت به سازمان تامین اجتماعی مشروط به گذراندن مراحل حسابرسی ویژه شده است.

این رویکرد که در بند (ح) تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده، می‌تواند بر وضعیت مالی سازمان تامین اجتماعی و حقوق میلیون‌ها بیمه شده و مستمری بگیر تاثیرگذار باشد و این امر با انتقاداتی زیادی روبه‌رو شده است.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه