۸ نقطه دیدنی در شیراز که باید حتما ببینید

نقاط دیدنی شیراز متنوع و بسیار زیادند. شیراز از آن دست شهرهایی است که سفر به آنجا می‌تواند بسیار خاطره‌انگیز و به‌یادماندنی باشد. دیدنی های شیراز اوقاتی لذت‌بخش را برایتان می‌سازد و شما را به سفری در تاریخ، هنر و ادبیات ایران می‌برد. در این مطلب هشت نقطه دیدنی و گردشگری شیراز را برای معرفی به شما نتخاب کرده ایم.

۸ نقطه دیدنی در شیراز که باید حتما ببینید
صفحه اقتصاد -

اول. باغ ارم

باغ ارم شیراز باغی است که بیشتر شیرازی‌ها دیدنش را به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی شیراز پیشنهاد می‌کنند. شاید حتی می‌توان گفت که این باغ، بزرگ‌ترین باغ شیراز است. البته این روزها باغ ارم شیراز کاربرد دیگری هم دارد و حالا به‌عنوان باغ گیاه‌شناسی شهر شناخته می‌شود؛ باغی بزرگ با عمارتی دیدنی در میانش که به سبک باغ‌های ایرانی ساخته شده است. بهترین زمان برای سفر به این شهر اردیبهشت است که می‌توانید اوج سرسبزی گیاهان و درختان باغ را ببینید. برای دیدن تعطیلات و برنامه‌ریزی سفرتان حتماً تقویم اردیبهشت را مشاهده کنید.

توصیف باغ ارم از دو سده پیش آمده است و به نظر می‌رسد که این باغ و چند باغ مشهور دیگر در همین حوالی، قدمتی حتی بیشتر از ارم داشته باشند. ماجرای باغ ارم از این قرار بوده که در دوران ناصری، حسنعلی نصیرالملک باغ را خرید و عمارت زیبایش را در آن ساخت؛ عمارتی سه‌طبقه با کاشی‌کاری‌ها و حوض و داستان‌هایی از ادبیات ایران و قرآن. امروزه این عمارت یک موزه زیبا را هم در خود جای داده است؛ موزه سنگ و گوهر دریای نور.

نباید از محیط اصلی باغ غافل شد. شاید در هنگام ورود، حوض بزرگ و عمارت نظر شما را جلب کند؛ اما تنوع و قدمت درختان انکارنشدنی است. از طرف دیگر، وسعت این باغ که از بهترین جاهای دیدنی شیراز محسوب می‌شود به‌اندازه‌ای است که حتی در زمان‌های شلوغی، مثلاً در اردیبهشت‌ماه هم می‌توانید گوشه‌ای خلوت در آن پیدا کنید و این از مزیت‌های مهم باغ ارم است.

  • آدرس باغ ارم: میدان ارم، بلوار ارم، خیابان ارم
  • شماره‌تلفن باغ ارم: ۰۷۱۳۲۲۷۲۸۳۵
  • ساعت بازدید از باغ ارم: 8 صبح تا 8.5 شب
  • قیمت بلیط باغ ارم: 10 هزار تومان 

دوم. باغ عفیف‌آباد

ندیدن باغ عفیف‌آباد کم‌لطفی بزرگی محسوب می‌شود. عفیف‌آباد ازآن‌دست جاهای دیدنی شیراز است که برای فرار از شلوغی دیگر اماکن می‌توان به آن پناه برد. مانند بقیه باغ‌های شیراز، عفیف‌آباد عمارت زیبایی را در خود جای داده است و درست مقابل آن یک زمین بزرگ وجود دارد که گویا قبلاً زمین چوگان بوده است. به‌غیر از قدم زدن در باغ و لذت بردن از درخت‌های کهن‌سالش، می‌توانید از موزه نظامی هم دیدن کنید و ادوات نظامی را که در دوران قدیم در ایران استفاده می‌شده است را ببینید.

ساخت باغ عفیف‌آباد به دوران صفویه بازمی‌گردد. در جایی که امروز عمارت زیبای آن قرار گرفته، یک قلعه سنگی به نام قلعه گلشن وجود داشته است. این قلعه تا دوران قاجار تقریباً از بین رفته بود؛ اما در زمان قاجار یکی از خاندان‌های بزرگ شیراز، باغ را خریداری کرد و عمارت کنونی را در آن ساخت. در زمان پهلوی، وارثان قوام‌الملک آن را به فرح پهلوی هدیه کردند؛ اما در نهایت باغ به ارتش پهلوی رسید و پس از مرمت همچنان در اختیار ارتش باقی ماند. به همین دلیل هم امروز موزه ادوات نظامی در آن برپاست.

  • آدرس باغ عفیف‌آباد: انتهای خیابان عفیف‌آباد، نزدیک به خیابان ستارخان
  • ساعت بازدید از باغ عفیف‌آباد: 8 صبح تا 11 شب
  • قیمت بلیط باغ عفیف‌آباد: 10 هزار تومان 

سوم. حافظیه 

اصلاً مگر می‌شود بدون بازدید از حافظیه شیرازگردی کرد؟ اگر از کسانی که چندین بار به شیراز سفر کرده‌اند، از جاهای دیدنی شیراز بپرسیم، احتمالاً پرتکرارترین جوابی که می‌شنوید، حافظیه است. لازم نیست حتماً علاقهٔ خاصی به ادبیات داشته باشید تا فضای حافظیه شما را به خودش جلب کند. کافی است کمی قدم‌هایتان را آهسته کنید و به صدای آوازی که در آن می‌پیچد، گوش دهید.

از تاریخچه و معماری این مجموعه، حرف‌های زیادی می‌توان زد؛ اما ازآنجایی‌که قرار نیست در این مطلب، با جزئیات از حافظیه بگوییم، تنها چند نکته جذاب از آن را با هم بررسی می‌کنیم. خوب است بدانید آرامگاهی که امروز به‌عنوان آرامگاه حافظ شیرازی می‌بینید، طراحی یکی از مشهورترین معماران به نام آندره گدار است. شاید جالب‌تر باشد بدانید که گنبد زیبای آن از ابتدا به رنگ سبز نبوده و به‌دلیل استفاده از مس، در گذر سال‌ها و در مجاورت رطوبت هوا به این رنگ درآمده است. اگر بعد از گشت‌و‌گذار در حافظیه به فکر صرف یک وعده غذایی خوب افتادید، پیشنهاد می‌کنیم به سراغ رستوران هفت خوان که از بهترین رستوران‌های شیراز است، در نزدیکی این جاذبه بروید.

  • آدرس حافظیه: حدفاصل چهارراه ادبیات و چهارراه حافظیه، رو‌به‌روی ورزشگاه حافظیه
  • ساعت بازدید از حافظیه: در نوروز اغلب به‌صورت 24 ساعته باز است و سایر روزهای سال 8 صبح تا 10 شب
  • قیمت بلیط حافظیه: 5 هزار تومان

چهارم. ارگ کریمخانی 

ارگ کریمخانی یا همان زندان کریمخانی در دوره‌های مختلف تاریخی، کاربری‌های گوناگونی داشته است. زمانی محل زندگی کریم‌خان زند و زمانی دارالحکومه و حتی در دوره‌ای زندان شهربانی بوده است. این بنا وسعت بسیاری دارد و شما می‌توانید تزیینات گوناگونی را داخل آن ببینید. هرچند با وجود خصومتی که قاجارها با زندیه داشتند، تغییرات زیادی در ارگ ایجاد کرده‌اند؛ اما همچنان این بنا و محوطه‌اش دیدنی و زیباست. اگر می‌خواهید فالوده شیرازی را امتحان کنید، بهترین جا برای خوردن یک فالوده اصیل شیرازی محدوده ارگ کریمخانی است. البته که ارگ به‌تنهایی یک جاذبه دیدنی برای علاقه‌مندان به تاریخ محسوب می‌شود. 

  • آدرس ارگ کریمخانی: ابتدای خیابان کریم‌خان زند، نبش میدان شهرداری 
  • ساعت بازدید از ارگ کریمخانی: 8.5 صبح تا 9 شب
  • قیمت بلیط ارگ کریمخانی: 5 هزار تومان

پنجم. سعدیه

سعدیه دیگر مکان گردشگری شیراز است دیدنش را نباید به‌هیچ‌وجه از دست داد. این مکان آرامگاه شاعر قرن ششم یعنی سعدی است. این مقبره هم مانند حافظیه باغ بزرگی دارد و از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است؛ اما مهم‌ترین بخش آن بنای مقبره است. معماری این بنا تلفیقی از معماری مدرن و سنتی ایران است و ازاین‌رو بسیار مورد توجه قرار دارد. این مقبره به‌غیر از فضای دل‌انگیز و معماری جذاب آرامگاه، جاهای دیدنی دیگری هم دارد که در میان افراد مشهور است؛ مثلاً آب‌انبار و حوض ماهی‌های آن که پیشنهاد می‌کنیم حتماً سری به آن بزنید و یکی از سردنوش‌های ویژه کافه‌اش را امتحان کنید. در حوض ماهی‌های سعدیه بیشتر از ماهی، سکه پیدا می‌کنید. به باور بسیاری از افراد، سکه انداختن در این حوض باعث برآورده شدن آرزو می‌شود.

  • آدرس سعدیه: انتهای خیابان بوستان، مجاور باغ دلگشا
  • ساعت بازدید از سعدیه: 8 صبح تا 8.5 شب
  • قیمت بلیط سعدیه: 5 هزار تومان

ششم. دروازه قرآن 

شیراز در گذشته، ۶ دروازه داشته که امروز تنها یکی از آن‌ها باقی مانده است. احتمالاً شما هم دست‌کم یک بار نام دروازه قرآن را شنیده‌اید؛ اما آیا می‌دانید چرا به آن دروازه قرآن می‌گویند؟ این جاذبه شیراز در زمان عضدالدوله دیلمی ساخته شد و علت شهرتش به دروازه قرآن، وجود قرآنی بود که در بالای دروازه به‌منظور حفظ مسافران از بلایا گذاشته شده بود. هرچند که این بنا یک بار در سال ۱۳۱۵ با دینامیت نابود شد؛ اما به همت یکی از بازرگانان شهر، دوباره ساخته شد. امروز دروازه قرآن یکی از ویژگی‌های شهری شیراز به شمار می‌آید.  

  • آدرس دروازه قرآن: بلوار امام رضا(ع)، بین خیابان نعمت‌الله صادقی و میدان قرآن
  • ساعت بازدید از دروازه قرآن: 24 ساعته 
  • قیمت بلیط دروازه قرآن: رایگان         

هفتم. مسجد نصیرالملک

دومین مسجدی که در شیراز شهرت جهانی دارد، مسجد نصیرالملک است. این مسجد را در جهان بیشتر به نام مسجد صورتی می‌شناسند و بیشتر شهرت این جای دیدنی شهر شیراز به‌دلیل بازتاب نوری است که از شیشه‌های رنگی مسجد می‌تابد و می‌تواند نظر هر بیننده‌ای را جلب کند. این مسجد در سال ۱۲۵۵ هجری شمسی ساخته شده است و استفاده از رنگ‌های متفاوت در کاشی‌کاری‌هایش بنای این مسجد را منحصربه‌فرد کرده است. 

مسجد نصیرالملک در بین دیدنی های شیراز، برای علاقه‌مندان به عکاسی، ارزش خاصی دارد و فرصت خوبی برای ثبت یک قاب ویژه است. پیشنهاد ما به شما این است که برای دیدن بهترین حالت از بازتاب نور کمی پیش‌از ظهر به مسجد بروید و از نمای زیبای شبستان این مسجد استفاده کنید. مسئله دیگری که حتماً در زمان بازدید باید در نظر بگیرید، اجبار استفاده از چادر هنگام بازدید از مسجد است. در این مسجد برخلاف بسیاری از مساجد تاریخی دیگر، در زمان بازدید باید پوشش چادر را رعایت کنید که همان‌جا هم در اختیار شما قرار می‌گیرد.

  • آدرس مسجد نصیرالملک: محله گودعربان، خیابان لطفعلی‌خان زند، کوچه نصیرالملک
  • ساعت بازدید از مسجد نصیرالملک: 8 صبح تا 7 عصر در نیمه اول سال و 8 صبح تا 5 عصر در نیمه دوم سال
  • قیمت بلیط مسجد نصیرالملک: 10 هزار تومان

هشتم. نارنجستان قوام

یکی از بهترین جاهای دیدنی شیراز، باغ نارنجستان قوام است. البته شاید لفظ باغ خیلی برای این جای دیدنی شیراز درست نباشد؛ زیرا وسعتش کمتر از دیگر باغ‌های شهر است؛ اما معماری باغ و عمارتش، آن را به یکی از منحصربه‌فردترین جاهای دیدنی شیراز تبدیل کرده است.

این مکان در زمان حکومت قاجار محل زندگی حاکم شیراز بوده است و همان‌طور که از نامش پیداست، به‌وسیله خاندان قوام ساخته شده است. در این باغ، تعداد زیاد درختان نارنج باعث شده تا مردم آن را نه‌فقط به‌عنوان یک باغ، بلکه به‌عنوان نارنجستان بشناسند. به‌محض ورود به نارنجستان قوام، از طراوت درختان و زیبایی آب‌نماهایی که در کل باغ جریان دارد، شگفت‌زده می‌شوید.

  • آدرس نارنجستان قوام: خیابان لطفعلی‌خان زند، نرسیده به خیابان زینبیه
  • ساعت بازدید از نارنجستان قوام: 8 صبح تا 9 شب
  • قیمت بلیط نارنجستان قوام: 10 هزار تومان 

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت صفحه اقتصاد هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت صفحه اقتصاد هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد