بررسی بازار بورس در هفتهای که گذشت/ رشد شاخص کل بعد از ۳ هفته بازدهی منفی
در هفتهای که گذشت شاخص کل اگر چه توانست بعد از سه هفته با بازدهی منفی حدود یک دهم درصد رشد کند و در کانال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی باقی بماند.
![بررسی بازار بورس در هفتهای که گذشت/ رشد شاخص کل بعد از 3 هفته بازدهی منفی](https://cdn.safheeghtesad.ir/thumbnail/gEDKtcfdXuMh/xFhi-ORYyrY4J8wuaJy0GBySxWKkPo7DPsxA4PYFGTYaNU4-iYx7_RnflFx1mrY4VJkBoxm0GgoVFwRfVu18ANn6cZr8orwru0pn2wnkc35x94m7L7tbXoBbthq0_jJyWmNjzKNlN_mxjPII_K_CspTQF8T3NmfR/%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1+%D8%AF%D8%A7%D9%85%D9%86%D9%87+%D9%86%D9%88%D8%B3%D8%A7%D9%86+%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%B3.jpg)
بورس در هفته گذشته، روند متعادلی داشت، شاخص کل اگر چه توانست بعد از سه هفته با بازدهی منفی حدود یک دهم درصد رشد کند و در کانال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی باقی بماند اما شاخص هموزن ۰.۲۴ درصد افت کرد و در نهایت به سطح ۸۷۶ هزار و ۴۴۳ واحدی رسید تا برای چهارمین هفته متوالی عملکردی منفی را به ثبت برساند.
ارزش معاملات خرد هم در این هفته به طور میانگین 7710 میلیارد تومان بود که کمترین میانگین هفتگی از هفته منتهی به 23 آبان امسال محسوب میشود. این هفته همچنین برای چهارمین هفته متوالی خروج پول را از بازار شاهد بودیم و در 5 روز معاملاتی هفته در مجموع حدود 1800 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد.
هفتهای که گذشت تحت تاثیر برگزاری مجمع ایران خودرو در آخرین روز هفته بود. مجمعی که بیش از 8 ساعت به طول انجامید و در نهایت با حاشیههای فراوان به پایان رسید. نتیجه آن هم تخصیص 3 کرسی هیات مدیره این شرکت به بخش خصوصی بود. اگر چه هیات مدیره قبلی این مجمع را غیرقانونی دانست و با انتشار اطلاعیههایی در کدال از به حد نصاب نرسیدن مجمع گفت اما در نهایت وزارت اقتصاد با انتشار اطلاعیهای از قانونی بودن تصمیمات این مجمع خبر داد.
روز پنجشنبه رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، حجتاله صیدی، اعلام کرد که تغییر دامنه نوسان بورس در دستور کار قرار ندارد و در حال حاضر اولویت اصلی سازمان، حفظ ثبات، ایجاد آرامش و مدیریت ریسکهای موجود در بازار سهام است. او با تأکید بر اینکه مسائل مهمتری نسبت به تغییر دامنه نوسان وجود دارد، خاطر نشان کرد که مدیریت ریسکهای سیاسی و محیطی از اولویتهای اساسی محسوب میشود و پس از آنکه بازار به ثبات و رونق لازم دست یابد، بررسیهای لازم در خصوص دامنه نوسان انجام خواهد شد.
صیدی همچنین معتقد است که بازار ۱۰۰ میلیارد دلاری، در شکوفایی اقتصاد ایران جایی ندارد و باید با ورود شرکتهای بزرگ و استراتژیک مانند شرکت ملی نفت، پارس جنوبی و پالایشگاه نفت ستارهی خلیج فارس، ارزش بازار سرمایه به رقم تولید ناخالص داخلی کشور نزدیکتر شود. او بر این باور است که با بهبود عملکرد شرکتها، احصاء ارزش واقعی آنها و توسعه ابزارهای مالی، میتوان روند رشد بازار را تسریع کرد و از این طریق نوسانات غیرضروری کاهش یافته و پایههای بازار به شکل محکمی مستحکم شود.
او همچنین بر ضرورت بزرگ شدن بازار سرمایه تأکید کرد و هدف نهایی را دستیابی به بازاری در حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلاری عنوان نمود. به گفته وی، ورود داراییهای بخش خصوصی و دولتی به بورس، افزایش تعداد شرکتها و ابزارهای مالی، موجب افزایش معاملات و کاهش ریسکهای موجود خواهد شد. علاوه بر این، وی اشاره کرد که مسئولان کشور به نتایجی در خصوص حل مسائل بینالمللی مانند رفع مشکلات مربوط به اف.ای.تی.اف و مذاکرات رفع تحریمها دست یافتهاند که موجبات گسترش بازار سرمایه را فراهم میآورد.
روز گذشته هم رهبر انقلاب در سالروز بیعت تاریخی همافران و کارکنان نیروی هوایی با امام خمینی در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷، در دیدار فرمانده و جمعی از کارکنان نیروی هوایی و پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران، استفاده از تجربه «دو سال مذاکره و امتیاز دادن و کوتاه آمدن اما به نتیجه نرسیدن» را ضروری برشمردند و افزودند: «آمریکا همان معاهده را با وجود نقصهایی که داشت نقض کرد و از آن خارج شد. بنابراین، مذاکره با چنین دولتی غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است و با آن نباید مذاکره کرد.»
گفتنی است؛ بازار سهام در حالی وارد هفته چهارم بهمن میشود که روزهای پرتلاطم و پرچالشی را پشت سر گذاشته است و باتوجه به سیگنال منفی رهبر انقلاب به مذاکره با آمریکا احتمالا پالس مثبت مجمع ایران خودرو را خنثی کند و بازار باز هم در بلاتکلیفی باقی بماند.
نظر شما