بازار سرمایه برای رونق سرمایه‌گذاری نیازمند شوک جدی است

در حالی وضعیت بازار سرمایه مدتی است بدون تغییر و یا حداقل با تغییرات بسیار جزیی باقی مانده که برای تداوم فعالیت‌ و بازگشت رونق به سهامداران نیازمند شوک جدی است.

بازار سرمایه برای رونق سرمایه‌گذاری نیازمند شوک جدی است
صفحه اقتصاد -

 حسین درخشان هوره با بیان اینکه از چندی پیش فعالان بازار سرمایه معتقد بودند در صورت افزایش احتمالی قیمت دلار، بورس دستخوش تغییراتی خوشایند خواهد شد، اعلام کرد: با وجودی که طی دو هفته گذشته، نرخ دلار در بازار آزاد تا 55 هزار تومان افزایش پیدا کرد، تغییری در روند معاملات این بازار بوجود نیامد.

این در حالی است که برخی محرک‌ها می‌تواند فعالیت سهامداران این بازار را در وضعیت مناسبی قرار دهد اما ظاهرا بازار سرمایه فعلا در خواب زمستانی بوده و قرار نیست تا مدت باقی مانده تا پایان سال، آرایش جدیدی بگیرد.

شاید یکی از دلایل این امر، وجود جذابیت در سایر بازارهای رقیب نظیر طلا و خودرو است. در حالی که اکنون بحث واردات خودروهای دست دوم شدت گرفته، بسیاری از مردم سرمایه‌ها را با افتتاح حساب وکالتی به سمت بازار خودرو هدایت کردند تا با آغاز سال نو، خودروی جدید را دریافت کنند.

از سوی دیگر، هفته گذشته بانک مرکزی در اقدامی عجیب، مجوز انتشار گواهی سپرده خاص با نرخ سود 30 درصدی را برای بانک‌های عامل صادر کرد و هر بانک به فراخور برنامه زمان‌بندی شده از مشتریان خواست تا نسبت به خرید این اوراق اقدام کنند. اقدامی که به گفته مسئولان بانک مرکزی با هدف جمع‌ آوری نقدینگی پایان سال روی داد اما به هر حال اثر مخرب را بر فعالیت سهامداران بازار سرمایه گذاشت.

تقابل برخی سیاست‌های پولی و مالی به دلیل نبود انسجام در فعالیت‌های اقتصادی در کنار نوسانات بازار ارز و جذابیت‌هایی که برای برخی به همراه دارد از جمله عواملی است که منجر به افزایش نیافتن شاخص بورس معاملات شده است.

علاوه بر آن باید در نظر داشت هنوز عده‌ای خاطره‌ای تلخ از سرمایه گذاری در دولت قبل را در ذهن نگه داشته و با از دست دادن بخش عمده‌ای از دارایی‌ ها تا کنون نتوانستند مجدد به این بازار اعتماد کنند.

مجموع این عوامل همگی موجب شده تا اقبال عمومی نسبت به بازار سهام از کشش قابل توجهی برخوردار نباشد. این در حالی است که سرمایه گذاری در بورس به گونه‌ای است که هرچه تعداد افراد بیش‌تر باشد، بازخورد بهتری نصیب سهامداران خواهد شد اما در شرایط اقتصادی کنونی و با توجه به افزایش هزینه‌های زندگی، ممکن است برخی ریسک عطای حضور در بازار سرمایه را به لقا ببخشند و با سرمایه گذاری‌های کوتاه مدت در اندیشه به دست آوردن سودهای مقطعی باشند.

همچنین عده‌ای معمولا ریسک حضور در بازار سرمایه به دلیل نوسانات غیر قابل پیش بینی و افت شاخص کل را نمی‌پذیرند و ترجیح می‌دهند تا سرمایه را در بانک‌ها سپرده‌گذاری کرده و سود کم اما مطمئنی را به صورت ماهانه دریافت کنند.

به هر حال به نظر می‌رسد رونق مجدد بازار سهام، حمایت و پشتیبانی دولتی را می‌طلبد نه بدان معنا که دولت در این بازار دخالت کند بلکه با حمایت‌های دیگری که می‌تواند توسط تیم اقتصادی دولت انجام دهد، اعتماد مجددی می‌تواند به این بازار بازگردد. به امید آن روز.

 

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه